surówka - 20359 przepisów (strona:521/1358)

KOTLETY SCHABOWE PANIEROWANE INACZEJ 520

Kotlety schabowe smażyć z obydwu stron na smalcu na silnym ogniu, gotowe osączyć na papierowych ręcznikach. Kotlety schabowe podawać z ziemniakami i wszelkimi warzywami gotowanymi, a także z sezonowymi surówkami, mizerią , zasmażaną kapustą lub buraczkami. Smacznego :) Pyszne kotlety schabowe w chrupiącej panierce

Moja Książka Kucharska
Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu 177

natomiast są pomysłem dla tych, którzy nie wiedzą co z nim zrobić. Takie kotleciki najlepiej podać z pieczonymi warzywami lub warzywami na patelnię. Oczywiście możecie dobrać do nich ulubioną surówkę czy też ziemniaki. Kotleciki smakują podobnie jak kotlety mielone. Zrobiłam je z mięsa z kurczaka, jednak można je przygotować także z wołowiny czy mięsa indyka. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka

Kuchnia Bazylii
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 462

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ekspresowe kotlety drobiowe(z majonezem i żółtym serem) 119

Dopraw solą i pieprzem. Porcje przygotowanej masy kładź (dużą łyżką) na rozgrzany olej formując placki i smaż na złoty kolor z obu stron.     Do kotletów drobiowych polecam: * Surówkę z marchewki * Pomidory z cebulką i oliwą * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie

Kulinarne S.O.S.
Kotlety (burgery) z czerwonej soczewicy i pieczarek 194

mąki i strączki, więc wykombinowałam kotlety. Wyszły tak dobre, że postanowiłam się z Wami podzielić przepisem. Możesz je podać w bułkach z ulubionymi dodatkami jako burgery, lub podać z surówką i kaszą lub ziemniakami. Składniki na 9 sztuk: 1 szklanka czerwonej soczewicy (190g) 200g pieczarek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 łyżki zmielonych płatków owsianych

Fabryka pomysłów
Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina 197

której aromat nie daje przejść obojętnie i wywołuje najśmielsze kulinarne fantazje... Chrupiąca bułka, ogórek, soczysta sałata, pomidor, może jeszcze pieczarki albo grillowana papryka... Albo puszyste puree z ziemniaków, ulubiona surówka... i pulled pork.  Kolejną zaletą tej potrawy jest to, że mimo długiego czasu pieczenia robi się praktycznie sama, a po odgrzaniu nie traci na smaku, więc piekąc większy kawałek

Obiad gotowy
Klopsiki z mięsa mielonego z pieczarkami i komosą ryżową w panierce z sezamu. 109

przez 10 minut. Uformuj małe klopsiki średnicy 3-4 cm. Każdy obtaczamy w sezamie i smażymy na głębokim gorącym oleju na złoty kolor.  Klopsiki możesz podać z dowolną surówką czy żytnim ciemnym pieczywem. Niebawem też pokaże Ci mój sposób, jak można je jeszcze ciekawie wykorzystać! Polecam serdecznie! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Kurczak pieczony w warzywnym sosie. 156

jeszcze Vegetą i wyłączamy grzanie. Do mięsa i warzyw w brytfannie dokładamy kukurydzę i wszystko zalewamy sosem. Całość pieczemy jeszcze 30 minut. Upieczone mięso podajemy z tłuczonymi ziemniakami i surówką np. z buraczków. Danie bierze udział w akcji

Rozpustne gotowanie
Kapuśniak rybny z warzywami 106

czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki? Składniki 300 g fileta z czarnego dorsza 1 szklanka kiszonej kapusty 2 marchewki 4 ziemniaki 1 kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka 200 g brukselki 1/4 kalafiora 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki smalcu wieprzowego

R'n'G Kitchen
Pulpety w sosie pomidorowym 116

zagęścił się. Odrobinkę wszystko poprószyłam solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Pulpety podawałam z kaszą bulgur, można również z ziemniakami jak i z makaronem.  Jako dodatek akurat miałam surówkę z kiszonej kapusty →  przepis Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Zupa krem z fioletowych batatów 167

mamy pyszny obiad !  2 bataty fioletowe 2 pęczki rzodkiewek 2 młode cukinie mały por 2 średnie marchewki kawałek kapusty pekińskiej ( u mnie tylna część, pozostała po zrobieniu surówki) ćwiartka selera 4-5 ząbków czosnku 2 -3 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego Przyprawy ilość wg gustu: Sól Biały pieprz Imbir Chili Zioła prowansalskie 1-2 szklanki napoju jaglanego ( mleko

Takie tam pichcenie
Kotlety ziemniaczane w waflu 125

Szybkie i łatwe do zrobienia kotleciki ziemniaczane w waflu. Super smakują z sosem pieczarkowym i surówką, ale  moje siostrzenice uwielbiają te kotleciki po prostu z ketchupem. Spróbujcie w jakiej wersji Wam posmakują i podzielcie się komentarzem 😊 Zapraszam kochani! Składniki: ziemniaki 1 kg, cebula 1 szt, wafel 2 płaty, koperek świeży lub mrożony posiekany 2 łyżki, sól i pieprz

kulinarne odsłony pati
Likier Słony Karmel 744

bardzo słodki. W odpowiedzi na te głosy postanowiłam zrobić w domu Likier Słony Karmel. Próby zaowocowały bardzo dobrym efektem, jednym kacem i obietnicą, że nie będę popijać surówki z kiszonej kapusty likierem. Przed wami najlepszy w całych internetach Likier Słony Karmel! Zanim podam wam składniki, uprzedzam lojalnie, że będzie lokowanie produktu. Nie dlatego, że firmy mi zapłaciły, tylko dlatego

ladykitchen
Roladki nadziane pesto z rukoli z nutą chrupiących orzeszków piniowych 99

złocistego kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Gotowe roladki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw. Dzięki bogactwu naturalnych warzyw, przypraw i ziół z dodatkiem soli morskiej,  Vegeta Natur pomoże ci przygotować kurczaka, którym zadziwisz swoich gości! Jeśli masz ochotę na kurczaka

Szalona Kuchnia Eweliny
KOTLETY Z KALAFIORA : prosty przepis i składniki 355

złocisty kolor  z obu stron. Kotleciki odwracać na drugą stronę, kiedy te dobrze się już zrumienią od spodu. Gotowe kotleciki z kalafiora podajemy na obiad z dodatkiem ulubionej surówki i ziemniaków z wody, polanych masełkiem i posypanych koperkiem. Smacznego :) Pyszne warzywne kotleciki kalafiorowe. Delikatne i mięciutkie kotlety z kalafiora w chrupiącej panierce

Moja Książka Kucharska