surowka z kapusty pekinskiej - 1017 przepisów (strona:34/68)

Roladki schabowe w kapuście pekińskiej 148

Zanim zaczęłam robić to danie zastanawiałam się czy kapusta pekińska podczas obróbki termicznej rozpadnie się. Używałam ją tylko do surówek. Jak najbardziej nadaje się również do gotowania. Samo przygotowanie i składniki proste a jednak danie zupełnie inne. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: Schab Kapusta pekińska Pieczarki Szynka szwarcwaldzka Sól Pieprz Pomidory krojone z puszki Masło klarowane Wykonanie: Liście kapusty pekińskiej rozdzielamy ( tyle

Smaki Ewy
Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorami 153

Składniki: 1 mała główka kapusty pekińskiej 1 cebula 3 pomidory 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Kapustę posiekać. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać z misce. I mamy szybką surówkę do obiadu. Prawda, że łatwo i smacznie

O kuchni z uczuciem
Zapiekane warzywa do obiadu 176

zobaczyłam zdjęcie warzyw zapiekanych w piecyku i pomyślałam, że zrobię podobne. Pomidor, cukinia i ziemniak :) Do tego robiłam kawałki kurczaka ( podobne do tych ) w panierce i surówka z pekińskiej (może być z białej kapusty ). Składniki: 1 pomidor kawałek cukinii 4 nieduże ziemniaki zioła prowansalskie lub inne, według upodobań Pomidor umyć i pokroić w grubsze plasterki Cukinie obrać i również pokroić(...)Wstawiamy naczynie do piecyka i pieczemy 40 minut pod przykryciem Po 40 minutach pieczemy jeszcze ok. 15-20 minut bez przykrycia, polewając warzywa odrobiną oleju Podajemy do mięsa z surówką (lub ulubioną sałatką)  Na zdrowie:) Biorę udział w akcjach

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szybka surówka w sam raz na niedzielny obiad 149

proste rozwiązania, kilka chwil i gotowe. Taka właśnie jest ta surówka. Mojemu mężowi bardzo zasmakowała, a on do surówek nie chętny.  Możesz zamiast sosu koperkowo-ziołowego dać inny np. czosnkowy, grecki, włoski. To już od Ciebie zależy. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/3 ogórka zielonego Prażona cebula Sos koperkowo-ziołowy  3 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek

Misz-masz by Domi
Szybka surówka w sam raz na niedzielny obiad 199

proste rozwiązania, kilka chwil i gotowe. Taka właśnie jest ta surówka. Mojemu mężowi bardzo zasmakowała, a on do surówek nie chętny.  Możesz zamiast sosu koperkowo-ziołowego dać inny np. czosnkowy, grecki, włoski. To już od Ciebie zależy. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/3 ogórka zielonego Prażona cebula Sos koperkowo-ziołowy  3 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek

Misz-masz by Domi
sałatka z kapusty pekińskiej 163

Do smażonego ryżu w stylu chińskim idealnie pasuje sałatka z kapusty pekińskiej. Pewnie nie dla każdego smakosza - R podziękował - ale polecam, dla mnie była ciekawa. Trudno

Gotowanie z pasją
Lekka sałatka z jajkiem i kapustą pekińską w sosie chrzanowym 185

Lekka sałatka z kapustą pekińską, soczystą rzodkiewką, zielonym groszkiem oraz jajkami, posypana pestkami dyni oraz rzeżuchą. Dodatkowo całość została skropiona kremowym sosem chrzanowym- dla lekkiego zaostrzenia

Kraina Miodem Płynąca
Surówka z kiełkami 168

Namieszane, poszatkowane i jest całkiem fajna surówka z dodatkiem ulubionych kiełków. Składniki: kapusta pekińska kiełki np. brokuła lub rzodkiewki ogórek koperek sól pieprz jogurt naturalny Wykonanie: Specjalnie nie podaję ile czego powinno być, bo tutaj jest całkowita dowolność. Kapustę drobno poszatkować, dodać ogórka startego na tarce o grubych oczkach. Posolić. Odstawić na kilka minut. Dodać kiełki i koperek. Wymieszać. Przyprawić

Pysznie & Pięknie
Surówka z kapusty pekińskiej z kolendrą 132

Pyszna zdrowa surówka do obiadu Składniki • 1/2 główki kapusty pekińskiej małej • 1 marchewka • 1 cebula czerwona • pęczek pietruszki • pęczek kolendry • sok z 1/2 cytryny • troszkę skórki z cytryny • syrop klonowy może być miód lub cukier • olej rzepakowy • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Kapustę pokroić na małe kawałki Pokroić cebulę w talarki , dodać startą marchew na grubej tarce i posiekaną pietruszkę

W królestwie smaków Beaty
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkiem kiszonym 148

Dobra surówka do obiadu Składniki - 0,5 kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - 1 marchewka - 2 łyżki koperku (może być mrożony ) - 1 jabłko - sos sałatkowy koperkowo-ziołowy - 3 łyżki jogurtu - 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania 1. - kapustę pokroić dodać potarte na dużej tarce ogórki,jabłko i marchew.  Dodać koperek,wszystko posypać sosem sałatkowym. D odać jogurt i majonez dobrze wymieszać

W królestwie smaków Beaty
Surówka obiadowa 174

Szybka i smaczna :) Składniki kawałek kapusty pekińskiej kilka rzodkiewek 2 cebulki dymki kawałek pora /biała i zielona część/ 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz   Sposób przygotowania Pekinkę … Czytaj dalej Surówka obiadowa

czarrna od kuchni
Surówki na każdą okazję 197

kuchni. Tradycyjnie przygotowujemy je do drugiego dania, ale bardzo smaczne są również te podawania samodzielnie jako przystawka. Proponuje kilka rożnych suróweczek z mojego bloga. SURÓWKA PEKIŃSKA SURÓWKA Z BURACZKÓW SURÓWKA COLESŁAW SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
ZIELONA SURÓWKA Z PEKINKI, GROSZKU, OGÓRKA 284

Pyszna i chrupiąca surówka z tak lubianej przez wszystkich kapusty pekińskiej. Smaczny dodatek do obiadu, do grillowanych mięs, a dla nie mięsożerców - może stanowić pyszną lekkostrawną kolację. Składniki: kapusta pekińska 5 rzodkiewek 1/2 zielonego ogórka mała puszka groszku (200g)(kupuję drobniutki Bonduelle lub Pudliszki) 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu sól pieprz szczypta cukru koperek Wykonanie: Pekinkę, rzodkiewkę oraz

Walijskie Pichcenie
Sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą i papryką 1078

Sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą i papryką... Soczyste kawałki, podsmażonego na złocisty kolor kurczaka. Paseczki drobno poszatkowanej kapusty pekińskiej. Kosteczki czerwonej papryki. Ziarna słodkiej kukurydzy

Gospodyni Miejska
Pieczona kapusta pekińska 142

Kapusta pekińska daje dużo możliwości kulinarnych. Można ją jeść w surówkach, dusić bigosik, zawijać gołąbki i zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako warzywny dodatek do obiadu lub na podwieczorek jako samodzielne danie z kawałkiem dobrej kiełbaski. Składniki: • 1 duża kapusta pekińska • 1/5 szklanki oleju • 3 ząbki czosnku • sól

To co kocham

Proponowane wyszukiwania