sos śmietanowy - 2017 przepisów (strona:69/135)

Filet z kurczaka w sosie pieprzowym 136

Pieprzowy kurczak w sosie śmietanowy. Dosyć często go robię bo wszystkim smakuje. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 4 szt. Pieprz mielony 1 łyżeczka Papryka mielona  wędzona ½ łyżeczki Masło 2 łyżki Olej rzepakowy 4 łyżki Śmietanka kremówka 150 gram Sól do smaku Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Następnie natrzeć pieprzem i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem

Tradycyjna Kuchnia
suflet z pieczarek i piersi kurczaka 179

wierz wyłożyć ubita pianę z majonezem i mąkami.  Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 ° C .  Po upieczeniu pokroić na kwadraty,podawać z surówka ,keczupem,sosem śmietanowym. Smakowite na ciepło i zimno.. Można jako drugie śniadanie do pracy,do szkoły,co kto woli,obiad ,śniadanie ,kolacja.:)) przyprawa do kurczaka Zmielić w młynku 4 liście laurowe

w mojej kuchni
Krewetki po toskańsku 203

razem coś dla wielbicieli owoców morza... Krewetki po toskańsku to bardzo efektowne danie - duże krewetki Black Tiger w gęstym, kremowym parmezanowo - śmietanowym sosie z dodatkiem młodych liści szpinaku i suszonych pomidorów. Potrawa może wydawać się skomplikowana, ale wcale taka nie jest, ponieważ przygotowuje się ją w niecałe 15 minut. Wybornie smakuje ze świeżą, chrupiącą bagietką lub ulubionym makaronem.  Składniki

wyzwania kuchenne
Bezglutenowe muffinki makaronowe 144

kapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę, pół łyżeczki soli, pieprz i świeży szpinak. Smażyć kolejną minutę. Po makaronu przełożyć sos śmietanowy, drobno pokrojoną natkę pietruszki i starty na tarce ser. Dokładnie wymieszać. Makaron przełożyć do silikonowych foremek na muffinki. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza przez 30 minut

mecooks
Gołąbki z czerwonej kapusty na parze i sos z boczniaków 179

Wolicie tradycyjne potrawy czy tak jak ja eksperymentujecie w kuchni? Co powiecie na bezmięsne gołąbki z czerwonej kapusty faszerowane soczewicą i serem feta polane śmietanowym sosem z boczniaków i czerwonej cebuli? Brzmi świetnie, prawda? Trochę zaszalałam, ale wyszło świetnie. Zamiast białej kapusty użyłam kapusty czerwonej, a moje gołąbki zyskały oryginalną fioletową barwę i intrygujący wygląd. Farsz powstał dość spontanicznie

Dietolog
Sałata lodowa z gruszką i camembertem 145

śmietanę z sokiem cytrynowym. Doprawiamy całość solą oraz cukrem i pieprzem w taki sposób, by otrzymać słodko-kwaśny sos. W salaterce mieszamy sałatę, gruszkę i ser. Polewamy to przygotowanym sosem śmietanowym, mieszamy. Podajemy od razu

Smaki Na Talerzu
Ryba zapiekana ze szpinakiem z sosem śmietanowym 163

sokiem z cytryny, oprószyć solą i gałką muszkatołową, ułożyć na szpinaku. Śmietanę zagotować z pozostałym masłem, rozprowadzić w niej powoli mąkę, doprawić estragonem, pieprzem oraz ewentualnie solą. Rybę zalać sosem śmietanowym. Piec pod przykryciem 35 minut w temp

Kuchenne aromaty
Risotto z borowikami 141

Cześć! Naszło mnie dziś na borowiki. Wahałam się czy zrobić domowy makaron i sos śmietanowy czy może zrobić risotto. To drugie danie kocham miłością bezgraniczną więc w pojedynku ryż – makaron, padło właśnie na ryż. Kocham risotto za prostotę. Gdy namoczyłam borowiki – ich piękny zapach rozniósł się po całym mieszkaniu. Dla takich zapachów warto przetestować ten przepis! Pamiętaj: Ryż

Moja pasja smaku
Makaron ze szpinakiem i fetą 259

gotowanie. Jest to pyszny posiłek, który możesz też śmiało podać na kolację.  Jeśli lubisz dania z makaronem i szpinakiem, to polecam Ci również mój przepis na makaron w sosie śmietanowym ze szpinakiem

AniaGotuje.pl
Makaron z kalmarami w sosie maślanym 145

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na makaron z kalmarami w delikatnym sosie cytrynowo-maślanym. Jeśli lubicie dania z owocami morza, koniecznie sprawdźcie również przepis na makaron z krewetkami w sosie śmietanowym . Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - porcję makaronu - 200 g mrożonych kalmarów - kilka pomidorków koktajlowych - 2 ząbki czosnku - pół papryczki chili bez pestek - sok z połowy cytryny

Bez Cebuli
Śledzie w śmietanie - proste i smaczne danie. 136

obieram. Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrojoną cebulę , ogórki, starte jabłka wymieszaj z majonezem i śmietaną. Śledzie włóż do salaterki, wymieszaj z przygotowanym sosem śmietanowym. Możesz doprawić odrobiną soli i pieprzu. Odstaw na około 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie podaj na stół.    R ada : Jeśli dbasz o sylwetkę to śmietanę możesz zastąpić

Przepisy i porady kulinarne
Pieczona owsianka ze śliwkami 168

posiłku podziękowałam, popatrzył na mnie uważnie i stwierdził, że wyglądam na zdziwioną. Byłam, więc przyznałam się bez ogródek. Później przegadaliśmy chyba ze dwadzieścia minut na temat serc serwowanych w sosie śmietanowym, ich smaku, konsystencji, a także innych możliwości na podanie tego dość specyficznego smakołyku. Tak więc on mówi mi, czego koniecznie muszę spróbować, bo akurat znakomicie mu się udało

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron z krewetkami w sosie śmietanowym 139

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na przepyszny makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w delikatnym sosie śmietanowym. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - porcję makaronu - 270 g krewetek (u mnie czerwone argentyńskie) - 2 garście świeżego szpinaku - kilka pomidorków cherry (u mnie żółte i czerwone) - 2 łyżki śmietany 18% - 2 ząbki czosnku - sok z połowy cytryny - szczyptę chili w proszku

Bez Cebuli
Śledzie po fińsku 192

pół godziny. Cebulę dodać do śmietany i wymieszać. Odstawić do lodówki. Śledzie pokroić według uznania i wyłożyć na półmisek. Posypać zielonym groszkiem(łyżkę groszku odłożyć do dekoracji)i polać sosem śmietanowym. Udekorować groszkiem i pietruszką. Schłodzić

Pysznie & Pięknie
Śledzie w śmietanie z koperkiem + film 743

sprawdzi się zarówno podczas świąt, jak i w powszednie dni. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, a śledzie z dodatkiem jabłka, cebuli, ogórków kiszonych oraz koperku w sosie śmietanowym smakują wybornie.     składniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 1 duża lub małe cebule 3 ogórki kiszone 1 jabłko 300 g śmietany 18% 3 łyżki

Smakowite Dania