spaghetti - 5367 przepisów (strona:96/358)

Spaghetti z tuńczykiem, marchewką i mascarpone 182

Spaghetti z tuńczykiem, marchewką i mascarpone... Długie, cienkie nitki makaronu. Aksamitny sos na bazie serka mascarpone. Kawałki tuńczyka i wiórki marchewki. Szybkie i proste danie. Polecam!   Składniki: 250 g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty); Puszka tuńczyka w oleju (waga netto po odcedzeniu około 130 g); 1 średnia cebula; 1 duża marchewka; 250 g serka mascarpone; Czubata łyżeczka oregano; Łyżeczka

Gospodyni Miejska
Spaghetti z cukinią i pomidorami w sosie śmietanowym 201

Spaghetti z cukinią i pomidorami w sosie śmietanowym... Długie nitki sprężystego makaronu. Kawałki miękkiej cukinii i soczystych pomidorów. Zatopione w śmietanowym sosie. I oprószone drobno startym parmezanem. Smacznego!   Składniki: 300 g makaronu spaghetti; 1 mała cukinia (waga około 500 g); 500 g pomidorów; 1 duża, czerwona cebula; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1/2 pęczka natki

Gospodyni Miejska
Makaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym 242

Makaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym... Długie, sprężyste nitki makaronu spaghetti. Kawałkeczki tuńczyka, cebuli i pomidorów. Oblepione sosem na bazie kwaśnej śmietany. Pyszne, proste i szybkie. Polecam!   Składniki: 250 g makaronu spaghetti; Puszka tuńczyka w oleju (waga netto 185 g); 1 średnia cebula; 3 średnie pomidory; 1 ząbek czosnku; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu

Gospodyni Miejska
Makaron z zielonymi szparagami. 260

Makaron z zielonymi szparagami i szpinakiem. Składniki 2/3 porcje: pęczek zielonych szparagów; 250 g umytego i drobno posiekanego szpinaku; 1 łyżeczka oliwy z oliwek; ząbek czosnku; 150 g makaronu spaghetti, sól, pieprz; opcjonalnie: 1 - 2 łyżki śmietany 18%. Szparagi myjemy i urywamy zdrewniałe końcówki. Odcinamy główki (ok. 4 cm), pozostałe łodyżki kroimy na talarki. Talarki ze szparagów umieszczamy w garnku(...)gotujemy jeszcze minutkę. Szparagi powinny być al'dente. W tym samym czasie na patelnie z rozgrzaną oliwą dodajemy szpinak i przesmażamy go. Dodajemy zmiażdżony czosnek, doprawiamy solą. Gotujemy makaron spaghetti. Do szpinaku dodajemy ugotowane i pokrojone w talarki szparagi. Mieszamy. W tym momencie możemy również dodać łyżkę śmietany. Do powstałego sosu dodajemy ugotowany al'dente makaron i mieszamy dokładnie. Wykładamy

Miksturownik
47. Dietetyczne propozycje na wiosnę, czyli makaron konjac od diet-food.pl 281

smaku tego makaronu. Wiadomo- są inne niż tradycyjne makarony pszenne, mączne, jajeczne. Jest bardziej sprężysta, lekko galaretowata. Po ugotowaniu zachowują kształt i konsystencje (do wyboru są 4 rodzaje- spaghetti, fettuccine, noodles i rice).   Diet- food nie ma konkretnego smaku, ale doskonale łączy się z sosami i wchłania smak przypraw. Doskonale smakują z sosami jogurtowymi, z dodatkiem piersi z kurczaka(...)łososia i z warzywami.  Po krótkim przedstawieniu Wam naszego nowego, godnego polecenia (dietetycznego) odkrycia, czas na kilka pomysłów od nas na przygotowanie tych makaronów.   Makaron diet-food spaghetti w sosie jogurtowo- brokułowym z czosnkiem, kurkumą i piersią z kurczaka ze smażonymi pomidorkami koktajlowymi i prażonym słonecznikiem   Makaron diet-food fettucini w sosie śmietanowo-pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi

Symfonia Smaków
Pasta Salsa al Gorgonzola — Historia i Pochodzenie 22

pastach z dodatkiem jajek. Współcześnie pasta ma wiele różnorodnych form i rodzajów. Można wyróżnić pasty świeże i suszone, z dodatkiem jajek lub bez a także różne kształty, takie jak spaghetti, penne, farafele, tagliatelle czy fusilli… Dodatkowo pasty różnią się także sposobem przygotowania i regionem, z którego pochodzą. Każda włoska prowincja może mieć swoje własne, charakterystyczne dla niej rodzaje past(...)bogactwa i różnorodności włoskiej kuchni. Smak tego dania z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy! Buon appetito! Zanurz się w krainie smaków Włoch, gdzie makaron jest królem! Od klasycznej spaghetti alla carbonara po ręcznie robione tagliatelle z sosem pomidorowym — każdy kęs to prawdziwa uczta dla zmysłów. Przygotuj się na kulinarne przeżycie, które przeniesie Cię prosto do serca włoskiej kuchni! Buon

