Została nam marchewka z surówki z obiadu więc nie mogła się zmarnować. Wykorzystuję wszystko co mam w lodówce na 100%, a nie zawsze da się przewidzieć ile czego zejdzie. Ochota na słodkie u nas też była więc zmajstrowałam czekoladowe babeczki z dodatkiem marchewki, na mące pełnoziarnistej. Jeżeli lubicie zdrowe, lekkie i pyszne wypieki to ten przepis musi się znaleźć
Czarnawisienkakawałkami cebuli i sosem powstałym w naczyniu do zapiekania. Sos doprawić solą i pieprzem. Placki i rurki podawać z sosem pieczarkowym i połówkami pieczonych papryk. Do cannelloni świetnie pasuje surówka typu coleslaw . Jeśli masz ciekawy przepis na wykorzystanie nasion roślin strączkowych i chcesz się nim podzielić, dołącz do trzeciej edycji mojej akcji kulinarnej "Nasiona roślin strączkowych". Szczegóły po kliknięciu
Weekendy w domu i ogrodzieUwielbiam białą kapustę i pomyśleć tylko, że w dzieciństwie za nią nie przepadałam. Zawsze rozwijałam gołąbki i jadłam tylko mięso, surówek z kapustą nie jadłam do 19 roku życia. Teraz nadrabiam i kapusta bardzo często gości na moim stole. Dziś chcę podzielić się przepisem, wymyślonym przed snem, na bardzo smaczny torcik śniadaniowy, którego głównym składnikiem jest kapusta. Zostało mi pół
Smaki ArmineZostał mi mały kawałek pora. Za mało na samodzielną surówkę, dlatego wymyśliłam taką pyszną pastę na kanapki. Rzadko kiedy jadam kanapki na śniadanie, ale ta pasta idealnie pasuję do ciemnego pieczywa i przepysznie smakuje w towarzystwie z kiełkami i rzodkiewką. Spróbujcie Składniki: – 150g białej części pora – 1 makrela wędzona ( u mnie 300g po obraniu) – 2 jajka ugotowane
Smaki Armineodrobiną cukru. Sałatkę podawaj z… ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami, plackami, kotletami lub krokietami. Polecam Wam też inne dodatki do obiadu… – Surówka z marchewki – Sałatka obiadowa z cukinii – Kalafior duszony w śmietanie – Cukinia smażona w cieście – Sałatka obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego
Kulinarne S.O.S.odsmażając na patelni. 3. Najlepiej przeciskać przez praskę gorące ziemniaki zaraz po ugotowaniu. To zapobiega powstaniu grudek. Do klusków z dziurką polecam… * Surówkę z marchewki * Gulasz wieprzowy * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie
Kulinarne S.O.S.Groszek cukrowy z sezamem to szybki i prosty przepis, na pyszny dodatek do dania głównego. Taki groszek również świetnie się sprawdzi jako zdrowa
magiczna kuchnia Kasigodziny. 10. Po tym czasie sprawdzić konsystencję sosu. Jeśli nam odpowiada, zostawić. Gdyby był zbyt rzadki, lekko zagęścić go mąką. 11. Podawać z ziemniakami lub kaszą i wyrazistą surówką. Smacznego
W mojej kuchnipędzelka ułożyć ziemniaki, cebulę i plastry kiełbasy. Zalać równomiernie sosem. Na wierzch zetrzeć ser. Zapiekać w 190 o C około 40 minut, aż wierzch zapiekanki przyrumieni się. Podawać z surówką z kiszonej kapusty
Czerwień i błękitKotlety schabowe moczone w mleku i upieczone z sosem majonezowo-cebulowym pod pierzynką z żółtego sera. Aromatyczne, delikatne, miękkie. Podane z puree ziemniaczanym lub ziemniakami pieczonymi z dobrą surówką lub warzywami będą wspaniałym obiadem, nie tylko od święta. Smacznego Kotlety schabowe pieczone pod serową pierzynką SKŁADNIKI: 5 plastrów schabu 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 5 plastrów
Zasmakuj Kuchniprzekładamy do miski. Dodajemy namoczoną, dobrze odciśniętą bułkę, sól, pieprz, jajko oraz koperek. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy z niej niewielkie kotleciki. Smażymy je na klarowanym maśle, podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
Życie ze smakiemZupa z porów . Nie każdy wie ile smaku kryje się w warzywie jakim jest por, przeważnie jest dodawany do rosołu, a ja robię z niego surówkę , zapiekam z kurczakiem , karmelizuję i podaję np. do pierogów. Przyszedł czas podać mój przepis na zupę z porów, w której por gra pierwsze skrzypce! Błyskawiczna zupa z porów i ziemniaków to świetna alternatywa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięschab nie wyszedł suchy a sos ciemny i gęsty. Podzielę się dzisiaj z Wami moim przepisem na schab w sosie własnym, który ja podałam z kopytkami i surówką z buraczków. Składniki (na 6 porcji): 6 plastrów schabu (1-2 cm) 2 średnie cebule sól, pieprz olej do smażenia 1 łyżka mąki pszennej woda Schaby (możemy je delikatnie rozbić) przyprawiamy
CookYourselfsoli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną. Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka :) Z moich obserwacji: * kiedy jest potrzeba podlewać serca wodą, jeśli szybko odparuje * sprawdzać miękkość serc po ok. 1 godzinie duszenia * jeśli ktoś nie lubi zagęszczanego gulaszu nie ma potrzeby
Pieprzyć z Fantazją