blaszkę. Pieczemy w ok 200 stopniach ok 30 min. Po wystudzeniu przekrawamy na pół. Kiedy wszystko mamy gotowe składamy nasze burgery używając naszych ulubionych dodatków w formie warzyw i sosów
Malinowe PocałunkiKolejny przepis na nieskomplikowany, szybki obiad, a jeśli zostały nam usmażone naleśniki to już w ogóle błyskawiczny :) To banalne połączenie placka naleśnikowego z mielonym mięsem w pomidorowym sosie, trochę takie canelloni, tylko zamiast makaronu mamy naleśniki jest naprawdę smaczne. Z farszem oczywiście można bardziej pokombinować, dodać do niego na przykład pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków
Simply Foodolej do smażenia Wykonanie: Ogórka zetrzeć z serem, dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku, staranie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem lub kwaśną śmietaną
Tradycyjna Kuchniaukładamy warstwę kukurydzy Oraz warstwę czerwonej fasoli Jogurt mieszamy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wylewamy na fasolę. Ser żółty ścieramy na najgrubszych oczkach i rozprowadzamy na sosie. Sałatkę wkładamy na parę godzin do lodówki. Przed podaniem na stół dekorujemy brzegi miski tortillami tworząc w ten sposób koronę. Resztę chipsów kruszymy i układamy na wierzchu sałatki. Smacznego
Taste Therapypasztecików nie może się obejść żadne przyjęcie, u nas są po prostu obowiązkowe. Jadamy je na ciepło, zaraz po upieczeniu albo na zimno z sosem czosnkowym. Są też nieodłącznym dodatkiem do czystego pikantnego barszczyku. Najczęściej robię je z ciasta drożdżowego, jakoś tak wolę pracować z drożdżowym niż z kruchym. Takie paszteciki zabieramy też na piknik czy do pracy. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianaczynia lub długiej szklanki. Parówki obieramy z osłonki, przecinamy na pół i maczamy całe w cieśnie. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z sosami pomidorowym i czosnkowym
Kulinarne Fantazje Marioliplastrów miękkiego sera np. gouda * cienki szczypiorek Przygotowanie : Plasterki sera przekroić na pół, każdy plasterek ponacinać. Na paluszki nawinąć ser, związać szczypiorkiem. Miotły można podawać z dipem albo sosem czosnkowym
Magiczne Życie MartySkładniki: 3 tortille 30 cm Fanex 1 podwójny filet z kurczaka 2-3 pomidory sałata lodowa 1 szalotka cebulka prażona Fanex sos do gyrosa Fanex Przygotowanie: Fileta pokroić w paski, posypać … Czytaj dalej Zawijaski tortillowe z kurczakiem
czarrna od kuchniochotę na karkówkę w delikatniejszej w smaku wersji to wolę przyrządzić karkówkę z pieczarkami . Tym razem postanowiłam zrobić mięso w połączeniu z ogórkami konserwowymi. Podczas pieczenia tworzy się fajny sos, który pasuje zarówno do ryżu jak i ziemniaków. Polecam. Składniki: 1 kg karkówki 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule ok. 5 ogórków konserwowych 6 łyżek ketchupu sól, pieprz tłuszcz
Pobite gary Barbaryniewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić ok. 2 łyżki mąki i dodać do wywaru, zagotować, wyłączyć gaz pod garnkiem. Dopiero wtedy dodać śmietankę, ewentualnie doprawić i wrzucić klopsiki do sosu
W garach u Gosibiałej części pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki musztardy Przyprawa curry w proszku 2-3 łyżeczki, kostka bulionowa, szczypta cayenne, odrobina cukru, soli i pieprzu czarnego Do zagęszczenia sosu kremowa śmietanka 30% Natka pietruszki Ryż biały długoziarnisty firmy Kupiec olej do smażenia lub klarowane masło Wykonanie: Warzywa oczyścić, marchew i seler zetrzeć na tarce na dużych oczkach
W garach u Gositeż szpinak mrożony -liście, który wcześniej odmrozić na sicie aby pozbyć się nadmiaru wody. Ser mozarella pokroić w kostkę i wymieszać z przestudzonym szpinakiem. Pomidory z kartonika zblendować, powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego na nim ułożyć wypełnione masą szpinakową muszle, i zapiec w piekarniku ok 20minut w 180 stopniach
W garach u Gosi