surowka z kapusty pekinskiej - 1017 przepisów (strona:14/68)

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i kukurydzą 72

surówki głównie z jej udziałem. Natomiast w okresie jesienno-zimowym sięgam po kapustę pekińską. Dzisiaj przygotowałam surówkę z samych zielonych warzyw z dodatkiem kukurydzy konserwowej i sosu na bazie śmietany oraz majonezu. Surówka taka pasuje do dań mięsnych, jak i rybnych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 nieduże ogórki gruntowe 1 por (biała część) 1/2 pęczka świeżego koperku(...)push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski. Pora dokładnie umyć, pokroić na plasterki, dodać do kapusty. Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach do miski z surówką. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. 2. W miseczce wymieszać składniki sosu, dodać do surówki. Całość wymieszać, posypać posiekanym koperkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Dressing musztardowo - cytrynowy do surówki z kapusty pekińskiej 114

Dziś do obiadu postanowiłam podać surówkę z kapusty pekińskiej. Sezon na to warzywo w pełni. Ostatnio w jakimś mądrym programie (zapewne z cyklu telewizji śniadaniowej, bo tylko te programy śledzę z jako taką uwagą, potem mam milion innych zajęć) słyszałam, że najlepiej korzystać właśnie ze świeżych produktów sezonowych, gdyż zawierają najwięcej wartości odżywczych . W sumie to logiczne i praktyczne - wiemy(...)bardzo lubię, mój Mąż nie. A że Jego na obiedzie być nie miało to z czystym sumieniem zafundowałam sobie i Synciowi witaminowy smakołyk. Składniki( na 3-4 porcje): 1/2 kapusty pekińskiej 1 spory pomidor 1/2 małej papryki czerwonej 1/2 małej cebul 1/2 niewielkiego ogórka zielonego 1 średni ogórek kiszony sól, pieprz Składniki na dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek

Kuchnia po mojemu
Pekinka do obiadu 120

Surówka z kapusty pekińskiej do dan obiadowych mięsnych czy rybnych. Ciekawostką jest tutaj dodatek nashi. Nashi to chińska gruszka. W smaku są kwaskowate a jednocześnie orzeźwiające i chrupiące z wyczuwalnymi maleńkimi ziarenkami. Są idealnym dodatkiem do sałatek i surówek. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Surówka z pekinki 74

Zapraszam na smaczną surówkę z kapusty pekińskiej, która będzie(...)idealnym dodatkiem do obiadu. Polecam Składniki: 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1/2 średniej papryki czerwonej 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Kapustę i paprykę myjemy i osuszamy. Następnie kroimy drobno kapustę oraz paprykę i przekładamy do miseczki. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Na koniec przyprawiamy surówkę solą i pieprzem. Mieszamy. Przepis na 2 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Surówka z kapusty pekińskiej 141

się odczepić. No ale cóż, sezon na wycieczki do lekarza uważam za otwarty. Jedyne co dzisiaj zrobiłam to surówkę do obiadu ;) mama mnie wyręczyła :) Jest cudowna 💟 Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej: 1 kapusta pekińska 2 pomidory Pęczek szczypiorku 2 łyżki jogurtu lub śmietany 12% 2 łyżki majonezu Sól, pieprz, szczypta cukru Przygotowanie ; Pomidory wyparzam i obieram ze skórki. Kroję(...)kostkę. Kapustę pekińską rozcinam na pół , każda połówkę kroję w poprzek w takie jakby paseczki .   Pęczek szczypiorku płukam i  kroję dość drobno. Wszystko razem łącze, przyprawiam solą, pieprzem i szczyptą cukru.  Majonez z jogurtem (lub śmietaną) łącze i dodaję do surówki.  Dobrze wymieszam i odstawiam na 15 min do lodówki :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Wiosenna surówka 228

Pyszna i lekka surówka z kapusty pekińskiej , ogórka i rzodkiewek, przygotowałam ją z sosem Cezar od firmy Fanex . Podałam ją do grillowanego mięsa, wszystkim bardzo smakowała. Składniki: Pół główki kapusty pekińskiej Pęczek rzodkiewek 1 ogórek zielony Pęczek szczypiorku 1 saszetka sosu Cezar Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno siekamy, umyte rzodkiewki kroimy w plastry, ogórka zielonego

Bajeczna Kuchnia
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - do obiadu 146

Przepyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, idealna do obiadu! Koniecznie wypróbujcie!  Składniki: (na 3-4 osoby) 1 połowa kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mniejsza puszka kukurydzy 1 cebula 3-4 ogórki kiszone na sos: 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki wody odrobina cukru zioła prowansalskie  sól ocet jabłkowy - odrobina Przygotowanie: Kapustę pekińską myjemy, drobno

