sos śmietanowy - 2017 przepisów (strona:76/135)

Francuskie koperty z kurczakiem serowo-curry oraz ze szpinakiem i mozzarellą 196

Powinęła mi się noga i zawaliłam. Niejeden z Was czekał na dzisiejszy obiecany przepis na domowe lody, a tu nie pojawia się rano żaden wpis. Już

Anioszek w kuchni
Biała pizza z kurczakiem i szparagami 159

cukrem w ymieszać, dolać wodę i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Boczek podsmażyć, dodać szpinak i zblanszowane szparagi. Z ciasta drożdżowego zrobi ć dwie pizze. Na ka żdą wylać sos śmietanowy, dodać kurczaka i pozostałe dodatki. Posypać serem i przyprawą. Piec 20 minut w 200 stopniach. Można podawać na ciepło i na zimno

Magiczne Życie Marty
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo pieczarkowym. 192

Dziś proponuję klasyczne polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym. Szybkie i smaczne... Polecam! Składniki; 40 dag polędwiczek wieprzowych 20 dag pieczarek 1 cebula sól, pieprz, przyprawa uniwersalna 3 łyżki śmietany 18 % zielony lubczyk 3-4 łyżki oleju 1 łyżka masła   Przygotowanie; Mięso myjemy i kroimy w centymetrowe plastry. Obsmażamy na łyżce oleju z każdej strony. Przekładamy do garnka o grubym

Radość kipiąca uśmiechem.
Spaghetti z kurczakiem, szparagami i cukinią w sosie orientalnym 279

Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Orientalny sos śmietanowy świetnie łączy się z kurczakiem, cukinią i szparagami. SKŁADNIKI 2 małe piersi z kurczaka oliwa 500 g białych szparagów 1 łyżeczka cukru 1 cukinia 200 g śmietany 30% 400 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty) przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę

Passions hobbies life
Sos serowo-szczypiorkowy - do warzyw, ryżu, makaronu 308

Kiedyś uwielbiałam sos serowy z proszku znanych firm, dziś baaardzo rzadko po takowe sięgam. Postanowiłam spróbować zrobić własny. Wyszedł obłędny. I najlepszy zaraz po przygotowaniu. Do

Anioszek w kuchni
MAKARON Z KURCZAKIEM, BOCZKIEM I KOZIM SEREM W KREMOWYM SOSIE 224

tymianku, w towarzystwie skwarek z chrupiącego boczku, czerwonej cebuli, koziego sera i czarnych oliwek, a do tego zaskakujący element dodający odrobiny słodyczy - suszona żurawina. Wszystko zatopione w aksamitnym, śmietanowym sosie, ale którego jest nie za wiele, akurat tyle, by nie zdominować potrawy. Całość smakuje rewelacyjnie i jestem pewna, że makaron w takiej wersji przypadnie Wam do gustu :) Za przepis bardzo

Słodko-Słony Świat Ilony
Makaron orzo ze szpinakiem, kurczakiem i serem grana padano w sosie śmietanowym 191

Cześć ! Znów jestem chora. Ciągle zmieniająca pogoda w końcu mnie wykończy. Pocieszam się obłędnym makaronem orzo ze szpinakiem, kurczakiem i serem grana padano w sosie śmietanowym z tymiankiem. Danie robi się dosłownie chwilę i jest jedynym, na co mam ochotę podczas choroby. Polecam ! Składniki (2 porcje): 1/2 szklanki makaronu orzo 1 pierś z kurczaka (około

Moja pasja smaku
Pierogi z kaszą gryczaną i mielonym mięsem 304

będą się gotować, tym stanie się ono suchsze. Gotowe pierogi podawaj z roztopionym masełkiem i posypane natką pietruszki. Naprawdę niczego więcej im nie potrzeba. Można jej jednak podać z sosem śmietanowym lub z okrasą ze złocistej cebulki. Smacznego! Pierwszy raz w życiu robiłam pierogi inne niż ruskie i nie będę skromna - byłam z siebie dumna, gdy spróbowałam  pierwszego. Niebo

Anioszek w kuchni
Semmelknödel i sos z mrożonych grzybów leśnych 212

Brötchen-Knödel, czyli knedle z bułki, to specjalność południowych Niemiec, Austrii i Czech. Idealnie nadają się do pieczeni wieprzowych podawanych z kiszoną lub czerwoną kapustą. Często serwowane są ze śmietanowym sosem grzybowym. Są pyszne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Na kluski najlepiej nadają się stare, ale jedno-dwu-dniowe bułki, całkiem czerstwe raczej nie. Jeśli już używasz takich dodaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, porem i ogórkiem kiszonym 141

zalać kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Wszystko razem wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Dla lubiących śledzie mam jeszcze śledzie w śmietanie z bazylią i cytryną , śledzie w śmietanowym sosie curry , a także śledzie w słodkim sosie pomidorowym . Spróbujcie sami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka z szynką i mozzarellą 196

drobną kostkę. Śmietanę mieszamy z mlekiem, natką pietruszki i doprawiamy pieprzem. W misce mieszamy makaron z pocięta szynką i mozzarellą, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem śmietanowym. Zapiekamy przez 45 minut w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
Tarta z serem i szynką 124

tarce, szynkę kroimy w kostkę. Jajko roztrzepujemy w mleku, dodajemy śmietanę i doprawiamy natką, solą i pieprzem.  Na spód tarty układamy starty ser i szynkę, całość zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym. Tartę wstawiamy do gorącego piekarnika, nagrzanego do 190*C i pieczemy przez 30 minut. Różowy talerz Arv, ręcznik kuchenny w różową kratkę oraz formę na tartę możecie kupić

Gotowanie i blogowanie
Mule w śmietankowym sosie czosnkowym / Mussels with creamy garlic sauce 172

samotny obiad, niestety mój połówek nie jest fanem owoców morza. Tym razem proponuję je z warzywami i czosnkiem, duszone w winie i bulionie, który stworzy nam na koniec śmietanowy sos. To danie jest przepyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu, polecam podanie z chlebkiem do moczenia w pysznym sosiku:) Polecam! Scroll down for recipe in English   Mule w śmietankowym sosie

karmelowy
Brukselka z marchewką 155

Smaczny i kolorowy dodatek do zimowego obiadu. Słodycz marchewki doskonale kompnuje się z lekką goryczką brukselki. Marchewka i brukselka uduszone w śmietanowym sosie al dente smakują naprawdę doskonale. Składniki: 300 g brukselki 200 g marchewki 1 łyżka masła sól, pieprz, cukier 100 ml śmietany kremówki+50 ml wody skórka otarta z 1/2 cytryny natka pietruszki Wykonanie: brukselkę umyć, podciąć ogonki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryż zapiekany z jabłkami 190

połowę rozkładamy na 4 miseczki. Następnie dodajmy porcjami usmażone i potarte jabłka, następnie przykrywamy jabłka pozostałą porcją ryżu. Do śmietany dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Mieszamy i gotowy śmietanowy sos dodajemy na ryż.  Na samą górę dodajemy startą cytrynę i po szczypcie brązowego cukru. Zapiekamy przez 20-30 minut w temp. 180*C Smacznego :) Wiem ,że dzisiaj jest

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania