Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 ogórek zielony 1 marchew 1 duża łyżka jogurtu 2-3 łyżki majonezu łyżeczka
Proste Potrawyprzechowywać w lodówce około 2-3 tygodni. Z młodej kiszonej kapusty możesz przygotować pyszną surówkę do obiadu albo kapuśniak. Świetnie też pasuje jako dodatek do hot-dogów i hamburgerów. Poszatkowanie warzyw w robocie Magimix zajmie Ci 2 minuty. Ciekawostki o kiszonej kapuście Przepis na kiszoną kapustę ma swoje korzenie w Mongolii i Chinach, skąd dzięki Tatarom trafił(...)się w kuchniach krajów Europy Środkowej i Wschodniej. W wielu regionach świata, m.in. w Stanach Zjednoczonych i w Niemczech odbywa się święto kiszonej kapusty. W Polsce święto kapusty jest organizowane w pierwszych dniach września, w Charsznicy. Młoda kapusta kiszona
Cztery Fajerysurówkę. Dzisiaj to nadrabiam. Przedstawiam Wam pyszną, "szeleszczącą" pod zębem i delikatną w smaku surówkę. Idealna na teraz, kiedy na targu możemy dostać młodą kapustę, młode ogórki i pięknie pachnący koperek. Surówka ta jest bardzo dobra i lekka. Przepis na nią dostałam od Koleżanki z pracy. Oczywiście nie obeszło się bez mojej małej modyfikacji - dodałam marchewkę(...)strzał w 10! Następnym razem dodam jeszcze trochę konserwowej kukurydzy. Będzie pysznie. Jak widzicie, surówkę tą można dobrowolnie modyfikować. Surówka ta idealnie nadaje się zarówno na obiad, jak i do grillowanych mięs. Polecam. Składniki: - główka młodej kapusty - 2-3 zielone ogórki - 2 marchewki - pęczek koperku - 1-1,5 łyżki cukru - sól i pieprz - 50 ml octu Kapustę
CookYourselfkapusta jest gotowa, wtedy możemy ją wykorzystać, albo przełożyć do słoika, zakręcić pokrywką i odstawić w chłodne miejsce np. do lodówki, albo wynieść piwnicy. Z młodej kiszonej kapusty można zrobić np. surówkę do ryby lub mięsa, albo pyszny kapuśniak z młodej kiszonej kapusty . Smacznego! The post Młoda kapusta kiszona appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjaka duma nas rozpiera, gdy uda nam się coś wyhodować ;-) Tak też było z kapustą, posadziliśmy pięć- udała się jedna :-), ale za to jaka pyszna. Składniki na surówkę z młodej kapusty 1 główka młodej kapusty 4 marchewki 1/2 czerwonej papryki 2 ogórki małosolne 1 średnia cebula 2 łyżki siekanej natki pietruszki sól pieprz oliwa z oliwek
Rozpustne gotowanieUwielbiam młodą kapustę i bardzo lubię z nią eksperymentować. Dziś zapraszam na super smaczną, kolorową sałatkę obiadową. :) Składniki - 1 główka młodej kapusty - 1
Kuchnia z widokiem na ogródSezon na młodą kapustę otwarty, pyszna sałatka, nawet podobna do kupnej lecz sama ją osobiście robiłam.Wyszła pyszna i taka letnia :) Składniki: młoda kapusta
Różowa kuchniamarchewka z dodatkiem pietruszki, soku z cytryny, cukru i odrobiny soli. Najlepiej smakuje podawana od razu po przygotowaniu. Jeśli lubisz sałatki z dodatkiem marchewki to koniecznie wypróbuj surówkę z młodej kapusty z marchewką a jeśli wolisz marchewkę w wersji na ciepło wypróbuj marchewkę z groszkiem . Taka surówka do obiadu na pewno ci zasmakuje i od razu zniknie cała
