witaminy naszego organizmu jest ogromne po zimowym poście. Dziś proponuje surówkę pyszną i wartościową. Ja zajadam ją do obiadu, śniadania czy kolacji a Wy? jaką surówkę zajadacie najchętniej? Surówka z kapusty pekińskiej, białej rzodkwi, oliwek i suszonych pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewzbogacą nasze menu o witaminy i mikroelementy więc warto je zajadać do każdego posiłku. Ta surówka która dziś przedstawiam powstała pod wpływem chwili a rezultat znakomity. Polecam gorąco. Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. Pieczeń podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Pyszny obiad, który i Wam polecam. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego
O kuchni z uczuciemnich paprykę, trochę dodatków aby chrupało i surówka gotowa. Zajadam ją nie tylko do obiadu lecz podjadam aż się skończy, nieładny nawyk ale jak smacznie. Też tak macie? Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezaletach kiszonej kapusty już była mowa (tutaj ), więc przy okazji kolejnej potrawy słów kilka o innej kapuście, która wbrew pozorom nadaje się nie tylko na surówki. O kapusta pekińskiej - bo to ona jest dzisiaj podstawą naszego przepisu, słyszał chyba każdy, ale nie każdy wie, że pochodzi ona z Chin, a do Europy zawitała dopiero w zeszłym stuleciu. Jest to produkt
Kuchnia od dwojgaskrzydełkami. Porcje wkładamy znowu do garnka z wywarem i przypiekamy jeszcze 20 minut. Mięso będzie bardziej aromatyczne. Gotowe wykładamy na talerz. W moim przypadku dodatkiem były ziemniaki pure, surówka z kapusty pekińskiej oraz buraczki na ciepło
Kulinarne przemysleniajeśli u góry zbytnio się rumienią lub przykrywam folia alum. którą wcześniej zdjęłam. Po tym czasie sprawdzam czy mięsko jest miękkie, wyjmuje i podaje z ziemniakami i np. surówka z kapusty pekińskiej lub marchewka z groszkiem na gęsto
Gotowanie...to proste !małym ogniu ok.15 minut mieszając od czasu do czasu. Pilnujemy aby sos nie wrzał. Po tym czasie roladki i sos gotowy. Moja propozycja podania z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej
W garach u Gosipaluszków krabowych i ananasa Sałatka krabowa z kawiorem Łosoś w galarecie Gravlax a la tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Czysta zupa grzybowa z wędzoną
Codziennik KuchennyUwielbiam takie szybkie w przygotowaniu dodatki obiadowe, surówki. Dziś podam Wam prosty przepis na smaczną surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki. Idealna do ziemniaków, mięsa i myślę, że z powodzeniem sprawdzi się też jako dodatek do grilla. Składniki: * 1 mała kapusta pekińska * 1 marchewka * kilka kropel soku z cytryny * 2 łyżeczki majonezu * pół natki kopru, posiekany * sól i pieprz
Zrób to smaczniestopni i pieczemy dość wolno około 2 ,2,5 godziny aby mięso i ziemniaki spokojnie dochodziły do miękkości ,kiedy mięso i ziemniaki będą już miękkie podaje z surówką z kapusty pekińskiej i gotowe
Mój Smakgałką muszkatałową. Dodać jajko i bułkę tartą, następnie dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obydwu stron po kilka minut. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej i kiełków brokuła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!składników. Nie wymaga, ani dużo pracy, ani nakładów finansowych. Robię ją bardzo często do obiadu lub mięsa z grilla. Polecam bo jest pyszna! Surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej odsłonie :)) Składniki: 1 średniej wielkości kapusta pekińska 3 ogórki konserwowe mała puszka groszku (200g) najlepiej drobnego 1 marchewka 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany koperek lub natka pietruszki
Walijskie Pichcenie