Zanim zaczęłam robić to danie zastanawiałam się czy kapusta pekińska podczas obróbki termicznej rozpadnie się. Używałam ją tylko do surówek. Jak najbardziej nadaje się również do gotowania. Samo przygotowanie i składniki proste a jednak danie zupełnie inne. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: Schab Kapusta pekińska Pieczarki Szynka szwarcwaldzka Sól Pieprz Pomidory krojone z puszki Masło klarowane Wykonanie: Liście kapusty pekińskiej rozdzielamy ( tyle
Smaki EwySkładniki: 1 mała główka kapusty pekińskiej 1 cebula 3 pomidory 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Kapustę posiekać. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać z misce. I mamy szybką surówkę do obiadu. Prawda, że łatwo i smacznie
O kuchni z uczuciemzobaczyłam zdjęcie warzyw zapiekanych w piecyku i pomyślałam, że zrobię podobne. Pomidor, cukinia i ziemniak :) Do tego robiłam kawałki kurczaka ( podobne do tych ) w panierce i surówka z pekińskiej (może być z białej kapusty ). Składniki: 1 pomidor kawałek cukinii 4 nieduże ziemniaki zioła prowansalskie lub inne, według upodobań Pomidor umyć i pokroić w grubsze plasterki Cukinie obrać i również pokroić(...)Wstawiamy naczynie do piecyka i pieczemy 40 minut pod przykryciem Po 40 minutach pieczemy jeszcze ok. 15-20 minut bez przykrycia, polewając warzywa odrobiną oleju Podajemy do mięsa z surówką (lub ulubioną sałatką) Na zdrowie:) Biorę udział w akcjach
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comproste rozwiązania, kilka chwil i gotowe. Taka właśnie jest ta surówka. Mojemu mężowi bardzo zasmakowała, a on do surówek nie chętny. Możesz zamiast sosu koperkowo-ziołowego dać inny np. czosnkowy, grecki, włoski. To już od Ciebie zależy. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/3 ogórka zielonego Prażona cebula Sos koperkowo-ziołowy 3 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek
Misz-masz by Domiproste rozwiązania, kilka chwil i gotowe. Taka właśnie jest ta surówka. Mojemu mężowi bardzo zasmakowała, a on do surówek nie chętny. Możesz zamiast sosu koperkowo-ziołowego dać inny np. czosnkowy, grecki, włoski. To już od Ciebie zależy. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/3 ogórka zielonego Prażona cebula Sos koperkowo-ziołowy 3 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek
Misz-masz by DomiDo smażonego ryżu w stylu chińskim idealnie pasuje sałatka z kapusty pekińskiej. Pewnie nie dla każdego smakosza - R podziękował - ale polecam, dla mnie była ciekawa. Trudno
Gotowanie z pasjąLekka sałatka z kapustą pekińską, soczystą rzodkiewką, zielonym groszkiem oraz jajkami, posypana pestkami dyni oraz rzeżuchą. Dodatkowo całość została skropiona kremowym sosem chrzanowym- dla lekkiego zaostrzenia
Kraina Miodem PłynącaNamieszane, poszatkowane i jest całkiem fajna surówka z dodatkiem ulubionych kiełków. Składniki: kapusta pekińska kiełki np. brokuła lub rzodkiewki ogórek koperek sól pieprz jogurt naturalny Wykonanie: Specjalnie nie podaję ile czego powinno być, bo tutaj jest całkowita dowolność. Kapustę drobno poszatkować, dodać ogórka startego na tarce o grubych oczkach. Posolić. Odstawić na kilka minut. Dodać kiełki i koperek. Wymieszać. Przyprawić
Pysznie & PiękniePyszna zdrowa surówka do obiadu Składniki • 1/2 główki kapusty pekińskiej małej • 1 marchewka • 1 cebula czerwona • pęczek pietruszki • pęczek kolendry • sok z 1/2 cytryny • troszkę skórki z cytryny • syrop klonowy może być miód lub cukier • olej rzepakowy • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Kapustę pokroić na małe kawałki Pokroić cebulę w talarki , dodać startą marchew na grubej tarce i posiekaną pietruszkę
W królestwie smaków BeatyDobra surówka do obiadu Składniki - 0,5 kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - 1 marchewka - 2 łyżki koperku (może być mrożony ) - 1 jabłko - sos sałatkowy koperkowo-ziołowy - 3 łyżki jogurtu - 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania 1. - kapustę pokroić dodać potarte na dużej tarce ogórki,jabłko i marchew. Dodać koperek,wszystko posypać sosem sałatkowym. D odać jogurt i majonez dobrze wymieszać
W królestwie smaków BeatySzybka i smaczna :) Składniki kawałek kapusty pekińskiej kilka rzodkiewek 2 cebulki dymki kawałek pora /biała i zielona część/ 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób przygotowania Pekinkę … Czytaj dalej Surówka obiadowa
czarrna od kuchnikuchni. Tradycyjnie przygotowujemy je do drugiego dania, ale bardzo smaczne są również te podawania samodzielnie jako przystawka. Proponuje kilka rożnych suróweczek z mojego bloga. SURÓWKA PEKIŃSKA SURÓWKA Z BURACZKÓW SURÓWKA COLESŁAW SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyPyszna i chrupiąca surówka z tak lubianej przez wszystkich kapusty pekińskiej. Smaczny dodatek do obiadu, do grillowanych mięs, a dla nie mięsożerców - może stanowić pyszną lekkostrawną kolację. Składniki: kapusta pekińska 5 rzodkiewek 1/2 zielonego ogórka mała puszka groszku (200g)(kupuję drobniutki Bonduelle lub Pudliszki) 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu sól pieprz szczypta cukru koperek Wykonanie: Pekinkę, rzodkiewkę oraz
Walijskie PichcenieSałatka z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą i papryką... Soczyste kawałki, podsmażonego na złocisty kolor kurczaka. Paseczki drobno poszatkowanej kapusty pekińskiej. Kosteczki czerwonej papryki. Ziarna słodkiej kukurydzy
Gospodyni MiejskaKapusta pekińska daje dużo możliwości kulinarnych. Można ją jeść w surówkach, dusić bigosik, zawijać gołąbki i zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako warzywny dodatek do obiadu lub na podwieczorek jako samodzielne danie z kawałkiem dobrej kiełbaski. Składniki: • 1 duża kapusta pekińska • 1/5 szklanki oleju • 3 ząbki czosnku • sól
To co kocham