Czasami do surówki z kapusty dodaję cukinię. Surówka jest wtedy wilgotniejsza. Pasuje do każdego rodzaju mięsa, ryby czy warzywnych burgerów. Składniki: 1/2 główki niewielkiej młodej kapusty lub ćwiartka dużej 1/2 młodej zielonej cukinii pół czerwonej papryki posiekana natka pietruszki 1 łyżka suszonego lubczyku sól Sos: 1/2 szklanki zimnej wody 4 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego
Czerwień i błękitDuszoną kapustę można podać do obiadu zamiast surówki. Nie zapomnijmy o dodatku innych warzyw i koperku, który podkreśla smak całego dania. 2 główki młodej kapusty 3 marchewki 2 cebule 1 pęczek koperku vegeta, pieprz 2 łyżki masła 1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy. 2. W garnku
Szefowa kuchniKtóż nie lubi pierwszej, młodej kapusty? Jej nie powtarzalny smak, kolor... to danie tak smakuje tylko na początku sezonu, szybko się ją przyrządza i
kgwjanczewougotowaniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA(...)SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Młoda kapusta po chłopsku – czyli wiosenny jednogar w 30 minut ;) pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemczerwonej i białej kapusty jest najsmaczniejsza właśnie w tym okresie, kiedy na straganach dostępne są młode główki czerwonej i białej kapusty. W okresie zimowym poszatkowane kapusty musimy sparzyć, żeby nie były zbyt twarde i łykowate. Surówka wygląda ładnie i na pewno zaciekawi nie jednego domownika. Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty Składniki: 1/2 małej główki białej kapusty
PatiGotujetemu dorwałam w sklepie młodą kapustę. Kraj pochodzenia: Polska. Nie zastanawiałam się nawet z czym ją zjem, po prostu ją wzięłam. Wzięłam też rabarbar, ale nie o tym, nie o tym. Z połowy kapuchy zrobiłam surówkę, z drugiej połowy tytułową potrawę. Zjadłam jedno z drugim. Tak, że tego... Składniki: 8 ziemniaków pół główki młodej kapusty
Kardamonovyjakiś czas je obracając *** *** Przed podaniem danie możemy posypać siekanym koperkiem lub bazylią *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE(...)PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Błyskawiczne gołąbki z młodej kapusty – bez zawijania pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemserdecznie na na moją surówka obiadowa z kapusty włoskiej i nowalijek, spróbujcie. ... prosta i pełna witamin, a przede wszystkim smaczna surówka z kapusty włoskiej i nowalijek Składniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 2 młode słodkie marchewki szczypiorek (około 1 łyżki posiekanego) 1 średnie jabłko odrobina oliwy z oliwek łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki bazylii 1 łyżka soku z cytryny(...)smaku Przygotowanie: Włoską kapustę szatkujemy, wkładamy do większej miski. Młode marchewki obieramy (skrobiemy) i trzemy na dużych oczkach, mieszamy z kapustą. Następnie obieramy jabłko i również ścieramy je na tarce na grubych oczkach, mieszamy składniki sałatki. Dorzucamy drobno posiekany szczypiorek, bazylię i sok z cytryny, mieszamy. Następnie doprawiamy naszą surówkę solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek
Słodkie okruszkiSurówka, która doskonale sprawdzi się zarówno do obiadu jak i na kolację czy imprezę. Potrzebujemy główkę młodej kapusty ~1,5 kg, świeże ogórki 0,5-0,8 kg, trochę kolorowych dodatków: papryka, fasola, groszek, zielenina. Do przyprawienia przygotowujemy: 1 łyżeczkę soli , 1 łyżeczkę płaską pieprzu, łyżkę cukru, 1/3 szklanki oleju, 3 łyżki octu. Kapustę
chleba naszegoKiedy w warzywniaku pojawia się młoda kapusta, jestem zawsze podekscytowana. Oznacza to, że w naszym domu pojawi się lekki i arcysmaczny bigos. Uwielbiam kapustę. Białą
DietologMłoda polska kapusta to istna bomba witaminowa. Zawiera dużo witamin A, witaminy z grupy B, C i E. Ma dużo biotyny - ułatwia trawienie tłuszczów, pomaga
Posadzone i zjedzoneLubicie? Chyba nie ma osoby, która nie byłaby jej fanką. Może stanowić świetny dodatek do obiadu, grilla czy być oddzielnym posiłkiem np. na kolację. Nie napracujemy
Fabryka pomysłówDziś propozycja na dodatek do obiadu Korzystając z bogactwa i smaku świeżych warzyw w tym okresie przygotowałam surówkę. Surówka z kapusty w stylu indyjskim jest najsmaczniejsza właśnie w tym okresie, kiedy w sklepach pojawia się młoda kapusta, marchewka, świeże i soczyste pomidory. Całość dopełnia smak świeżej mięty, która jest jednym z najpopularniejszych ziół w kuchni hinduskiej. Surówka z kapusty
PatiGotujesię do sałatek sosy typu vinegret, przygotowałam sos w stylu azjatyckim. Imbir, sok limonki i olej sezamowy wnoszą przyjemną odmianę do surówki z kapusty i marchewki. Składniki: 1/2 główki kapusty stożkowej lub młodej białej kapusty 1/2 bulwy fenkułu 1 duża marchew 2 łyżki siekanych orzeszków ziemnych (bez soli) lub nerkowców Dressing do sałatki: 2 łyżki jasnego
Codziennik Kuchennyintensywny, ale jednocześnie łagodny, lekko słodki smak. Aromatu dodaje jej kurkuma i czosnek. Ten przepis to nieco zmodyfikowana wersja klasycznego przepisu na surówkę z białej kapusty po koreańsku. Ze względu na delikatność młodej kapusty zmniejszyłam proporcje zalewy i dodałam trochę więcej marchwi niż w wersji podstawowej. Składniki: 1 niewielka młoda kapusta (około 1 kg ) 2 średnie marchewki
Trzeci talerz