Grzyby leśne to dobra baza dla wielu potraw. Na dzisiejszy obiad podałam polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym . Wszystkim bardzo smakowało, więc gorąco polecam. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa 20 dag. ugotowanych leśnych grzybów 2 cebule szalotki pietruszka zielona masło klarowane przyprawy: sól, pieprz, lubczyk inne wg. gustu MARYNATA: 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta pieprzu grubo mielonego, szczypta soli
Kuchnia Beaty10min co jakis czas dolewam wodę. Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę. Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu. Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam. Podaje na cieplo. Smacznego
Gotowanie PatkiPierś z kurczaka owinięta wędliną drobiową z sosem z bazyliowego pesto i śmietany. Danie jest wyraziste w smaku, dlatego najlepiej podawać je z delikatnymi dodatkami np. z kopytkami lub gnocchi. ok. 400 g mięsa z piersi kurczaka 1 mały słoik pesto bazyliowego (190 g) 150 ml śmietanki 30% 1 szklanka groszku konserwowego kilka plasterków cienko pokrojonej wędliny drobiowej (tyle
Bulliopiec około 55-60 minut, kurczaka wyjąć z wywaru, wywar przelać do garnuszka, wsypać 1 łyżkę mąki, dolać z 2 szklanki wody, rózgą dobrze rozmieszać i zagotować do zagęstnienia sosu, podawac z ziemniakami, ryżem makaronem, pieczywem - kurczak jest aromatyczny, soczysty, kruchy............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięskładniki przekładamy do salaterki i delikatnie ze sobą mieszamy. Kilka łyżek zalewy z tuńczyka czyli oliwy z oliwek doprawiamy do smaku solą, pieprzem a także dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sosem zalewamy sałatkę. Po wierzchu posypujemy pokrojonymi oliwkami. Odstawiamy na kilkanaście minut aby smaki się połączyły. Podajemy. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.szczypcie). Wykonanie: Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, orzechy, przyprawy i wszystko mieszamy. Cukinię obieramy nożykiem Julienne lub przepuszczamy przez spiralizer do warzyw. Mieszamy z sosem z awokado, a następnie dodajemy pokrojoną cebulę i liście rukwi. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiukoperku, 1 łyżka bazylii, 1 łyżeczka oregano, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Cukinie kroimy na spaghetti przy pomocy nożyka Julienne. Pomidory, oliwę i czosnek blendujemy na gładki sos. Mieszamy z makaronem. dodajemy pokrojoną w półksięzyce cebulę i ewentualnie awokado. Dodajemy przyprawy. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiutagliatelle, klasyczne spaghetti, itp. Gdy posiadamy już odpowiedni sprzęt, wystarczy namoczyć nasiona, podkiełkować je, wrzucić do wyciskarki i ususzyć makaron. Później to już tylko ugotować i podawać z ulubionym sosem, w zupie lub jedynie z kapką oliwy. Makaron domowej produkcji jest przepyszny, duuuuużo tańszy niż ten sklepowy, a przede wszystkim najzdrowszy i najbardziej lekkostrawny (za sprawą kiełkowania nasion) ze wszystkich
Jeść, by żyć w zdrowiułyżeczka oregano, szczypta soli i pieprzu. Wykonanie: Mąkę mieszamy z solą i dodajemy wodę. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy na cieniutki placek. Wykładamy na blachę do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym (passata z pomidorów + czosnek przeciśnięty przez praskę + bazylia, oregano, sól, pieprz). Wykładamy warzywa: brokuł, cebula, cukinia. Posypujemy oregano. Tak przygotowaną pizzę pieczemy przez 25 minut w temperaturze
Jeść, by żyć w zdrowiuobniżenie cholesterolu i ciśnienia krwi. Zawierają masę witamin i minerałów (Witaminę E, cynk, wapń, fosfor) oraz sporą ilość białka. Również zaczęłam niedawno używać oleju konopnego. Świetnie nadaje się do sosów sałatkowych na bazie oleju, wody i ziół. Kilka kropel daję również do domowego soku marchewkowego, który codziennie robi mi moja babcia. Syrop z dzikiego bzu jest dla mnie również ogromną
Czarnawisienkapodwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w trzech wersjach- z grzybami, suszonymi pomidorami i smażonym porem pierś z kaczki z sosem czekoladowym Warsztaty z Lidl'em charakteryzują się miłą atmosferą i profesjonalnym podejściem. Stół pięknie nakryty polskimi, polnymi kwiatami. Ciepli i uśmiechnięci ludzie. W powietrzu można było wyczuć magiczny zapach cofnięcia
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 marchewka garść grzybów mun 4-5 brązowych pieczarek 2-3 liście kapusty pak choi 200 g makaronu ryżowego przyprawa orientalna sos sojowy ocet ryżowy suszona trawa cytrynowa … Czytaj dalej Potrawka orientalna z pak choi
czarrna od kuchnikaszanką i figami. W tym rozdziale także znajdują się Pierogi po Bosacku , czyli popisowa przystawka Kasi, która gości na okładce książki. Nowa wersja tego klasycznego dania zachwyca kolorami, smakami, sosami czy dodatkami. Coś czym zdecydowanie będzie można zadziwić swoich znajomych. Niekoniecznie już tylko ruskie, czy pierogi z kapustą i grzybami powinny stać na naszych stołach. Zupy – Już na początku
Mr. Tasteprzygotowuję od razu większą ilość mięsa, smażę w dwóch garach tak, by wystarczyło na co najmniej 2 obiady. Takie mięcho pyszne jest także jako dodatek do sałaty z sosem winegret. Można także przygotować z kawałków mięsa, zalanych tłuszczem smarowidło do chleba. Składniki: - nogi gęsie (u mnie 6 sporych) - wytrawne białe wino (może być także czerwone, ale wówczas mięso będzie
Smaczne Zdrowecarpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi pomidorami pierś z kaczki z sosem czekoladowym Foto Kuchenne wariacje Wraz z Agnieszką z Talerza pokus , z którą bardzo lubię gotować na warsztatach, bo doskonale się uzupełniamy przy kuchennym blacie, przygotowałyśmy kotleciki z gotowanych
Kulinarne przygody Gatity