porcję farszu, ciasto zlepiać formując pierogi. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć. Podawać z sosem. zastawa
królestwo garówDodać pokrojonego w kawałki wielkości kęsa pierś z kurczaka. Przesmażyć aż się przyrumieni. Oprószyć słodką i ostrą papryką. Do kurczaka dodać makaron, wlać śmietanę i mleko, smażyć aż sos zgęstnieje, jeżeli zrobi się zbyt gęsty podlać niewielką ilości wody od gotowania makaronu. Jeszcze chwilę pogotować i natychmiast podawać. Smacznego
Codzienne Gotowanielepszej okazji, niż dzisiejszy Dzień Makaronu, do zaprezentowania najsmaczniejszych dodatków do pasty. Marynowane oliwki, domowej roboty ziołowe oliwy i sosy pomidorowe, nietypowe pesto, idealnie pasujące do jesiennej aury, mieszanka aromatycznych dodatków ukrytych pod nazwą gremolaty, to moje dzisiejsze propozycje, niezbędne do makaronowego świętowania, koniecznie z kieliszkiem dobrego, włoskiego wina! Viva la pasta! Alla salute! Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej Ciecierzyca
Moja smaczna kuchniaprzygotowane pomidory ułożyłem przeciętą stroną do dołu na blasze do pieczenia, zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni przez 12 minut. Następnie wyjąłem je i pozostawiłem do wystygnięcia. Sos majonezowy : majonez połączyłem z cienko startą skórką cytrynową, osączonym tuńczykiem i kaparami. Doprawiłem solą i pieprzem. Gotową masą wypełniłem połówki pomidorów, ozdobiłem pokrojonymi suszonymi pomidorami i bazylią. Podgrzałem krótko
R'n'G KitchenSojonez wykonany jest głównie na mleku sojowym (najlepiej niesłodzonym, a jeszcze lepiej domowej roboty) z dużą ilością oleju. Powiesz mi, że jest niezdrowy i tłusty, a
BlendmanWyjmujemy pestkę i kroimy w półplasterki. Wrzucamy je na patelnie, wlewamy 2 łyżki wody , sok z cytryny oraz dodajemy cukier. Smażymy przez kilka minut aż owoce zmiękną a sos zgęstnieje. Podajemy z placuszkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.szklista dodajemy na patelnię pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pomidory z puszki. Całość dusimy przez ok. 10 minut, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Mieszamy. Do przygotowanego sosu dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy razem na patelni. Smacznego! Post Penne z cukinią i pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeżeli jesteście zwolennikami domowych mieszanek przypraw jak i wyrobów to zachęcam do przyrządzenia jarzynki, tzw. wegety. Poniższa przyprawa będzie idealna jako dodatek do zup, sosów lub alternatywa do przygotowania domowego bulionu warzywnego. Domową wegetę należy przechowywać w chłodnym miejscu. Nie wymaga pasteryzacji, ponieważ zawiera bardzo dużą ilość soli. Składniki na 9 mniejszych słoiczków: 1 szklanka soli morskiej gruboziarnistej
UgotowaćDzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Przedstawiam wam więc jeden z moich ulubionych sosów do niego. Moje pesto jest jedną z popularnych wersji pesto bazyliowego. Orzeszki pinii zastępuję ziarnami słonecznika. Też smaczne, ale znacznie tańsze i łatwiej dostępne u nas. Można je również wykorzystać jako dodatek do wielu innych potraw. pęczek / doniczka bazylii
Polska Zupaserii własne wyroby polecam mięso wieprzowe w kawałkach zaprawiane w słoikach..Jest przepyszne ..nadaje się zarówno na obkładanie chleba jak i na obiad..Wystarczy podgrzać zabielić sos i podawać 🙂 Składniki: 1.5 kg boczku 1.5 kg karkówki 1.5 kg schabu 1/5 kg żeberek sól peklowa 18 g na 1 kg mięsa zalewa: ziele angielskie 10 liść
Ugotujmy Cośobchodzicie i gotujecie pyszny makaron, taki którego jeszcze nie jadła wasza rodzina? Ja własnie przygotowałam takie danie, to zapiekanka z makaronu łazanki z indykiem i z sosem enchilada. Dlaczego taka nazwa? Bo wykorzystałam przepis z zupy, którą wam pokazałam kilka dni. Wykorzystując dokładnie te same składanki przygotowałam całkiem nowe danie, tym razem główne danie obiadowe. Użyłam makaronu łazanki Lubella Classic
Bernika - moj kulinarny pamietnikMakaron gotujemy z godnie z przepisem na opakowaniu. Kilka krewetek odkładamy, resztę obieramy i kroimy na trzy części, wrzucamy na patelnię, mieszamy. Następnie dodajemy makaron, mieszamy z sosem. Makaron podajemy od razu, ozdobiony dużymi krewetkami
Kulinarne przygody Gatityspinamy wykałaczką. Obsmażamy na gorącym tłuszczu do momentu, aż sie ładnie zrumienią. Podlewamy wodą, dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy na małym ogniu do miękkości. Na koniec zagęszczamy sos wodą z mąką. Wrazie potrzeby doprawić solą i pieprzem, Smacznego
magiczna kuchnia Kasikukurydzę, pomidory suszone, pastę oraz pieczarki. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku i dusimy. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Gotowy makaron układamy na talerzu i polewamy sosem mięsnym! Smacznego
Podróż w kulinariaKotlety z ugotowanych ziemniaków to pyszne urozmaicenie codziennych obiadów, doskonale smakują w towarzystwie sosu pieczarkowego i surówki. Priorytetem podczas przygotowywania tego dania jest niska cena produktów a przede wszystkim oryginalny smak. Kotleciki z ziemniaków to dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia. składniki na około 20 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 cebule 3 ogórki kiszone
Smakowite Dania