Ossobuco trochę inaczej

Ossobuco trochę inaczej

Ossobuco trochę inaczej

Dłuższy czas temu kupiłem gicze cielęce. Chciałem zrobić ossobuco i długo woziłem się z tym zamiarem. Jednak ze względu albo na brak chęci/weny albo na długi czas duszenia nie było jak tego zrobić. Dlatego mięso wylądowało w zamrażarce i czekało na lepsze czasy. Tak, wiem. Mrożenie mięcha to zbrodnia. Tak, wiem. Jestem leniwy. Ale będźmy szczerzy, Ty też mrozisz i też jesteś leniwy. Więc nie będę ściemniał . W końcu jednak powiedziałem sobie: „jutro jest ten dzień”. Wyjąłem gicze z zamrażarki i pełe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu manslogblog

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Piotrek ZielińskiPiotrek Zieliński

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, marchewka, pieczarki, marynaty, przekąska, sosy, ziemniaki, przekąski, pieczone ziemniaki, bułki, gulasz, mięso duszone, mięsa pieczone, pieczarki w sosie, pieczarki przekąska

Inne przepisy z manslogblog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.