RafalCook
Talerz do makaronu – dlaczego warto go mieć w swojej kuchni? 21

smak.   Wybór odpowiedniego talerza do makaronu (więcej o naczyniach tego rodzaju przeczytasz tutaj: https://bokono.pl/pl/blog/Rodzaje-makaronow-wloskich-czy-znasz-je-wszystkie/76 ) pozytywnie wpływa na przyjemność z jedzenia serwowanych dań z makaronami takimi jak spaghetti. Nie bez znaczenia jest też fakt, że odpowiednie podanie potrawy podnosi jej wartość w oczach osób, które będą ją jeść, sprawiając, że każdy posiłek staje się małym dziełem sztuki (niezwykle(...)makaronów są projektowane tak, by maksymalnie ułatwiać serwowanie i jedzenie makaronu. Naczynia tego typu są głębokie, więc zapobiegają ewentualnemu wypadaniu określonych rodzajów makaronu poza obręb talerza – na przykład spaghetti czy tagliatelle. Spożywanie długich makaronów z innego rodzaju naczyń może być bardziej kłopotliwe, dlatego warto korzystać z właśnie z głębokich talerzy do makaronu.   Poza tym talerz do makaronu pozwala

Di gotuje
Pasta Sugo di Zucchine e Zafferano – Penne z cukinią i szafran em 23

kuchni włoskiej, a jej połączenie ze szafranem tworzy danie o wyjątkowym, delikatnym smaku i pięknym, złocistym kolorze. Mój przepis na Pasta Sugo di Zucchine e Zafferano: Składniki: – Makaron — spaghetti lub penne 300 gramów – Cukinia 3-5 sztuk – Szafran 1 łyżeczka – Czosnek 3-5 ząbki – Oliwa z oliwek 5-7 łyżek – Sól do smaku(...)miłośnika włoskiej kuchni. Spróbuj przygotować je w domu i poczuj smak Sycylii na własnym talerzu. Buon appetito! Zanurz się w krainie smaków Włoch, gdzie makaron jest królem! Od klasycznej spaghetti alla carbonara po ręcznie robione tagliatelle z sosem pomidorowym — każdy kęs to prawdziwa uczta dla zmysłów. Przygotuj się na kulinarne przeżycie, które przeniesie Cię prosto do serca włoskiej kuchni! Buon

RafalCook
Sycylijskie Pesto Pistacjowe — Historia i Pochodzenie 24

dodatek do potraw, ale także element dziedzictwa kulinarnego Sycylii, odzwierciedlający bogatą i zróżnicowaną kuchnię regionu. Jaki Makaron? Do sycylijskiego pesto pistacjowego najlepiej pasuje makaron o gładkiej teksturze, taki jak spaghetti lub linguine, który dobrze zatrzyma sos i pozwoli mu się równomiernie rozprowadzić. Zanurz się w krainie smaków Włoch, gdzie makaron jest królem! Od klasycznej spaghetti alla carbonara po ręcznie robione

RafalCook
Przepis na makaron z serca palmy z pesto z buraka 20

kodem viagusto możesz skorzystać z 15% rabatu na wszystkie nieprzecenione produkty w sklepie diet-food.pl . Polska marka Diet-Food stworzyła kilka różnych opcji makaronu z serca palmy, są to: makaron spaghetti w pudełku, makaron spaghetti w puszce, makaron noodle w pudełku, makaron noodle w puszce, makaron ryżowy. Dodatkowo, warto również sprawdzić zdrowe gotowce – czyli keto posiłki z sercem palmy. Jedno

Via Gusto
Makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem 20

mojej ocenie dużo lepszy do makaronu, ale aby się o tym przekonać musicie go przygotować sami! Ten sos nadaje się do każdego rodzaju makaronu. Tym razem wybrałam makaron typu spaghetti, choć tylko od Ciebie zależy czy będzie to ten sam rodzaj, czy makaron zupełnie inny. Kremowy sos pomidorowy z dodatkiem mascarpone świetnie się nadaje do każdego makaronu. Parmezan czy grana(...)Sałatka z tortellini –  Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami MAKARON W SOSIE POMIDOROWYM Z KURCZAKIEM PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI MAKARON: – 200-250 g makaronu spaghetti lub innego dowolnego – 1 łyżka oliwy z oliwek + dodatkowy olej lub oliwa do usmażenia kurczaka – 2 ząbki czosnku – 1 szalotka lub pół czerwonej cebuli – 100 ml passaty pomidorowej – 1 mała papryczka

nietylkopasta.pl
Co zrobić na obiad bez węglowodanów? 32

śmietany 30% razem z ulubionymi przyprawami. Warzywa, np. bakłażan czy cukinie umyj i pokrój w plastry. Wyłożone na blaszce przypraw, połóż na wierzch ser mozzarella i zapiecz w piekarniku. Spaghetti – użyj obieraczki lub maszynki, która pokroi cukinię na cienkie plastry przypominające makaron spaghetti. Mięso podsmaż na patelni z dodatkiem ulubionych przypraw i czosnku. Dodaj sok pomidorowy, bazylie i cebulę

Kuchnia MagdaLeny
Co zrobić na obiad bez węglowodanów? 32

śmietany 30% razem z ulubionymi przyprawami. Warzywa, np. bakłażan czy cukinie umyj i pokrój w plastry. Wyłożone na blaszce przypraw, połóż na wierzch ser mozzarella i zapiecz w piekarniku. Spaghetti – użyj obieraczki lub maszynki, która pokroi cukinię na cienkie plastry przypominające makaron spaghetti. Mięso podsmaż na patelni z dodatkiem ulubionych przypraw i czosnku. Dodaj sok pomidorowy, bazylie i cebulę

Kuchnia MagdaLeny