Pasuje prawie do każdego mięsa. Klasyka fast foodów. Jej podstawą jest surowa, szatkowana kapusta. A wybrany dressing- to już sekret każdej pani domu. Do tej surówki dobra będzie i chrupiąca, młoda kapusta wiosenna jak i kapusta tzw. zimowa- zwarta i zbita. Kapustę oczyśćcie z wierzchnich liści, wykrójcie głąb i poszatkujcie lub potnijcie kapustę w malakserze. Ja lubię, kiedy
Karo in the KitchenSkładniki: 1 główka młodej kapusty 3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku Wykonanie: Kapustę poszatkować w cieniutkie paski , solimy polewamy sokiem z cytryny mieszamy dokładnie. Czosnek obieramy, kroimy bardzo drobno, mieszamy z majonezem. Dodajemy do kapusty i dokładnie ze sobą łączymy. Dekorujemy rzodkiewką podajemy jako surówkę do obiadu oraz do mięs
kgwjanczewolodówce. Surówka z czerwonej kapusty i papryki O czym warto pamiętać przygotowując surówkę. Czerwoną kapustę zastąpić możemy kapustą białą. Użyłam cebulę szalotkę gdyż jest ona zdecydowanie łagodniejsza w smaku niż biała czy czerwona. Lubisz kapustę? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Młodą kapustę gotowaną . The post Surówka z czerwonej kapusty i papryki appeared first on MeCooks
mecooksokresie wiosenno-letnim, kiedy biała kapusta jest młoda, miękka i soczysta, wówczas przygotowuję surówki głównie z jej udziałem. Natomiast w okresie jesienno-zimowym sięgam po kapustę pekińską. Dzisiaj przygotowałam surówkę z samych zielonych warzyw z dodatkiem kukurydzy konserwowej i sosu na bazie śmietany oraz majonezu. Surówka taka pasuje do dań mięsnych, jak i rybnych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Danka Pichcigłówki młodej kapusty - 1 -2 pomidory - 1 marchew - 1 łyżka posiekanego kopru - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka ziół dalmatyńskich - przyprawa koperkowo ziołowa Sposób przygotowania 1. Kapustę pokroić drobno,dodać startą marchewkę pomidor pokroić na małe kawałki 2. Jogurt wymieszać z majonezem dodać przyprawę i zioła wymieszać dodać do surówki
W królestwie smaków BeatySurówki z kapusty – zwłaszcza jej młodej odmiany – to niezawodny dodatek do tradycyjnych, domowych obiadów, dań z grilla czy burgerów. Mimo, że są sprawdzone i lubiane w swoich klasycznych wersjach, warto pokusić się o ich urozmaicenie. Nic tak nie doda im smaku oraz kolorytu, jak wzbogacenie o różnobarwne warzywa – paprykę, marchewkę, czerwoną kapustę, cebulkę dymkę. Całość złoży się
Even Better Foodjako dodatek do każdego dania obiadowego. Najbardziej lubię ja przyrządzać gdy czerwona kapusta jest jeszcze młoda i delikatna. Koniecznie z dużą ilością posiekanego koperki. Do czego i Was serdecznie zachęcam. Surówka z czerwonej kapusty Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 główka młodej czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1 pęczek koperku 1 łyżeczka cukru sok z cytryny
Kulinarne przygody Gatityukiszona kapusta jest rewelacyjna! Nie trzeba jej mocno ubijać więc nie wymaga nawet wysiłku w zrobieniu. Jest tak smaczna, że zajadaliśmy ją jako surówkę bez żadnego doprawiania. Polecam!składnikigłówka młodej kapustyczosnek 1 główka, podzielona na ząbkikorzeń chrzanu dł ok 6 -10 cm pokrojony na paskiliść chrzanowykminek - u mnie solidna garśćkilka gałązek kopru, najlepiej samych kwiatów + duży pęczek koperkusól(...)Włożyć do dużej miski zasypać solą ( sypać, mieszać i próbować czy wystarczająco słone) , posypać kminkiem, dodać ząbki czosnku i odstawić na co najmniej 30 minut, aż kapusta puści sok. Wymieszać z pokrojonym koperkiem ( koper zostawiam w całości). Na dno naczynia (słój lub kamionka) w którym będziemy kisić położyć liść który zdjęliśmy z kapusty, drugi położymy na wierzchu. Kapustę
Stare GaryZobaczyłam podobną sałatkę na jednym z kulinarnych blogów. Zaintrygował mnie dodatek młodej kapusty, owszem - robiłam z niej surówki obiadowe, ale majonezowa sałatka? Postanowiłam spróbować. Nie byłabym sobą, gdybym pozostałych składników nie dobrała po swojemu. Wyszło świeżo, apetycznie i smacznie! Polecam:) składniki: 4 ziemniaki 5 jajek słoiczek czarnych oliwek 1/2 główki młodej kapusty pęczek szczypiorku
6nieboczerwonej i białej (najlepiej młodej) kapusty oraz tartej marchewki i posiekanego szczypiorku. Ciekawa i orientalna w smaku, bo doprawiona lekko pikantnym dressingiem z majonezu i pasty wasabi. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub ryb z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty 1 marchewka starta na tarce(...)czas mieszając dodajemy sok z cytryny i na koniec majonez. Mieszamy do połączenia składników, próbujemy i w razie potrzeby dodajemy więcej syropu klonowego lub/i soku z cytryny. Wszystkie składniki surówki umieszczamy w dużej misce. Polewamy przygotowanym dressingiem i delikatnie mieszamy. Można posypać listkami kolendry
cool and mintyobiadu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z OCTEM I CUKREM PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY(...)SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Młoda kapusta zasmażana ze śmietanką i koperkiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemRobiłam gołąbki..został kawałek nieparzonej kapusty..urwałam kilka młodych marchewek , trochę zieleniny i wczoraj do rybki była taka oto surówka. kawałek białej kapusty 1 cebula 2 marchewki szczypiorek, koperek, natka pietruszki sól,cukier, pieprz sok z cytryny olej kujawski ze smakiem bazylia Kapustę i cebulę pokroić. Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Dodać
Moje domowe kucharzenieDuszona młoda kapusta – dodatek do obiadu Zasmażona młoda kapusta, młode ziemniaczki i kotlet schabowy to dla mnie obiad idealny. Dodatek koperku
Blog z ApetytemŚwietna sałatka/surówka na spotkanie w gronie znajomych. Szybko się ją robi i jeszcze szybciej znika ze stołu. Pasuje do dań z grilla, jak i
cool and minty