Powinęła mi się noga i zawaliłam. Niejeden z Was czekał na dzisiejszy obiecany przepis na domowe lody, a tu nie pojawia się rano żaden wpis. Już
Anioszek w kuchnicukrem w ymieszać, dolać wodę i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Boczek podsmażyć, dodać szpinak i zblanszowane szparagi. Z ciasta drożdżowego zrobi ć dwie pizze. Na ka żdą wylać sos śmietanowy, dodać kurczaka i pozostałe dodatki. Posypać serem i przyprawą. Piec 20 minut w 200 stopniach. Można podawać na ciepło i na zimno
Magiczne Życie MartyDziś proponuję klasyczne polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym. Szybkie i smaczne... Polecam! Składniki; 40 dag polędwiczek wieprzowych 20 dag pieczarek 1 cebula sól, pieprz, przyprawa uniwersalna 3 łyżki śmietany 18 % zielony lubczyk 3-4 łyżki oleju 1 łyżka masła Przygotowanie; Mięso myjemy i kroimy w centymetrowe plastry. Obsmażamy na łyżce oleju z każdej strony. Przekładamy do garnka o grubym
Radość kipiąca uśmiechem.Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Orientalny sos śmietanowy świetnie łączy się z kurczakiem, cukinią i szparagami. SKŁADNIKI 2 małe piersi z kurczaka oliwa 500 g białych szparagów 1 łyżeczka cukru 1 cukinia 200 g śmietany 30% 400 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty) przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkuma, gałka muszkatołowa WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę
Passions hobbies lifeKiedyś uwielbiałam sos serowy z proszku znanych firm, dziś baaardzo rzadko po takowe sięgam. Postanowiłam spróbować zrobić własny. Wyszedł obłędny. I najlepszy zaraz po przygotowaniu. Do
Anioszek w kuchnitymianku, w towarzystwie skwarek z chrupiącego boczku, czerwonej cebuli, koziego sera i czarnych oliwek, a do tego zaskakujący element dodający odrobiny słodyczy - suszona żurawina. Wszystko zatopione w aksamitnym, śmietanowym sosie, ale którego jest nie za wiele, akurat tyle, by nie zdominować potrawy. Całość smakuje rewelacyjnie i jestem pewna, że makaron w takiej wersji przypadnie Wam do gustu :) Za przepis bardzo
Słodko-Słony Świat IlonyCześć ! Znów jestem chora. Ciągle zmieniająca pogoda w końcu mnie wykończy. Pocieszam się obłędnym makaronem orzo ze szpinakiem, kurczakiem i serem grana padano w sosie śmietanowym z tymiankiem. Danie robi się dosłownie chwilę i jest jedynym, na co mam ochotę podczas choroby. Polecam ! Składniki (2 porcje): 1/2 szklanki makaronu orzo 1 pierś z kurczaka (około
Moja pasja smakubędą się gotować, tym stanie się ono suchsze. Gotowe pierogi podawaj z roztopionym masełkiem i posypane natką pietruszki. Naprawdę niczego więcej im nie potrzeba. Można jej jednak podać z sosem śmietanowym lub z okrasą ze złocistej cebulki. Smacznego! Pierwszy raz w życiu robiłam pierogi inne niż ruskie i nie będę skromna - byłam z siebie dumna, gdy spróbowałam pierwszego. Niebo
Anioszek w kuchniBrötchen-Knödel, czyli knedle z bułki, to specjalność południowych Niemiec, Austrii i Czech. Idealnie nadają się do pieczeni wieprzowych podawanych z kiszoną lub czerwoną kapustą. Często serwowane są ze śmietanowym sosem grzybowym. Są pyszne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Na kluski najlepiej nadają się stare, ale jedno-dwu-dniowe bułki, całkiem czerstwe raczej nie. Jeśli już używasz takich dodaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zalać kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Wszystko razem wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Dla lubiących śledzie mam jeszcze śledzie w śmietanie z bazylią i cytryną , śledzie w śmietanowym sosie curry , a także śledzie w słodkim sosie pomidorowym . Spróbujcie sami
Codzienna kuchnia niecodziennadrobną kostkę. Śmietanę mieszamy z mlekiem, natką pietruszki i doprawiamy pieprzem. W misce mieszamy makaron z pocięta szynką i mozzarellą, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem śmietanowym. Zapiekamy przez 45 minut w temperaturze
Gotowanie i blogowanietarce, szynkę kroimy w kostkę. Jajko roztrzepujemy w mleku, dodajemy śmietanę i doprawiamy natką, solą i pieprzem. Na spód tarty układamy starty ser i szynkę, całość zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym. Tartę wstawiamy do gorącego piekarnika, nagrzanego do 190*C i pieczemy przez 30 minut. Różowy talerz Arv, ręcznik kuchenny w różową kratkę oraz formę na tartę możecie kupić
Gotowanie i blogowaniesamotny obiad, niestety mój połówek nie jest fanem owoców morza. Tym razem proponuję je z warzywami i czosnkiem, duszone w winie i bulionie, który stworzy nam na koniec śmietanowy sos. To danie jest przepyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu, polecam podanie z chlebkiem do moczenia w pysznym sosiku:) Polecam! Scroll down for recipe in English Mule w śmietankowym sosie
karmelowySmaczny i kolorowy dodatek do zimowego obiadu. Słodycz marchewki doskonale kompnuje się z lekką goryczką brukselki. Marchewka i brukselka uduszone w śmietanowym sosie al dente smakują naprawdę doskonale. Składniki: 300 g brukselki 200 g marchewki 1 łyżka masła sól, pieprz, cukier 100 ml śmietany kremówki+50 ml wody skórka otarta z 1/2 cytryny natka pietruszki Wykonanie: brukselkę umyć, podciąć ogonki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!połowę rozkładamy na 4 miseczki. Następnie dodajmy porcjami usmażone i potarte jabłka, następnie przykrywamy jabłka pozostałą porcją ryżu. Do śmietany dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Mieszamy i gotowy śmietanowy sos dodajemy na ryż. Na samą górę dodajemy startą cytrynę i po szczypcie brązowego cukru. Zapiekamy przez 20-30 minut w temp. 180*C Smacznego :) Wiem ,że dzisiaj jest
W Moim Magicznym Domu