Tarteletki z kurkami, tymiankiem i parmezanem

Tarteletki z kurkami, tymiankiem i parmezanem

Tarteletki z kurkami, tymiankiem i parmezanem

Uwielbiam grzyby! A kurki po prostu kocham - zwłaszcza w śmietanowym sosie z makaronem i odrobiną koperku. Tym razem postanowiłam zrobić coś innego - tarteletki z kurkami na cieście francuskim. Połączenie tych żółciutkich grzybów, tymianku, śmietany i parmezanu zaowocowało pyszną i bardzo efektową przekąską - u nas wczoraj w roli obiadu;) Składniki na 6 tarteletek ciasto francuskie (mrożone) 2/3 szklanki śmietany 18% biała cebula 400 g kurek kilka gałązek tymianku 2 łyżki świeżo startego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje

Autor

Anna Piątkowska-WełyczkoAnna Piątkowska-Wełyczko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, kurki, ciasto, tarta, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, cebula, grzyby, sosy, ciasto francuskie, przekąska, makaron, przekąski, makarony, obiad, sos do makaronu, sos z kurek, makaron z kurkami, pyszne ciasto, kurki przepis na obiad, obiad z makaronem, makaron na obiad, smażony ser, makaron z patelni, makaron smażony, ser biały, makaron z serem

Inne przepisy z Kulinarne Inspiracje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.