podgrzaną tortillę nakładam farsz, zawijam pomagając sobie wykałaczką aby się nie rozwijała, posypuję startym serem i papryką w proszku lecz słodką :) Zapiekam do rozpuszczenia się sera. Podać proponuję z sosem śmietanowym który jeśli będzie trzeba złagodzi pikantność lub tak ja lubię z kuflem ulubionego piwa (oczywiście bezalkoholowego
Mechanik w kuchniDziś danie które uwielbiam moja córeczka - mięsne kuleczki czyli klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym z koperkiem. Klopsiki podałam z białym ryżem z warzywami Piątnica. składniki: 500 g piersi z kurczaka 1,5 łyżki kaszy manny 3/4 szklanki wody sól,pieprz 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki mąki 5 łyżek kwaśnej śmietany 18 % ryż z warzywami Piątnica Pierś z kurczaka grubo
Monia miesza i gotujeUwielbiam makarony wszelkiego rodzaju, dlatego często pojawiają się na moim stole. Dziś przedstawiam Wam bardzo prosty przepis na makaron w sosie śmietanowym z najbardziej lubianą przeze mnie rybą czyli łososiem. składnik: ok 250 g filetu z łososia, 200 g makaronu ze szpinakiem i pomidorami (ten zakupiłam w sklepie Piotr i Paweł), 4 łyżki śmietanki 30%, 4 łyżki jogurtu greckiego
Cukier&PuderWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie makaron? Ja bardzo Często wymyślam nowe odsłony jego podania Ostatnio zrobiłam go w połączeniu z szpinakiem, serem feta i kurczakiem w sosie śmietanowym. Jest to prosty i bardzo smaczny pomysł na szybki obiad. Zachęcam do wypróbowania Post Makaron z szpinakiem i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Marta
Marta GotujeMakaron na obiad mogłabym jeść codziennie. Stąd też na blogu pojawia się tagliatelle w kolejnej odsłonie. Do zestawu: makaron + sos śmietanowy pasuje naprawdę wiele dodatków. Ograniczać nas może tylko własna wyobraźnia lub brak jakichkolwiek produktów w lodówce ;) Czytaj więcej
bistro mamaJeśli chcę zrobić indyjskie danie, które jest pewniakiem, sięgam po ten przepis. Niby nic skomplikowanego - kurczak, pomidory, cebula i śmietanowy sos. Uwielbiam je. W moim wydaniu jest dość delikatne, ponieważ używam tylko 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne, ale jeśli chcecie, żeby było bardziej ostre dodajcie jeszcze pół łyżeczki chilli, albo tyle ile uznacie za stosowne. Już na wstępie podkreślam, że kurczak
W kuchni wieczoremskórkę zostawiam) pokroić w cienkie plasterki. Śmietanę wymieszać z jogurtem, startym czosnkiem, oliwą i koperkiem. Doprawić solą i pieprzem. W misce wymieszać pokrojone w plasterki ogórki ze śmietanowym sosem. Smacznego
Stare Garyprzelewamy jogurt naturalny i śmietanę, mieszamy, a następnie dodajemy łyżeczkę cukru. Ugotowany pudding przekładamy do małej miseczki a następnie wykładamy na talerz ( tak jak babki z piasku :)). Ryż polewamy sosem śmietanowym, na który wykładamy około 2-3 łyżek duszonych owoców. Dekorujemy listkiem mięty, podajemy na ciepło. Smacznego
Słodkie PrzyjemnościDelikatne cielęce mięso (u mnie udziec), z dodatkiem tymianku, w pysznym śmietanowym sosie (bez dodatku mąki), z aromatem białego wina. Niby niewiele a smak cudowny. Cielęcina to niezbyt popularne mięso, tak przynajmniej wynika z moich obserwacji, a szkoda. Głównie kupujemy je dla dzieci, bo jest bardzo delikatne, dietetyczne i zdrowe. Może warto zaszaleć i przygotować je również w wersji smacznej
Smaczne ZdroweNiezawodny przepis na śledzie w sosie śmietanowym! SKŁADNIKI: - 10 filetów śledzi - 2 jabłka szara reneta - 150 ml śmietany 18% - 150 ml jogurtu greckiego - pietruszka Śledzie moczymy w wodzie aby wypłukać nadmiar soli. Kroimy na kawałeczki. Dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłka i pozostałe składniki. Mieszamy ze sobą. Marynujemy w lodówce przez noc. Gotowe
SMYKWKUCHNIstartego sera żółtego sól, pieprz, gałka muszkatołowa Dzisiaj miła odmiana od zwykłych obiadów. Szybka i nieskomplikowana potrawa, na kruchym spodzie z dodatkiem warzyw i żółtego sera, polana aromatycznym sosem śmietanowym. Najpierw należy przygotować ciasto. Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą i dokładnie zagnieść. Ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Formę do tarty wysmarować masłem
Świat Domowej KuchniZwijamy delikatnie ruloniki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem żółtym. Smarujemy odrobiną masła po całości. Zapiekamy ok. 15 minut w nagrzanym piekarniku. Gotowe! ( U mnie podane z odrobiną śmietanowego sosu
Ostra na Słodkozasmakowałam w kuchni tureckiej. BEYAZ PEYNİR KÖFTESİ są to kotleciki z sera białego z dodatkiem fety i zieleniny. Podajemy je solo lub z ulubioną surówką. Ja wzbogaciłam je lekkim , śmietanowym sosem. Robi się je błyskawicznie i są świetnym pomysłem na szybki obiad! Jak je zrobic? Zobaczcie! SKŁADNIKI: - feta – 150 g - twaróg – 150 g - czerstwy chleb
Ostra na Słodkodokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości , zgrabne , okrągłe kotleciki. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy posypane startym serem + możemy do nich dodać świeży śmietanowy sos. Zajadamy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkoułożyć warstwę ziemniaków, na niej wszystkie warzywa, a następnie wyłożyć mięso mielone i przykryć pozostałymi ziemniakami. Śmietanę wymieszać z jajkiem i startym żółtym serem. Doprawić gałka muszkatołową i pieprzem. Sosem śmietanowym zalać zapiekankę, przykryć pokrywką lub folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez ok. 30 minut
Pasja Smaku