surowka z kapusty pekinskiej - 1017 przepisów (strona:26/68)

Ryżowe kotlety 162

wykorzystać. Wystarczy kilka składników i można wyczarować pyszne kotlety ryżowe. Moi chłopcy jedli je z surówką i pieczywem ale świetnie smakują same lub tylko z dodatkiem surówki np. z pekińskiej kapusty. Wiadomo, że nie należy wyrzucać jedzenia a tu mamy świetny sposób na wykorzystanie tego ca nam zostanie z poprzedniego dnia. Jednocześnie zachęcam Was o wzięcia udziału w tegorocznej Świątecznej

Ewa w kuchni
Szybka surówka 170

Prosta i szybka do zrobienia surówka..u mnie kapusta pekińska , jabłko i papryka..i gotowy dresing Winegret.   kapusta pekińska jabłko papryka dresing Winegret Warzywa pokroić, wymieszać.Dodać dresing Winegret i znów wymieszać

Moje domowe kucharzenie
surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem 130

żeby nie było jak zawsze, tym razem dodałam odrobinę jabłka. Smak zależy od tego jakie jabłko mamy w domu - jak będzie słodkie surówka będzie słodziutka, jednak gdy jabłko będzie kwaskowate będzie intensywna. Składniki: kapusta pekińska marchew jabłko sól i pieprz oliwa Przygotowanie: kapustę siekamy  marchew i jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach  warzywa solimy i pieprzmy

Gotowanie z pasją
PLACKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I SZPINAKU 371

Kapusta pekińska zazwyczaj ląduje w surówce. Dzisiaj postanowiłam zrobić z niej placki. Eksperyment uważam za udany. Podawane z jogurtem, lub innym ulubionym sosem, są całkiem fajnym daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 150 g drobno posiekanej kapusty pekińskiej 1 garść drobno pokrojonego świeżego szpinaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii (użyłam greckiej) 1/2 cebuli drobno posiekanej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez

Kuchnia w opałach
Kapusta pekińska z sosem sojowym 105

Najszybsza surówka do obiadu z możliwych, chociaż w smaku nie jest taka oczywista. Surówka składa się tylko z kapusty pekińskiej i szalotki oraz przypraw, które w połączeniu z sosem sojowym, nadają jej ciekawego smaku. Czasami smaczne pomysły wpadają do głowy z potrzeby chwili, tak też powstała ta surówka. Obiad praktycznie był już przygotowany, tylko brakowało czegoś chrupiącego i soczystego(...)oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku odrobina chili (opcjonalnie) Przygotowanie kapusty pekińskiej z sosem sojowym: Szalotkę obrać i pokroić na cienkie plasterki lub pióra, delikatnie oprószyć solą. Czosnek obrać i pokroić w cienkie słupki lub przecisnąć przez praskę. Kapustę umyć i liście pokroić na drobne paseczki. Kapustę połączyć z szalotką i czosnkiem, dodać kolendrę, sos sojowy, ocet winny, olej

Gotuj w domu
Surówka "Samo Zdrowie" 203

Jako dodatek do obiadu , proponuję lekką surówkę na bazie sałaty roszponki , z dodatkiem bogatej w witaminy kapusty pekińskiej a ponadto soczystośc pomidora i skropinona oliwą z pestek winogron sprawia , że taka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach(...)oliwa z pestek winogron Warzywa starannie umyc , osuszyc . Kapustę pekińską drobno poszatkowac , roszponkę delikatnie "porwac", pomidora pokroic w niedużą kostkę , ogórka w półplasterki , paprykę w półpaski  a szczypiorek drobno posiekac.Gdy mamy wszystkie składniki przygotowane , wrzucamy je do półmiska i przyprawiamy do smaku. Całośc skrapiamy na końcu oliwą . Najlepiej zrobic surówkę ok. 2 godzin przed podaniem , aby miała czas

Słodkości i nie tylko
Surówka z porem 223

pekińska 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 por (około 15 cm) 280 g śmietany 12% 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier sok z 1/4 soku z cytryny Surówka z porem, to pyszna surówka, ze sporą ilością chrupiących warzyw, które uwielbiam najbardziej. Proporcje składników są doskonale skomponowane, a smak który uzyskamy po jej zrobieniu, świetnie dopełni każdy obiad. Kapustę poszatkować

Świat Domowej Kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora 150

Pamiętacie jak pisałam o kiszonej kapuście pekińskiej? Kiszę ją nadal i wykorzystuję do surówek takich jak ta. Kapusta coolwrap to kapusta płaska jak talerz, bardzo zdrowa i smaczna. Razem w jednej surówce sprawują się znakomicie. Polecam serdecznie, na zdrowie! Surówka z kapusty coolwrap, kiszonej na zdrowie! CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kapusty pekińskiej 234

pyszna surówka...tym razem do surówki dla zaostrzenia smaku dodałam sól cebulową i czubrycę czerwoną.. Więcej przypraw do surówek i nie tylko możecie znaleźć tutaj .. Kociołek Smaków ma szeroki wybór przypraw.    1  kapusta pekińska   6 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny czerwona papryka pomidor sól cebulowa czubryca czerwona Kapustę pekińską poszatkować ,dodać

Moje domowe kucharzenie
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 232

Jedna z prostszych surówek do przygotowania. Oczywiście można ją wzbogacić o inne dodatki, ale według mnie nie jest to konieczne. Czasami przygotowuję ją z gotowym sosem sałatkowym. Nie mieszam go jednak z oliwą, tylko bezpośrednio posypuję po kapuście lub łączę z majonezem. 1 mała kapusta pekińska 2 marchewki 1 mała cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz

Smaki Na Talerzu
Surówka z pekinki 214

Składniki: kawałek kapusty pekińskiej 1 cebula 1 marchewka 1 jabłko 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny szczypta cukru i ziół prowansalskich 3 ząbki czosnku sól i … Czytaj dalej Surówka z pekinki

czarrna od kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki 189

drugiego dania obowiązkowo musi być surówka, ostatnio przygotowałam z kapusty pekińskiej i rzodkiewek. Jest bardzo smaczna i pasuje prawie do każdego dania. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 marchewki Pęczek rzodkiewek 1 czerwona papryka 0,5 pęczka natki pietruszki 2 łyżki oleju lnianego 1 saszetka sosu vinaigrette Fanex Sól, pieprz Czubryca zielona Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno kroimy, rzodkiewki kroimy

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z kapusty pekińskiej z mandarynkami 191

Przyznam się, że kapustę pekińską (nie licząc sałatki gyros) używam tylko jako dodatek do dań obiadowych. Kiedy więc zobaczyłam przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej w

Smaki Na Talerzu
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I MARCHEWKI 180

Prosta,szybka i smaczna surówka. Składniki:   1/2 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki  2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego  1 - 2 ząbki czosnku sól,pieprz sok z cytryny   Kapustę pekińską poszatkować ( tylko część zieloną) i skropić sokiem z cytryny. W tym czasie obrać marchewkę i zetrzeć ją na tarce o dużych oczkach. Majonez wymieszać

Niespełnione zdolności kulinarne

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję