Sezon dyniowy mamy w pełni więc zapraszamy Was na kolejne danie z dynią w roli głównej Składniki: - 150 g makaronu wstążki ząbkowanej (Makaron Międzybrodzki) - 1 cebula
Kuchenne Wariacjegrzybiarzy to mi się udaje. Ponadto mam własny skrawek lasu i kurki na nim dość chętnie rosną. Tym razem przygotowałam z nich spaghetti. Dodałam pierś z kurczaka i zrobiłam sos śmietanowy z dodatkiem białego wina i czosnku. Wyszło pysznie.” Czytaj więcej
Wiem co jemPomysł na ten szybki i smaczny obiad wypatrzyłam w gazecie z programem TV. Troszkę go zmieniłam, bo nie przepadam za sosem śmietanowym. Użyłam więc zamiast śmietany serka śmietankowego, który jest bardziej wyrazisty w smaku. Efekt końcowy pozytywnie mnie zaskoczył i na pewno jeszcze nie raz powrócę do tego przepisu, zwłaszcza latem gdy nie lubię za długo stać przy kuchence.”. Czytaj
Wiem co jemKrucha tarta z nadzieniem z fenkuła, pora, cukinii i papryki, zapieczona pod jajeczno śmietanowym sosem. Na drugi dzień smakowała równie rewelacyjnie, szczególnie, że mąż wpadł na pomysł aby polać ją ketchupem i posypać kiełkami słonecznika. Gorąco polecam! Przepis który mnie zainspirował do jej wykonania znalazłam TUTAJ . Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytywiele filozofii, bo zazwyczaj głównym, najsmaczniejszym dodatkiem zapiekanek jest ser. Tym razem jednak połączyłam dwa różne smaki, które tworzą jedno danie. Jeden z nich to zdecydowany smak pieczarek w sosie śmietanowym, zaś kolejnym jest lekko słodki smak pomidora z stopioną mozzarellą. Całość tworzy ciekawe połączenie. SKŁADNIKI 2 cebule 450 g pieczarek 1 cukinia 450 g mięsa mielonego 3 łyżki masła
Passions hobbies lifePieczeń z sosem żurawinowym Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym Bitki z karkówki z esencją Knorr Sznycel z fileta z piersi indyka Kaczka z piekarnika po poznańsku
Passions hobbies lifeKnedle wrzucić do wrzącej i osolonej wody, gdy wypłyną na wierzch , gotować jeszcze na wolnym ogniu 4 minuty. Wybierać knedle łyżką cedzakową, na talerze. Podawać polane sosem śmietanowym. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook
Kuchnia Danusicukru pudru natka pietruszki Wykonanie: Śmietanę rozbić widelcem, wymieszać z musztardą, curry, cukrem pudrem, drobno pokrojoną cebulą i natką pietruszki. Płaty śledziowe ułożyć na półmisku, posypać groszkiem i polać sosem śmietanowym z curry. Przed podaniem potrawę schłodzić w lodówce
Tradycyjna Kuchniajajkiem i serem żółtym. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Odcedzić makaron kiedy będzie ugotowany. W garnku/patelni stopić trochę masła, dodać wędlinę i krótko podsmażyć. Dodać makaron i polać sosem śmietanowym, wymieszać i odstawić na jakiś czas. Podawać na gorąco
W kuchni bez szafektego super pysznie (; Dana ilość wody zostanie wsiąknięta przez makaron a reszta wyparuje więc nie trzeba odsączać. Czyli przepis na makaron razowy z cukinią, brokułem i pieczarkami w sosie śmietanowym z mozzarellą
Pora na pora i pomidoraPoniżej przepis na sprawdzoną mieszankę smaków, która nigdy się nie znudzi - brokuły, boczek, sos śmietanowy i makaron. Co jakiś czas nachodzi mnie ochota na to właśnie połączenie. Polecam wykorzystać kolorowe świderki, które dodadzą daniu kolorystyki
Milion Smakówindykiem to lekkie danie współczesnej kuchni chorwackiej która łączy w sobie smaki mięsa i warzyw. W mojej wersji delikatny smak piersi z indyka jest podkreślony przez świeże warzywa i sos śmietanowy
Milion SmakówKrewetki możecie podawać na wiele różnych sposobów - klasycznie z masłem i czosnkiem lub z sosem śmietanowym. Przepisy znajdziecie oczywiście na MilionSmakow.pl. Dziś propozycja dania, gdzie krewetki nie dominują smakiem lecz są uzupełnieniem dla cytrynowego risotto. Risotto przygotowujemy tradycyjnie z ryżu arborio gotowanego w białym winie i bulionie. Całość doprawiamy sokiem z cytryny i świeżym koperkiem. Wygląda efektownie a smakuje naprawdę
Milion Smakówmasła z dodatkiem kilku procent trufli), ale najlepiej smakują świeże w połączeniu z makaronami lub jajkiem. Stąd też taki przepis na naszym blogu - makaron ze świeżą truflą czarną w sosie śmietanowym, z małą ilością przypraw, żeby nie w pełni wyeksponować smak i aromat tego wspaniałego grzyba
Milion Smakówcałość należy dobrze wymieszać. Na spodzie tarty rozsmarowujemy trochę sosu śmietanowo-jajecznego, wykładamy część szpinaku i rozkładamy ricottę. Następnie układamy resztę szpinaku i część cukinii oraz groszku, wykładamy resztę sosu śmietanowego i układamy resztę warzyw. Główki szparagów możemy posmarować delikatnie miękkim masłem. Do tarty możemy dodać inne dodatki - według naszych gustów i zapasów lodówkowych! Tartę wkładamy do piekarnika i pieczemy
Plate of Joy