sosy - 72734 przepisów (strona:3220/4849)

Uniwersalne puree (mus) z dyni 214

Takie puree można wykorzystywać w deserach (ciasta, ciasteczka, kremy itp) oraz do wytrawnych potraw, np: jako gotową bazę do kremu z dyni. Świetnie sprawdzi się także we wszelkiego rodzaju sosach i innych dodatkach. Dodatkowym plusem jest również to, że takie puree z powodzeniem można pakować do słoików i pasteryzować (koniecznie!), zatrzymując dyniowe smaki na zimę. Swoimi pomysłami na wykorzystanie dyniowego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kurczak w warzywach Julienne z syropem miodowo-winnym z granatową marchwią 185

czerwonego półsłodkiego wina            2 łyżki miodu płynnego . Sos przepis : Czerwoną cebulę i marchew Dragon tylko prażymy na patelni ,gdy cebula zacznie się szklić podlewamy spirytusem i podpalamy pozostawiamy na patelni do czasu aż alkohol wyparuje.  Przekładamy do wysokiego kubka  od blendera Następnie dodajemy miód , czerwone wino

Viola cooks with passion
Karp sauté z majerankiem i sosem z borowików 214

plasterki. Cebulę i czosnek obieracie, siekacie i podsmażacie na rozgrzanym maśle. Dodajecie pokrojone borowiki, smażycie dalej. Dolewacie trochę śmietanki i trzymacie na ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiacie solą i pieprzem, posypujecie posiekanym lubczykiem. Jeśli macie mrożone borowiki, to przed smażeniem trzeba je rozmrozić i mocno odsączyć. Jeśli są one suszone, to zalewacie je wrzątkiem

GRUBY WAŁEK
Warsztaty Lidl z Karolem Okrasą "Kuchnia Polska" 173

podane jak należy kroić warzywa, jaką mają mieć wielkość.  Karol pokazywał nam jak samumu w domu wędzić potrawy. A wędzić można bez mała wszystko.  Kacze piersi w sosie czekoladowym Wędzona polędwica z jelenia z salsą.  Przepiękne, perfekcyjne podana polędwica.  Serdecznie dziękuję LIDL i uczestnikom za wspaniałą atmosferę na warsztatach

AZgotuj!
Pieczona dynia piżmowa faszerowana pęczotto z pieczarką brunatną 163

cały ten okres nie potrafią mi się znudzić. Jednym z moich ulubionych i zarazem najprostszych sposobów na dynię jest jej zapiekanie z gruboziarnistą solą morską. Do tego robię często sos z tahini i posypuję całość pestkami granatu. Jest to zdecydowanie przepyszne połączenie. Według mnie najsmaczniejsza po pieczeniu jest dynia piżmowa. Już jej angielska nazwa —  butternut squash — kryje w sobie

Food Square
Stripsy w łagodnej panierce a'la KFC 599

stripsy w łagodnej panierce a'la KFC. Stripsy smażone w głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika  oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym .  Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej

Smak mojego domu
Marchewkowo- szpinakowe curry z aromatycznym ryżem 199

żarni z tego zrobię obiad, poza tym w weekend zawsze jest jakieś ciasto i ciasteczka. Przewrotnie moje curry nie zawiera curry, bo dodałam kurkumę do ryżu, w tym daniu sos jest delikatny, słodkawy i kremowy a ryż pikantny. Składniki na 4 porcje: 1 kg marchwi 1 cebula 100 g świeżego szpinaku 1 cukinia łyżeczka suszonego czosnku łyżeczka cukru trzcinowego łyżeczka

greenscarf
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 164

drogie (jak np. mięso z jelenia), jednak wykwintne i nasze polskie. Książka zawiera między innymi takie przepisy jak: Schab zapiekany z porami i suszonymi grzybami Uda gęsie w sosie z czarnych porzeczek z miodem pitnym Pierogi z serem, kaszą gryczaną i miętą Barszcz czerwony podstawowy Smażone okonie z chlebową sałatką Kuchnia Polska według Karola Okrasy została wydana

Kuchnia Bazylii
BAGIETKA NADZIEWANA PIERSIĄ Z KURCZAKA I ŻÓŁTYM SEREM 263

mieszamy a następnie obficie smarujemy po wierzchu złożoną bagietkę, po czym zawijamy ją w folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze 175 stopni Celsjusza przez 20 minut. Podajemy na ciepło z sosem pomidorowym, maczamy i zajadamy

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Smażona ryba z frytkami 214

Fish and chips, czyli SMAŻONA RYBA Z FRYTKAMI z sosem... Artykuł Smażona ryba z frytkami pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Rolada biszkoptowa zgalaretką i kremem 205

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
TARTA BROKUŁOWA Z KURCZAKIEM 158

posypujemy przyprawami, obsmażamy na złoto. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Jajka miksujemy ze śmietaną, doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy ser. Na podpieczonym cieście układamy kurczaka, pieczarki i brokuła, zalewamy sosem. Zapiekamy ok. 30 min.w 180 stopniach aż się masa zetnie

słodki bratek
ROSÓŁ Z KURY 178

rosół przecedzić, doprawić do smaku. Podawać z makaronem, kluskami.  Rosół przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Kurę podać razem z rosołem lub jako drugie danie z odpowiednio dobranym sosem i warzywami

Przepisy kulinarne babci Antoniny
KACZKA DUSZONA Z PAPRYKĄ 186

cytryny usiekana natka pietruszki Sposób przygotowania: Kaczkę oczyścić, umyć, wyporcjować, natrzeć czosnkiem i solą, oprószyć mąką wymieszaną z papryką, obrumienić na tłuszczu. Przełożyć do rondla, udusić w powstałym sosie.  Pod koniec duszenia dodać pieprz i sok z cytryny. Porcje kaczki posypywać drobno usiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówkami sezonowymi

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Makaron z sosem pieczarkowym i suszonymi pomidorami 210

kokosowe i zagotuj. Niech razem to wszystko bulgocze 5 minut i gotowe! Wymieszaj z ugotowanym makaronem, skrop oliwą truflową jeżeli masz i się delektuj!     Artykuł Makaron z sosem pieczarkowym i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf