suszona karkówka - 739 przepisów (strona:10/50)

Gulasz wieprzowy z suszonymi śliwkami 62

Natomiast kiedy nadchodzi jesień sięgam po potrawy bardziej treściwe z dodatkiem mięsa wieprzowego. Dzisiaj przygotowałam gulasz z łopatki wieprzowej (ale możecie użyć innego mięsa, na przykład karkówki lub szynki) z pomidorami i suszonymi śliwkami. Gulasz podałam z ziemniakami, ale z kaszą będzie także smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 śliwek

Danka Pichci
Pieczona karkówka gyros 135

karkówka to moje danie popisowe. Bardzo mięciutka, soczysta i krucha. Nie ma w moim domu przyjęcia bez tego stałego punktu w menu ;) Składniki: 1 kg karkówki bez kości sól, czarny pieprz, suszona

Pyry na Gaz
Grillowane piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami w kieszonce 303

możliwość szybkiego przesuszenia, są raczej pomijane. Jednak z odpowiednią oprawą również świetnie nadają się na ruszt. A nafaszerowane mozzarellą, suszonymi pomidorami i później zawinięte w szynkę są w stanie przeciągnąć na swoją stronę nawet niektórych wielbicieli karkówki. Spróbujecie ? Składniki na 4 porcje: 4 piersi kurczaka, po ok. 200g każda 160 g mozzarelli 8 płatów suszonych pomidorów 2 łyżki

Pełny talerz
Pieczona karkówka faszerowana boczkiem i suszonymi śliwkami 88

Pyszna karkówka nadziana dużą ilością boczku wędzonego i suszonych śliwek. Sprawdzi się super pokrojona w plastry na kanapki ,na półmisek lub na ciepło na obiad. Pomysł na farsz wziął się z tego , że bardzo lubię śliwki zawijane w boczek wędzony i pieczone ,więc pomyślałam ,że wykorzystam to połączenie i nadzieje moje ulubione mięso czyli karkówkę - wyszło pysznie - polecam

Swojskie jedzonko
obsuszany baleron- domowa wędlina 150

kolejny wyrób, tym razem z wieprzowej karkówki.  składniki 1 karkówka o wadze dwóch kilo mieszanka peklująca (składniki podane na dwa kilo mięsa)  40 g soli 3 g saletry 10 g cukru ( ja używam brązowego) 6 ziarn czarnego pieprzu  płaska łyżeczka gorczycy  3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego szczypta suszonego czosnku dodatkowo naturalny sznurek(...)miejsce na sześć dni, pamiętając o tym, by codziennie przełożyć mięso. Po sześciu dniach wyjmujemy karkówkę z peklówki, lekko płuczemy i obwiązujemy sznurkiem ( lub wkładamy w siatkę wędliniarską). Teraz możemy do jednego z końców mięsa przywiązać sznurek, na którym je zawiesimy  do suszenia. Tak przygotowany baleron wieszamy w chłodnym ( w temperaturze 7-9 stopni), przewiewnym miejscu i pozostawiamy

Miód i pieprz
Naleśnikowa zapiekanka 213

pomidorami okazało się pyszne. Składniki 4 jajka sól 400 ml mleka 2 małe cebule 1 ząbek czosnku 6 łyżek masła 500 g mięsa mielonego z karkówki 100 ml pasty pomidorowej posiekana natka pietruszki suszona bazylia 100 g startego sera Gouda kilka suszonych pomidorów w oliwie 150 g mąki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Karkówka w sosie cebulowo-paprykowym wg Aleex 130

ugotowałam leczo i wstawiłam rosół. Na drugie danie zaserwuję chłopakom karkówkę, ale w nowej odsłonie. Przygotuję ją w sosie cebulowo – paprykowym. Już teraz pachnie obłędnie, na pewno będzie przepyszna. Koniecznie ją wypróbujcie w swoich kuchniach. Składniki: • ½ kg karkówki pokrojonej w plastry • 1 cebula • ½ papryki czerwonej • sól, pieprz, cebula suszona, czosnek granulowany, przyprawa uniwersalna, majeranek • olej • 2 ząbki czosnku Sposób(...)przygotowania: 1. Plastry karkówki przyprawić solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem granulowanym, posypać majerankiem. Między plastry mięsa włożyć kawałki czosnku. Skropić przyprawione mięso olejem. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. 2. Na patelni rozgrzać olej. Plastry karkówki obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. 3. Cebulę pokroić w półplasterki. Podsmażyć

W mojej kuchni
KARKÓWKA Z GRZYBAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM 204

octu winnego, 4 łyżki koncentratu pomidorowego , 7-8 łyżek wody (ja dodaję wodę od moczenia grzybów), 2 łyżeczki cukru 1 łyżka pikantnego ketchupu Wykonanie: Suszone grzyby namoczyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Karkówkę pokroić w plastry ok.1cm, posypać przyprawami  i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce (można na całą noc). Następnie obtoczyć plastry w mące

Walijskie Pichcenie
Domowa karkówka na kanapki 1756

szynka na kanapki, schab na kanapki, czy może właśnie karkówka? Zapraszamy do komentarzy i dzielenia się z nami swoimi doświadczeniami. Chętnie odpowiemy również na Wasze pytania i wątpliwości. Domowa karkówka na kanapki – Przepis Składniki: karczek wieprzowy: ok. 1,5 – 2 kg łupiny z 4 dużych cebul suszone śliwki: 4 szt. liść laurowy: 2 szt. ziele angielskie(...)kulki jałowiec: 5 kulek wędzona papryka: 1 łyżeczka kulki pieprzu: 1 łyżeczka czosnek: 4 ząbki cebula: 1 szt. sól: 1 płaska łyżka dwie łyżki suszonych warzyw siatka do wędlin lub sznurek do wiązania Domowa karkówka na kanapki – Przepis Przygotowanie: Mięso umieszczamy w siatce i zawiązujemy końce lub oplatamy sznurkiem. Do garnka wlewamy ok. 1,5 litra wody. Następnie

