mieszając aby cebula się nie przypaliła. Doprawić solą i pieprzem. Gdy mięso z łatwością będzie odchodziło od kości, podawać. Ja do żeberek przygotowałam młode ziemniaki i surówkę z młodej kapusty
Kuchnia w opałachdrugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie.8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty. Smacznego!!!Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net. Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia. Polecam
Kuchnia domowa AniWiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi
Ewa w kuchniJeden z najprostszych i bardzo sycących obiadów.Składniki:-30 dkg małych pieczarek-1 cebula-łyżka posiekanego koperku-1,5 szklanki słodkiej śmietanki 18%-przyprawa
Maminek kulinarnysmażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złocisty kolor.Mięso podawać z ziemniakami/frytkami/chrupiącymi ziemniaczkami w panierce z kaszy manny/ryżem i surówkami (u mnie z surówką z młodej kapusty).Sosy:Składniki poszczególnych sosów dokładnie ze sobą wymieszać.Wstawić do lodówki, i trzymać je tam, aż do momentu podania dania.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jogurt grecki można zastąpić
Gospodyni Miejskaprzepadałam za zwykłymi mielonymi- zawsze wolałam schabowego :) to mimo wszystko te kotleciki mają w sobie to coś, że chce się je jeść i jeść :) Podane z surówką z młodej kapusty, przepis tutaj.Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, 1 ser feta (u mnie żółty), 1 cebula, 1/3 szklanki bułki tartej, 4 łyżki mleka, 1 jajko
Aga w kuchnioliwą z sokiem lub octem. Sałatka świetnie smakuje na śniadanie, możemy zabierać ze sobą do pracy :)Pomysł z GW-" Palce lizać"Świetną o tej porze roku będzie surówka z młodej kapusty, polecam
Proste Potrawyprzepisów..10 najbardziej oglądalnych wpisów w maju:Schabowy wg Magdy Gessler Sałatka Syrop z sosny Cygańskie ścieżki po mojemu Szczaw na zimę Ciasto miodowe z masą budyniową Surówka z młodej kapusty Syrop z sosny II Miód z kwiatów mleczu Kotlety mielone smażone na oleju rzepakowym
Moje domowe kucharzeniePoranny telefon już o szóstej trzydzieści postawił mnie na nogi.- Dzień dobry, kochanie! Myślałam, że jeszcze śpisz. Co ty tak wcześnie wstajeszw niedzielę?- Och, witaj! - przemilczałam
W kuchni Karmel-itkipyszne. Zawsze czekam z niecierpliwością, aż pojawi się młoda kapusta. Robię z niej najróżniejsze dania, np. łazanki, gołąbki bez zawijania (klik) lub surówkę. Po prostu ją uwielbiam. Dzisiejsza młoda kapusta z krakowską i pieczarkami , to danie proste ale naprawdę pyszne. Smaku nadaje pyszna kiełbasa krakowska z Wędzarni Marózek . Polecam jako dodatek do dań
Słodkie okruszkiMłoda kapusta z koperkiem i śmietaną – to nic innego jak kapusta młoda duszona w śmietanie i z dodatkiem koperku – pyszny i delikatny
Kulinarne PrzebojeWitam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną surówkę z kapusty i ogórka, która idealnie nadaje się do obiadu lub na grilla. Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali: około 600 g młodej kapusty około 350 g ogórków sałatkowych pęczek koperku puszka 400 g kukurydzy konserwowej na sos: około 5 łyżek oliwy lub oleju do sałatek 2 łyżki soku
Uwaga Babcia GotujeKiedy w sklepach pojawia się młoda kapusta, od razu kupuję główkę, bo wiem, że przygotowana na jej bazie surówka o tej porze roku smakuje najlepiej. Wszyscy lubimy, nie ma marudzenia. Dzisiaj w kolejnej odsłonie z winegretem. Składniki: 1/2 główki niewielkiej młodej kapusty lub ćwiartka dużej 3-4 łyżki kukurydzy z puszki, odcedzonej pół pomarańczowej papryki
Czerwień i błękitwypatrzycie bierzcie śmiało – będzie super i do bigosu, i na surówkę. Obrywamy wierzchnie zniszczone liście, kapustę myjemy, przecinamy na pół po czym na ćwiartki, wycinamy głąb. Kroimy w drobniejsze kawałki. W dużym garnku wsypujemy kapustę warstwami, po 2-3cm, każdą warstwę delikatnie solimy, tak jakbyśmy robili surówkę. Kapusta przez to zmięknie i odrobinę zmniejszy swoją objętość. Podlewamy(...)łyżkę pszennej mąki i taką jasną zasmażkę po 2-3 minutach dodaję do kapusty. Ta porcja, podana ze świeżym pieczywem, to obiad dla 2-3 dorosłych osób (z małą dokładką) lub 4-5 porcji jako dodatek do obiadu, zamiast surówki. SKŁADNIKI duża główka kapusty młodej, u mnie stożkowa, odmiana Monarchy solidny pęczek młodego kopru duży pęczek szczypioru
Karo in the KitchenPyszna, zdrowa i kolorowa surówka z młodej kapusty. Surówka ta będzie świetnym dodatkiem do letnich obiadów i grillowanych dan. Bardzo Wam ja polecam i życzę smacznego
Pani M - kuchnia smakowita