To Musisz Wiedziećschabu bez kości 2-3 łyżki przyprawy gyros 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 2-3 łyżki oliwy 1 cebula sos kebab-gyros FOLWARK do podania: młode ziemniaki z koperkiem surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i zieloną cebulką PRZYGOTOWANIE : Schab kroimy w paseczki, przekładamy na patelnie, skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawą i papryką - mieszamy by mięso pokryło się(...)dodajemy do mięsa i podduszamy do momentu aż cebula zmięknie - około kolejne 10 minut. Podajemy z sosem kebab-gyros FOLWARK oraz w mojej kompozycji młode ziemniaki z koperkiem i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i zieloną cebulką. Jak już wspomniałam inspiracją do mojego dzisiejszego dania jest Sos kebab-gyros FOLWARK , który otrzymałam do przetestowania - za współpracę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiciepło, w wersjach puree czy kawałki zasmażane, pieczone słupki czy kostka; z kapustą czerwoną – surówką lub zasmażaną, na ciepło bądź zimno; z bigosem, młodą kapustą, w wersjach na ciepło; z surówkami, najczęściej z kapusty – colesław, surówką z pora czy marchewki, w nieco ostrzejszych wersjach; u nas zawsze z dodatkiem owoców świeżych, tj. jabłek, gruszek, pomarańczy
Zasmakuj KuchniUwielbiam młodą kapustę, więc w sezonie robię z niej mnóstwo pyszności, w tym zaprezentowaną surówkę. Jest naprawdę smaczna i doskonale komponuje się z daniami mięsnymi. Często przygotowuję ją do obiadu oraz mięsa z grilla. Zawsze wychodzi mi wielka micha, która znika w ekspresowym tempie. Polecam! 1 główka młodej kapusty (nie duża) 1-2 marchewki 1 pęczek
Di gotujerobiłam młodą kapustę z koperkiem i garnek nie pomieścił całości :)). Postanowiłam zrobić surówkę inną niż tradycyjny Colesław. Na blogu Trzeci Talerz znalazłam świetny przepis na prostą, szybką, a jednocześnie "inną" surówkę. Delikatna, kwaskowata zalewa fajnie komponuje się ze smakiem czosnku, kurkumy i kapusty. Tę surówkę można przechowywać w lodówce przez dłuższy czas. Polecam bardzo! 1/4 główki młodej kapusty 1 marchewka 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki kurkumy Zalewa: 35 ml. wody 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki soli 20 ml. oleju 20 ml. octu jabłkowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę, marchewkę i czosnek posiekać (można zetrzeć na tarce, ja użyłam malaksera). Wymieszać wszystko razem z kurkumą. Składniki zalewy zagotować, zalać nią kapustę, wymieszać całość (można obciążyć
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesklepach dostępna jest młoda kapusta od razu kupuję i robię do obiadu szybką surówkę z winegretem. Dzisiaj przepis na młodą kapustę zasmażaną z dodatkiem boczku, śmietany i ziół. Podałam ją do bitek wołowych z prawdziwkami i kaszy gryczanej. Składniki: 1 główka młodej kapusty, niezbyt zwartej 200 g wędzonego boczku 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka
Czerwień i błękitmłodą kapustą mam do czynienia pierwszy raz, przynajmniej w takim sensie, że chciałam ją przygotować sama, bo oczywiście jadłam już ją wcześniej ;) Nigdy nie robiłam takiej surówki i widząc w sklepie piękne okrągłe główki, skusiłam się na jedną ;) Będę kusić też Was, bo warto, taka surówka jest pyszna i pachnie wiosną, polecam :) Z moich składników wychodzi taka mała miseczka(...)surówki jak na zdjęciu powyżej ;) Składniki: pół główki młodej kapusty pół pęczka koperku mała cebula 2 łyżki soku z cytryny lub szczypta kwasku cytrynowego łyżeczka miodu 1-2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Kapustę siekamy, cebulę kroimy w kostkę. Wszystko solimy i ugniatamy, aż kapusta trochę zmięknie. Miód mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny, zalewamy kapustę
Czerwona Porzeczkaokoło 1-2h aż kapusta puści soki. Po tym czasie odlewamy nadmiar płynu. Zapraszam również na marchewkę po koreańsku ćwikłę po koreańsku oraz na surówkę z młodej kapusty po koreańsku
Trzeci talerz