Kuchnia Na Wypasie
KARKÓWKA Z GRILLA 182

czosnku 2 liście laurowe 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ziołowego pieprzu 1 łyżka dowolnej przyprawy do grilla ( u mnie Galeo ognista) 1 łyżeczka przyprawy do karkówki 1 łyżeczka ziół prowansalskich  1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka musztardy  2 łyżki ketchupu  Mięso pokroić w dosyć cienkie plasterki i lekko rozbić. Czosnek przecisnąć przez(...)marynatą,odstawiamy do miski.Mięso układamy warstwowo. Mięsko przykrywamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godz,najlepiej 48 godz. Co jakiś czas zaglądamy i przekładamy warstwy by karkówka dobrze przeszła marynatą. Tak zamarynowane mięso układamy na ruszcie i pieczemy z każdej strony po ok 2-3 min. Sekretem dobrze zrobionej karkówki jest pieczenie kawałka mięsa tylko jeden

Niespełnione zdolności kulinarne
CEBULOWO CZOSNKOWA GRILLOWANA KARKÓWKA 105

grillowana karkówkę. Po powrocie pogody przepis będzie jak znalazł, ewentualnie możemy taka karkówkę upiec na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Składniki: 70 dag karkówki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki suszonych pomidorów z bazylią 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 5 łyżek keczupu 2 łyżki musztardy 3/4 szkl oleju sol,pieprz Wykonanie: Karkówkę delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą

Z Majeczką w kuchni
Pasztet wieprzowo-drobiowy z owocami 197

gałki muszkatołowej łyżka oleju 1 cebula 3 małe liście laurowe 5 kuleczek ziela angielskiego 2 marchewki 1 pietruszka kawałek bulwy selera suszona żurawina suszone śliwki kalifornijskie tłuszcz do wysmarowania foremek Wykonanie:  Karkówkę i boczek opłukałam, osuszyłam, pokroiłam w większe kawałki. Boczek wrzuciłam do rozgrzanego suchego rondla, a kiedy wytopiło się z nieco troszkę tłuszczu, dodałam karkówkę(...)większą kostkę, zeszkliłam na rozgrzanym oleju. Kajzerki namoczyłam w płynie jaki powstał podczas duszenia boczku i karkówki (jeśli płynu jest za mało, trzeba dolać wody), a kiedy zmiękły, lekko je odcisnęłam. W maszynce z założonym średnim sitkiem zmieliłam dwukrotnie: uduszone boczek i karkówkę, mięso z kurczaka, sparzoną wątróbkę, zeszkloną cebulę, 1 marchewkę (drugą zostawiłam w rosole), pietruszkę, selera i namoczone

Kuchenne zapiski Edyty
Karkówka duszona w sosie własnym 140

Karkówka duszona w sosie własnym Czasami najprostsze rzeczy są najlepsze i w tym przepisie na karkówkę duszoną w sosie własnym ta teoria sprawdza się idealnie, gdzie soczysty karczek skąpany w aksamitnym sosie dosłownie rozpływa się w ustach i przy okazji błyskawicznie znika z talerzy. Do przygotowania tego dania(...)potrzeba wyszukanych składników a tylko takie które znajdziemy niemal w każdej kuchni. Zapraszam do skorzystania  z poniższego sprawdzonego przepisu. Karkówka w sosie własnym Składniki (dla 4-5 osób): 1kg karkówka wieprzowa 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego majeranku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Olej do smażenia Mąka pszenna

Księga-Smaku
Karkówka duszona w sosie własnym 206

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka duszona w sosie własnym Czasami najprostsze rzeczy są najlepsze i w tym przepisie na karkówkę duszoną w sosie własnym ta teoria sprawdza się idealnie, gdzie soczysty karczek skąpany w aksamitnym sosie dosłownie rozpływa się w ustach i przy okazji błyskawicznie znika z talerzy. Do przygotowania tego dania(...)potrzeba wyszukanych składników a tylko takie które znajdziemy niemal w każdej kuchni. Zapraszam do skorzystania  z poniższego sprawdzonego przepisu. Karkówka w sosie własnym Składniki (dla 4-5 osób): 1kg karkówka wieprzowa 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego majeranku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Olej do smażenia Mąka pszenna

Księga-Smaku
Karkówka w sosie własnym z kładzionymi kluseczkami i glazurowanymi marchewkami 171

marchewki (które pojawiły się na blogu jakiś czas temu) i wyśmienity obiad dla całej rodziny gotowy :) Składniki (na ok. 6-8 porcji): ok. 1 kg karkówki 1 łyżka czosnku granulowanego 1 czubata łyżeczka suszonego majeranku sól pieprz olej (do smażenia) 2-3 łyżki mąki ok. 2-3 łyżki soku z cytryny Kluseczki kładzione: 400 g mąki pszennej 2 jajka(...)1/2-3/4 szklanki wody 1/2 płaskiej łyżeczki soli Wykonanie: Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry grubości ok. 1-1,5 cm. Kawałki karkówki posypujemy solą, pieprzem oraz czosnkiem i majerankiem. Następnie przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na przynajmniej 1-2 godziny , a najlepiej na całą noc, aby przeszła przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania