BAGIETKA NADZIEWANA PIERSIĄ Z KURCZAKA I ŻÓŁTYM SEREM
BAGIETKA NADZIEWANA PIERSIĄ Z KURCZAKA I ŻÓŁTYM SEREM
Składniki: 1 pierś z kurczaka bagietka długa plastry żółtego sera mąka 1 jajko bułka tarta 1/6 szklanki rozpuszczonego masła 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka startego sera żółtego Sposób wykonania: Pierś kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju obficie polanym na patelnię. Po usmażeniu wykładamy na talerz. Bagietkę przekrawamy na pół i powstałe połówki też przekrawamy na pół. W każdej części bagietki wyc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny
Autor
Babcia Antonina
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bagietka, tarta, piersi, pierś, kurczak, zupa pomidorowa, bułki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z serem, sos pomidorowy, sosy, nadziewana pierś z kurczaka , kurczak z czosnkiem, jajka nadziewane, kurczak pieczony, sos do kurczaka
Inne przepisy z Przepisy kulinarne babci Antoniny
Dodaj komentarz