wyjęcie z ramekinów. Zagotuj wodę, wlej do miski i każdy ramekin zanurz na chwilę w wodzie. Przygotuj talerzyk i wyłóż gotową panna cottę. Możesz przygotować do deseru sos owocowy i udekoruj owocami. Smacznego
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoSkładniki: 200 g białego ryżu; 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (waga netto, po odsączeniu 130 g); 1 puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285 g); 150 g orzechów nerkowca; 1 średnia cebula; 2 łyżki oliwy z oliwek; Sok wyciśnięty z 1/2 średniej cytryny; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić
Gospodyni MiejskaCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuRobiłam wczoraj rolady i zostało mi trochę farszu. Zazwyczaj dodaję go do sosu, żeby był intensywniejszy w smaku. Jednak dzisiaj postanowiłam go wykorzystać do sałatki. Tak właśnie powstał mój dawno niejedzony szałot śląski SKŁADNIKI : boczek – 30 dkg ziemniaki – 6 sztuk ogórek kiszony – 2 sztuki cebula – 1 sztuka jajka – 2 sztuki kukurydza – pół małej puszki majonez – 1 łyżka musztarda – 1 łyżka
kuchniabellissima.wordpress.comostrą. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno dajemy połowę kaszy jaglanej, na to wykładamy połowę naszego sosou fasolowego. Teraz dajemy drugą porcję kaszy jaglanęj i pozostałą część sosu fasolowego. Na wierzch rzucamy kawałki sera twarogowego w plastrach oraz kawałki kiełbasy (kostki, półplasterki itp.) Całośc pieczemy w 190 stop. na środkowej półce przez około 20 min. Smacznego! Dla czytelników
Gotowanie...to proste !dodanej cukinii. Szybki do przyrządzenia, prosty w wykonaniu. Lekki i jednocześnie sycący. Super smakuje ze świeżą bułeczką, ale też np. też na ciepło z chrzanem czy sosem pieczarkowym. Wszystko zależy od naszej inwencji :-) Pomijając mięso mielone otrzymamy wegetariańską wersję, która jest równie pyszna. Składniki: 3 szklanki startej na oczkach i odciśniętej mocno cukinii (z reguły
Walijskie PichcenieSyta i smaczna zapiekanka makaronowa z mieszanką grzybów leśnych. Są tutaj podgrzybki, prawdziwki i kozaki. Wszystko zapieczone w kremowym sosie serowym. 250 g makaronu rigatoni lub penne 1 duża cebula 1 szklanka grzybów leśnych 3 jajka 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 100 g sera pleśniowego 100 g sera żółtego sól pieprz czarny majeranek masło klarowane
https:KKuchniaMniammielonego, 1-2 łyżki masła, majeranek, sól, pieprz, 6 ziarenek ziela angielskiego, 3 listki laurowe, świeży koperek ( może być mrożony ), mała śmietana 18% ( może być inna, nadająca się do sosów ), 2 płaskie łyżki mąki pszennej. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiPieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 stopni, a potem zmniejsza,my do 170 i pieczemy kolejne 60 minut, pamiętając, aby co jakiś czas polewać kaczkę powstałym sosem. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy mięso przez 20 minut, aż się ładnie przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy kaczkę na 10 minut, aby mięso odpoczęło
Kulinarne przygody Gatitypotrawy przygotowane z dodatkiem grzybów suszonych. Smak zupy z suszonych grzybów jest wyrazisty, również zapach jest bardzo silny, a kolor zdecydowany. Suszone grzyby są niezastąpione do grzybowej zupy wigilijnej, sosów oraz pierogów z kapustą i grzybami. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnewegańskie masło jest już na blogu. Wystarczy do niego wmieszać przeciśnięty przez praskę czosnek. Oczywiście można również podawać moskole jako dodatek do zupy zamiast pieczywa czy jeść z ulubionymi sosami. Co kto lubi. Ja osobiście preferuję pierwszą opcję, czyli z masłem czosnkowym lub solo. Takie jadłem od dziecka i takie lubię najbardziej. Artykuł Moskole, czyli placki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków
Blendmanszczypiorem. Przesmażamy i dodajemy pokrojone papryki i dusimy na wolnym ogniu aż papryki będą miękkie, trochę zarumienione. Dodajemy masło orzechowe i wodę i gotujemy (mieszając) aż otrzymamy kremowy sos. Podajemy gorące i zjadamy solo, albo z ryżem, makaronem. Możemy posypać sezamem. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniejuż będzie miękka, oddzielić od skórki, zblendować i przełożyć do słoika. Takie puree przechowujemy w lodówce i wykorzystujemy w ciągu 2 tygodni. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do zup, sosów, kluseczek, kremów, ciast itp. Krem, który przygotowałam do tych rurek wyszedł naprawdę bardzo dobry i można użyć go również do ciast na zimno, biszkoptów czy innych deserów. Na pewno
Ze smakiem i z pasjąCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakukotletów schabowych (około 500 g mięsa) 3 duże cebule 2 duże marchewki 4 duże ząbki czosnku papryka słodka do posypania kotletów i dodatkowo 1 płaska łyżeczka do sosu 1 czubata łyżeczka majeranku (u mnie Skworcu ) 1 płaska łyżeczka lubczyku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki keczupu łagodnego sól pieprz kilka łyżek oliwy do podsmażenia kotletów
Smak mojego domu