Gotuj z Mąką
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 65

oraz KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ      Składniki: ▪ 0.5 kg kapusty kiszonej ▪ 1 średnia marchewka  ▪ 3 łyżki oleju lnianego/oliwy ▪ pieprz Przygotowanie: 1. Kapustę kiszoną drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. 2. Wrzucamy do większej miski, dolewamy olej lniany lub oliwę i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy.  Po przygotowaniu surówki polecam na przynajmniej godzinkę odstawić

zdrowo i aktywnie
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 134

oraz KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ      Składniki: ▸0.5 kg kapusty kiszonej ▸1 średnia marchewka  ▸3 łyżki oleju lnianego/oliwy ▸pieprz Przygotowanie: 1. Kapustę kiszoną drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. 2. Wrzucamy do większej miski, dolewamy olej lniany lub oliwę i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy.  Po przygotowaniu surówki polecam na przynajmniej godzinkę odstawić

Zdrowie i pysznie na talerzu
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą 124

Dzisiaj proponuję przepis na lekką surówkę z kapusty pekińskiej. To doskonały dodatek do obiadu. W połączeniu z mięsem i ziemniaczkami smakuje wybornie.  SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska 2 jabłka 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 łyżka Octu Winnego z czerwonego wina  JAMAR cukier sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę pekińską drobno szatkuję.  Solę o odstawiam na 30 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szybka surówka z kapusty pekińskiej. 139

stanowi ciekawą alternatywę dla gotowców ze słoika (pomimo, że sama je przygotowuje i to w dużych ilościach, to jednak czasami lubię taką na świeżo). Składniki na szybką surówkę z kapusty pekińskiej 1 nieduża kapusta pekińska 1 łyżka siekanego koperku 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki keczupu (dobrego) sól pieprz      Kapustę kroimy w drobne paseczki, dodajemy koperek

Rozpustne gotowanie
Kapusta pekińska w surówce z papryką, cebulą i jogurtem 221

Surówkę z kapusty pekińskiej lubią często nawet Ci, którzy taka ze zwykłej, białej kapusty nie odpowiada. Pekinka jest delikatniejsza w smaku. Można ją łączyć z różnymi innymi warzywami czy owocami za każdym razem robią sobie inna wersję. Do tego jest dzisiaj powszechnie dostępna. Zobacz przepis na łagodną surówkę z pekinki, marchewki i jabłka ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Surówka z kapusty pekińskiej 453

Pyszna suróweczka do obiadu Surówka z kapusty pekińskiej SKŁADNIKI: kapusta pekińska 1/2 główki jabłka  2 szt marchewka -1 szt por -1 szt sól pieprz majonez PRZYGOTOWANIE: Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce. Pora umyć, osączyć, pokroić w piórka. Wszystkie składniki surówki przełożyć do miski, dodać

Kuchnia Danusi
Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem 138

siebie, że pasują zarówno do drobiu, wieprzowiny, wołowiny czy ryb. Dodatek słonecznika świetnie podkreśla jej smak. Oczywiście zawsze można się pokusić i uprażyć go tuż przed podaniem. Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem(...)SKŁADNIKI : 250 g młodej kapusty pekińskiej 1 marchewka 1/2 pęczka koperku 1-2 łyżki słonecznika łuskanego 4-5 łyżek oliwy  sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE :  Kapustę szatkujemy, przekładamy do miseczki. Marchewkę obieramy, ścieramy na drobnych oczkach na tarce do jarzyn - dodajemy do kapusty i mieszamy. Koper drobno siekamy - dodajemy do surówki - mieszamy, całość doprawiając solą i pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 104

Surówka z kapusty pekińskiej idealnie pasuje do obiadu. Do kapusty można wykorzystać wiele różnych warzyw, wszystko zależy od smaków i gustów. Ja proponuję dziś poniższy skład. Składniki: kapusta pekińska kawałek białej części pora ogórek kiszony marchew rzodkiewki jabłko Sos: 0,5 opakowania jogurtu bałkańskiego 1 łyżkę majonezu 1 łyżeczkę chrzanu sok z połowy cytryny sól pieprz cukier do smaku(...)Pokroiłam parę liści kapusty pekińskiej, uprzednio wykroiwszy z nich grube białe części. Na tarce starłam parę rzodkiewek i marchew Dodałam starte jabłko Pokroiłam pora I na koniec dodałam obrane ze skórki i pokrojone kiszone ogórki  Wszystko wymieszałam Do miseczki przełożyłam składniki do sosu. Wymieszałam je i polałam nim  surówkę. Smacznego

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania