Pieczone ziemniaki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Są mniej kaloryczną alternatywą dla miłośników frytek. Najlepiej smakują prosto z piekarnika podane z sosem śmietanowym. Chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku na pewno zadomowią się na stałe w Waszych kuchniach. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkasól i pieprz, chwilę gotować. Warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Mleko ze śmietaną chwilę pogotować, aż się zredukuje i nieco zgęstnieje. Ziemniaki i brukiew zalać mleczno-śmietanowym sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około godzinę, aż ziemniaki będą miękkie, a wierzch zapiekanki przyrumieniony. Smacznego
Codzienne Gotowaniekroimy w półplasterki. Koperek siekamy. Śmietanę, jajka, koper, sól i pieprz mieszamy ze sobą. Ziemniaki rozkładamy na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na nich układamy rybę i pora. Całość zalewamy sosem śmietanowym. Zapiekankę pieczemy pod przykryciem przez około 30 min w temp 180 C (zapomniałam przykryć i dlatego por się lekko przypalił). [caption id="attachment_7253" align="aligncenter" width="1024"] Zapiekanka
e-PrzepisyKulinarneBOCZKIEM przepis na MAKARON ZE SZPARAGAMI I BOCZKIEM przepis na MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM I BOCZKIEM przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I BROKUŁAMI przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I SOSEM ŚMIETANOWYM przepis na SPAGHETTI Z BOCZKIEM I JAJKIEM W KOSZULCE przepis na SZASZŁYKI Z WARZYWAMI I BOCZKIEM przepis na ROLADKI Z KURCZAKA W BOCZKU Artykuł 15 przepisów na dania
nietylkopasta.plPyszny indyk z pieczarkami i rukolą w sosie śmietanowym. Do tego u nas kasza. W Lidlu kupiłam ostatnio mini pieczarki, które czekały na wykorzystanie, zostało troszkę rukoli i tak powstało to danie. Mięso, pieczarki i cebulę podsmażyłam na oleju rzepakowym zimnotłoczonym, nierafinowanym do smażenia Dr Gaja . Olej ten został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno zarodków rzepaku z odmian bogatych
kruche babeczkipanierce z kapustą kiszoną i ziemniakami albo pierogi. Lubię zjeść te dania, nawet bardzo, ale nie co tydzień. Dlatego u nas wczoraj gościł makaron z łososiem i cukinią w sosie śmietanowym. Trochę miałam zabawy z łososiem, bo jednak ciągle uczę się niektórych rzeczy, ale o tym zaraz... Składniki (porcja dla 3 osób) ~ 25 dag makaronu - u mnie penne
Justa próbuje gotowaćDzień Dobry :-) Pyszny łosoś w sosie śmietanowym ze świeżą bazylią, suszonym pomidorem o żurawiną. Uwielbiam tak przygotowaną rybkę, w ogóle je bardzo lubię, mam nadzieję, że Wy też :-) U nas to tego była kasza orkiszowa. Miłej środy kochani :-) Składniki: 300-400 g filetu z łososia 100 ml śmietanki 30% 7-8 suszonych pomidorów listki świeżej bazylii 1 szklanka żurawiny
kruche babeczkikapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę, pół łyżeczki soli, pieprz i świeży szpinak. Smażyć kolejną minutę. Po makaronu przełożyć sos śmietanowy, drobno pokrojoną natkę pietruszki i starty na tarce ser. Dokładnie wymieszać. Makaron przełożyć do silikonowych foremek na muffinki. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza przez 30 minut
mecooksGrzyby w sosie śmietanowym zawsze się sprawdzają. Tym razem dodaliśmy warzywa i kiszone ogórki. Sprawdziło się. Składniki półtora kg leśnych grzybów 1 marchewka 4 średnie cebule 2 kiszone ogórki 1 łyżka smalcu 200 ml śmietany 18% sól pieprz mielona papryka Przygotowanie Grzyby obgotowałem w lekko osolonej wodzie, odcedziłem, przełożyłem do garnka, dodałem smalec oraz pokrojona marchewkę i posiekaną cebulę. Zalałem
R'n'G KitchenPieprzowy kurczak w sosie śmietanowy. Dosyć często go robię bo wszystkim smakuje. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 4 szt. Pieprz mielony 1 łyżeczka Papryka mielona wędzona ½ łyżeczki Masło 2 łyżki Olej rzepakowy 4 łyżki Śmietanka kremówka 150 gram Sól do smaku Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Następnie natrzeć pieprzem i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem
Tradycyjna Kuchniawierz wyłożyć ubita pianę z majonezem i mąkami. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 ° C . Po upieczeniu pokroić na kwadraty,podawać z surówka ,keczupem,sosem śmietanowym. Smakowite na ciepło i zimno.. Można jako drugie śniadanie do pracy,do szkoły,co kto woli,obiad ,śniadanie ,kolacja.:)) przyprawa do kurczaka Zmielić w młynku 4 liście laurowe
w mojej kuchnirazem coś dla wielbicieli owoców morza... Krewetki po toskańsku to bardzo efektowne danie - duże krewetki Black Tiger w gęstym, kremowym parmezanowo - śmietanowym sosie z dodatkiem młodych liści szpinaku i suszonych pomidorów. Potrawa może wydawać się skomplikowana, ale wcale taka nie jest, ponieważ przygotowuje się ją w niecałe 15 minut. Wybornie smakuje ze świeżą, chrupiącą bagietką lub ulubionym makaronem. Składniki
wyzwania kuchennekapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę, pół łyżeczki soli, pieprz i świeży szpinak. Smażyć kolejną minutę. Po makaronu przełożyć sos śmietanowy, drobno pokrojoną natkę pietruszki i starty na tarce ser. Dokładnie wymieszać. Makaron przełożyć do silikonowych foremek na muffinki. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza przez 30 minut
mecooksWolicie tradycyjne potrawy czy tak jak ja eksperymentujecie w kuchni? Co powiecie na bezmięsne gołąbki z czerwonej kapusty faszerowane soczewicą i serem feta polane śmietanowym sosem z boczniaków i czerwonej cebuli? Brzmi świetnie, prawda? Trochę zaszalałam, ale wyszło świetnie. Zamiast białej kapusty użyłam kapusty czerwonej, a moje gołąbki zyskały oryginalną fioletową barwę i intrygujący wygląd. Farsz powstał dość spontanicznie
Dietologśmietanę z sokiem cytrynowym. Doprawiamy całość solą oraz cukrem i pieprzem w taki sposób, by otrzymać słodko-kwaśny sos. W salaterce mieszamy sałatę, gruszkę i ser. Polewamy to przygotowanym sosem śmietanowym, mieszamy. Podajemy od razu
Smaki Na Talerzu