obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Pora, marchew i odcedzoną kukurydzę mieszamy ze sobą. Majonez łączymy z jogurtem i sokiem z cytryny, a następnie powstałym sosem polewamy surówkę. Doprawiamy do smaku pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą
Qchnia po prostudelikatne i miękkie. Nie przepadam za zagęszczaniem potraw i w tym czasie nadmiar płynu powinien odparować i konsystencja potrawy będzie idealna. Gulasz podajcie z dowolną kaszą albo ziemniakami i surówką. Osobiście polecam Wam buraczki :) Smacznego! Artykuł Gulasz wieprzowy pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kolejnym dniu wystarczy go podsmażyć na maśle, a następnie chwilę pogotować w śmietance z gorgonzolą i czerwoną soczewicą. Dobrze smakuje z ryżem, ziemniaczkami lub makaronem. Można podać z surówką, np. z pomidora z cebulką. SKŁADNIKI / 2-3 PORCJE 2 małe piersi kurczaka (2x150 g) 25 g masła 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 szklanki bulionu
cool and mintyzrobić obiad jednogarnkowy. Nic trudnego, skomplikowanego czy wyszukanego. Ot- takie zwykłe pałki kurczaka ;) Idąc na całkowitą łatwiznę, naczynie do zapiekania wysypałam najpierw kaszą, a później jeszcze warzywami, więc i surówka odpadła do robienia 😜 Jeśli narzekacie na chroniczny brak czasu, to ten obiad jest właśnie dla Was. Zrobi się praktycznie sam! Składniki dla 4 osób: 2 woreczki kaszy pęczak
Kuchnia w czekoladziechciałabym zacząć od krótkiej opowieści o kiszonej kapuście pekińskiej. Pomysł urodził się z posiadania. Posiadania naprawdę dużej główki kapusty pekińskiej. Gdybym była standardową polką pewnie większość przerobiłabym na różne surówki i sałatki. Jednak ja NIGDY nie idę na skróty, zatem zawsze znajdę kręte ścieżki a niekiedy ślepe uliczki. Postanowiłam część kapusty posiekać i ukisić z imbirem, goździkami i listkami laurowymi
Mango Papajapiekłam obok w drugim naczyniu żaroodpornym. Naczynie z kurczakiem wstawiamy ok 20 min wcześniej ponieważ topinambur upiecze się w krótszym czasie . pieczemy ok pół godziny. Podajemy z surówkami. Topinambur to warzywo do którego jeszcze się nie przekonałam, smakuje trochę jak pietruszka, trochę jak buraczki. ;) Jeszcze kiedyś z nim się spotkam na pewno
Gotowanie jest łatweklopsików. Mąkę lekko podprażyć na suchej patelni, zalać bulionem, wymieszać, zagotować. Gorącym sosem zalać klopsiki, dusić pod przykryciem ok 10-15 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą, ulubioną surówką. Smacznego
Obiad gotowyCiasto ma konsystencję gęstej śmietany. 4. Nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano, tak jak placki ziemniaczane. 5. I gotowe! 6. Placuszki super smakują z frytkami i surówką z pora i marchewki, jak również bez żadnych dodatków. Pyszne są na ciepło, ale również polecamy na zimno. 7. Smacznego!!! POBIERZ I WYDRUKUJ - KSIĄŻKA KUCHARSKA DOBREJ GOSPODYNI Możesz też pobrać
dobra gospodyni dom wesołym czynipatelni. Udadzą się nawet bez dodawania jajka. Najlepiej smakują podane z sosem pieczarkowym lub grzybowym . Pasują też jako dodatek do mięsnego obiadu lub po prostu z mizerią lub surówką coleslaw . SKŁADNIKI / 4 PORCJE 400 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 30 g masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 4 płaskie łyżki mąki - zwykłej pszennej
cool and mintywpadłam na pomysł ,że można dodać czosnek , uwielbiam kiszony z ogórków , więc ..czemu nie spróbować Tak powstała pyszna kiszona kapucha inna niż wszystkie , można ją potraktować jako gotową surówkę , gdyż smakuje wyśmienicie . Jedyny minus ma taki ,że po dodaniu czosnku przez kilka dni fermentacji zapach jest , że tak powiem nie wyjściowy Ale potem już nie czuć , wszystko pachnie kiszonką Składniki
Ogrodnik w podróżyTakie kotlety jak dziś przedstawiam są pyszne, zdrowe, szybkie do zrobienia i szybko znikają. Można je zapakować do pracy, szkoły, do tego ulubiona surówka i danie gotowe. Polecam gorąco. Ja użyłam tutaj dyni o nie wiadomo jakiej nazwie - dostałam od znajomej, o wytrawnym smaku. Można użyć tutaj dyni piżmowej czy Hokkaido - można ją upiec w piekarniku lub rozgotować w garnku
Moje Małe CzarowanieKapusta czerwona z jabłkiem to moja dzisiejsza propozycja na pyszny dodatek do obiadu. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Polecam
magiczna kuchnia Kasidrobną kostkę. Wszystko łączymy ze sobą i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Majonez łączymy ze śmietaną i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy do surówki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Qchnia po prostusmażymy razem do zeszklenia cebuli. Boczek zalewamy śmietaną wymieszaną z mąką i chwilę gotujemy. Ziemniaki, groch i boczek ze śmietaną mieszamy i doprawić solą oraz pieprzem. Podajemy z dowolną surówką. Bigos z ziemniaków - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po więcej regionalnych przepisów :) znajdziecie tam między innymi inny rodzaj bigosu/siekaniny Bigos z cebuli z bieszczadzkiej wioski Jałowe
Trzeci talerzIdealna do obiadu lub na obiad! Surówka perfekcyjnie skomponowana pod względem smakowym i zdrowotnym. Świeża kapusta pełna witamin i minerałów w połączeniu z bogatą w bakterie probiotyczne kapustą kiszoną. Z dodatkiem czosnku, oliwy i sezamu tworzy rajskie pożywienie! 😇❤☘ Już chyba nie może być taniej i zdrowiej! Kocham i zjadam jej pełną michę zapominając o dokładnym przeżuwaniu. 😋 Polecam i Wam! Może
Jeść, by żyć w zdrowiu