szybkie danie z piersi kurczaka. Kotlety smażone w majonezie. Są wilgotne, puszyste i mega smaczne. Niewiele pracy i mamy szybkie danie mięsne. Podałam z ziemniakami pure oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce Mięsa. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję. Składniki
O kuchni z uczuciemBardzo prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Będzie pasować nie tylko do obiadu, ale też do tortilli czy domowego hamburgera :) Składniki: 1 mała kapusta pekińska Sos: 6-7 łyżek oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku sok z cytryny do smaku sól, pieprz do smaku odrobina ziół prowansalskich odrobina suszonego koperku cukier lub miód do smaku Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować
Kuchnia domowa Anibułki kładziemy sałatę, na nią burgera, dalej idzie plaster sera, pomidor, ogórek kiszony i krążki cebuli. Kompozycja to zresztą absolutny free style. Buregra podajemy z pieczonymi frytkami i surówką np. kapusty pekińskiej. Artykuł Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzdwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej
Tradycyjna Kuchniarozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie: pieczone ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej
Kuchnia MagdaLenyUdka z indyka bez kości duszone z pieczarkami. Pyszne danie mięsne. Można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami, kaszą lub kluskami. Do tego polecam surówkę z kapusty pekińskiej i mamy szybki obiad. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów na dania z różnych rodzajów mięs. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach
O kuchni z uczuciemwłaśnie w kuchni - przygotowywałam dzisiejszy obiad, czyli kotlety mielone z surówką i modrą kapustą. Przepis na kotlety mielone znajdziecie tutaj , a na modrą kapustę tutaj . Natomiast przepis na surówkę z kapusty pekińskiej zamieszczę na blogu w najbliższych dniach
blog.moje-pasje.infowkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 min. Podajemy z sosem jogurtowym oraz ulubioną sałatką - u mnie: sos jogurtowy z miętą oraz surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną papryką, pomidorem i kukurydzą
Kuchnia MagdaLenySurówka z kapusty pekińskiej to znakomity i bardzo popularny dodatek do obiadu. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto jeden z nich. Świetnie nadaje się też do karkówki z grila Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej kilka plasterków szynki wieprzowej wędzonej 2 średnie owoce papryki czerwonej 10 dag sera żółtego 3 łyżki gęstej śmietany 18% 3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY
Praktyczna plsobie niespodziankę - mozzarellę i zielone pesto. Do przygotowania pulpetów uzyłam mięsa z indyka.. Ponadto sos wzbogaciłam kawałkami suszonych pomidorów. Pulpety podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: 700 g mielonego mięsa (użyłam indyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki zioła kuchni włoskiej - ok. 3 płaskie łyżeczki 2 zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz 2 jajka
Czerwień i błękitciastka przez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej Sałatka Jarzynowa Warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem Tarte buraczki PRZYDATNE: Idealne polewy do ciast Przepis na idealnie wypieczoną babkę Przepis na idealny sernik Jak naturalnie barwić jajka
W Moim Magicznym Domuczasu bez. Kiedy skórka na kurczaku jest zrumieniona, mięso miękkie, a sos gęsty i w połowie odparowany, kurczak jest gotowy. Ja swojego kurczaka podłam z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródoleju i łyżkę wody. Zamknęłam i wsadziłam do nagrzanego piekarnika na ok 180-200 st. Piekłam ok 30 min. Wyszła krucha, soczysta. Pokrojoną w plastry podałam z surówką z kapusty pekińskiej i marchewki oraz z ziemniakami. Kiedyś połączyłam ją też z pieczonym bakłażanem i kaszą jęczmienną. Zupełna dowolność, pasuje do wielu dań. Na zdjęciu z pomidorami, bo po zjedzeniu
Justa próbuje gotowaćSurówka dobra do obiadu ale i znakomicie nada się na śniadanie do pracy, na kolację jak kto lubi. Ja zajadam ją często jak poczuje głód, zachęcam do wykonania. Surówka z kapusty pekińskiej, zielonej papryki i mandarynek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewitaminy naszego organizmu jest ogromne po zimowym poście. Dziś proponuje surówkę pyszną i wartościową. Ja zajadam ją do obiadu, śniadania czy kolacji a Wy? jaką surówkę zajadacie najchętniej? Surówka z kapusty pekińskiej, białej rzodkwi, oliwek i suszonych pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie