Liście czosnku można wykorzystać jako dodatek do sałatek, mają doskonały aromat i doskonale komponują się smakowo w warzywami, ważne, żeby były dość młode i
Bułka z Chlebemplastrze pomidora. Piekę ok. 20 minut. Podaję z młodymi ziemniakami w mundurkach i surówką z marynowanych warzyw, m.in.: ogórka, cebuli i marchewki. Danie dekoruję kiełkami rzodkiewki lub brokułu. Ziemniaki można podać ze świeżo skrojonym koperkiem. Smacznego Propozycje surówek do obiadu: Surówka z cykorii i marchewki Surówka z kapusty kiszonej i marchewki Surówka z cykorii Surówka z pora Surówka
Zasmakuj KuchniObiad bez surówki obiadem straconym. ;-) Zimą, kiedy dostępność warzyw jest ograniczona, mam spory problem z ich komponowaniem. Latem natomiast, kiedy wszystko mam na wyciągnięcie ręki nie mogę zdecydować się które warzywa wykorzystać najpierw! W tej wersji pod nóż trafiła młoda kapusta, która pyszna jest również na surowo. Pysznie, zdrowo, kolorowo. :-) 1/2 główki młodej kapusty 3-4 młode
Szefowa kuchniinnego, jak surówka. Do najpopularniejszych należą (chyba) surówki z marchewki, kapusty, czy pora. Każdy ma swoją ulubioną, a już do tego gatunku, u mnie, pretenduje surówka z papryki. Bardzo skromna w dodatkach, ale bardzo bogata w smaku. Składniki: - 2 jędrne czerwone papryki-1 nieduża cebula- mały kawałek młodego pora- 1-2 łyżki soku z cytryny- sól morska- olej sezamowy
mojewypiekiinietylkorazem surówka z białej kapusty z jabłkiem, porem i kukurydzą konserwową. Ta surówka jest naprawdę smaczna, łagodna w smaku i pasuje do większości dań obiadowych. Łatwo i szybko się ją robi. Składniki są tanie i łatwo dostępne. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/4 główki białej kapusty 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 1 nieduże jabłko kawałek pora(...)sól, pieprz do smaku 2-3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Kapustę starłam na tarce na grubych oczkach. Posoliłam ją i odstawiłam na 15 minut. Dzięki temu kapusta zmięknie. Jeśli używamy młodej kapusty, to nie jest to konieczne. Kukurydzę konserwową odsączyłam na sicie z zalewy. Pora drobno pokroiłam. Użyłam jasnozielonej części
Waniliowe ImprowizacjeKiedy nadchodzi sezon na młodą kapustkę, oprócz tej gotowanej koniecznie musi na moim stole zagościć również z niej suróweczka.Podałam ją dzisiaj w salaterce
Z Majeczką w kuchniMłodą kapustkę duszoną z marchewką robi się bardzo szybko bo młode warzywa nie wymagają długiego gotowania. Taką kapustkę można zajadać samą z pieczywkiem lub
Monia miesza i gotujeDziś będę polecać Wam pyszny dodatek do ziemniaków. Jest smaczna, szybko się ją robi i smakuje idealnie. Nic tylko wypróbować. Polecam. Młoda kapusta
Gotuję TestujęSkładniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 długie ogórki 3 garście listków rukoli 1 dymka ze szczypiorem 3 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy w cienkie paski, ogórki w pół plastry a dymkę w krążki. Wszystkie składniki surówki wrzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
Qchnia po prostuKotlety możecie podać również bez bułek np. z surówką z kiszonej kapusty, sałatką coleslaw , sosem cytrynowym czy majonezowo-kaparowym i frytkami bądź ziemniakami z wody. Z tej porcji wychodzi 6 solidnych kotletów wielkości przekroju standardowej bułki hamburgerowej. SKŁADNIKI 400-450g filetu z dorsza 250g mącznych ziemniaków (po obraniu, nie młodych) mały pęczek koperku 1 jajko M 2 łyżki
Karo in the KitchenMłoda kapustka smakuje wyśmienicie i nie potrzebuje wielu dodatków. Taka z dodatkiem koperku i zasmażką jest przepysznym dodatkiem do letniego obiadu. Oczywiście można też z
Monia miesza i gotujepołączeniu z mocno chrupiącą młodą marchewką, pietruszką i słodkim jabłkiem, a wszystko podkreślone smakiem lekkiego delikatnego sosu majonezowego i natki pietruszki. Taka surówka z wazrywami i dodatkiem jabłka to doskonały dodatek do pieczonego mięsa.: Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki. Inne przepisy na surówki: Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj robię kapustę, większą ilość, żeby była do obiadu na dwa dni i tak do podjadania np z chlebem. Teraz jest najlepsza i najtańsza. Trzeba więc
Magiczne Życie MartyTaką kapustę w sezonie gotowała moja babcia, moja mama, moje ciotki i kuzynki. A teraz gotuję ją ja :) Choć mówi się, że jest na słodko, tak
Trzeci talerzsmaczna i bardzo szybka surówka, doskonała na grilla i do obiadu. Powstała "z potrzeby chwili" :) Obiad prawie dochodzi, a lodówce, z dostępnych warzyw tylko pekinka, pomidory i cebulka, parę oliwek. I powiem szczerze, będę do niej wracać, bo bardzo wszystkim zasmakowała. Polecam :) Składniki - kapusta pekińska ( średnia główka, lub pół dużej - pomidory 2 szt. - młoda cebulka, ( u mnie biała część
Kuchnia z widokiem na ogród