Komu, komu ekspresowy ale przepyszny makaron? Dziś proponuję go w towarzystwie brokułów i suszonych pomidorów w obłędnym sosie śmietanowym z rozpuszczonym serem z niebieską pleśnią. Jest to doskonały pomysł na obiad po ciężkim dniu , a rodzinka głodna;) Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Makaron z brokułami w sosie z serem pleśniowym (4 porcje) 1 brokuł, podzielony na różyczki
karmelowysię Piccadilly. Zamówiliśmy tam: jagnięcinę z sałatką grecką, ryżem oraz pieczonymi ziemniakami (tak-dla mnie też było zdziwieniem, że do ryżu jeszcze pieczone ziemniaki) oraz makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym - uwaga - nie była to śmietana taka jak u Nas - gęsta i biała - nawet nie potrafię tego opisać - było to coś w rodzaju delikatnego sosiku jednocześnie nie tłustego i prawie(...)było przepyszne - podawane w restauracji w naszym hotelu. Popularne tez były owocowe lub śmietanowe pianki, lecz nie przypadły mi one do gustu. Moim faworytem były warzywa podawane na gorąco tzw. leczo z cukinii, bakłażanów, pomidorów oraz pieczone ziemniaczki. Ziemniaki świetnie smakowały z popularnym tam sosem tzatziki. Typowym, greckim daniem, które było oferowane w każdej restauracji i tawernie na wyspie była
MintTastebardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Dzisiejsza propozycja to mięso z udek kurczaka nadziane serem żółtym, obsmażone w boczku, a na koniec duszone na kapuście kiszonej, w kremowym sosie śmietanowym. Przepyszny obiad, wspaniałe mięso, zrobi wrażenie na całej rodzinie Podsmażony z mięsem boczek nadaje niesamowitego aromatu całej potrawie, a ser który w trakcie gotowania wydobywa się z udek, sprawia
NiePieprz.plDanie z cyklu "czyszczenie zamrażalnika" - smażona ryba w złotej panierce podana z sosem szpinakowo-śmietanowym. Prosto i smacznie 😊 Danie idealne na piątkowy obiad. A dla osób, które nie wiedzą j ak zrobić złotą panierkę - wystarczy do mąki dodać kurkumę oraz słodką paprykę i całość dokładnie ze sobą wymieszać. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg rozmrożonej białej(...)dodać mąkę ziemniaczaną. Szpinak wymieszać i gotować jeszcze 1 minutę (sos powinien się lekko zagęścić) . Filety po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Od razu podawać. Od lewej strony: wygląd panierki przed wymieszaniem i panierowanie filetów Smażenie filetów Etapy przygotowywania sosu szpinakowo-śmietanowego Pomysł na przepis STĄD
Ugotować/bxZqDMkVwyU[/embed] Składniki na roladki z mięsa mielonego w sosie (około 7 sztuk): 500 g mięsa mielonego (dałam wieprzowe) 5 łyżek bułki tartej jajko 1/3 szklanki wody mała cebulka, albo pół dużej ogórek kiszony około 100 g kiełbasy papryka wędzona, czosnek granulowany, sól, pieprz mąka do obtoczenia Ponadto: szklanka bulionu spora cebula sos sojowy (opcjonalnie) łyżka mąki (opcjonalnie) sól, pieprz(...)sosu, można wlać na patelnię jeszcze pół szklanki wody lub bulionu. Sos gotujemy jeszcze minutę i polewamy nim roladki. [caption id="attachment_8339" align="aligncenter" width="685"] Roladki z mięsa mielonego w sosie[/caption] Zobacz inne przepisy na roladki: Roladki Z Mięsa Mielonego Z Pieczarkami I Serem Żółtym Cebulowe Roladki Schabowe Roladki Ze Schabu W Sosie Śmietanowym Roladki
e-PrzepisyKulinarneprzeciągu pół godziny mam gotowy obiad. I pasuje do niego wiele innych produktów i dodatków, dzięki którym możemy uzyskać kurczaka na milion sposobów. Ostatnio przygotowałam kurczaka z kukurydzą, w sosie śmietanowym, który dzięki dodatkowi koncentratu pomidorowego nabrał pięknego, pomarańczowego koloru. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 puszka kukurydzy, 1 cebula, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Moja kraina smakównajlepsze a ja znowu jadłam pyszne grzyby choć nie robiłam jesienią zapasów. :-) Miałam je na wyciągnięcie ręki dzięki Nasza Chata . Do sosu dodałam kurki w zalewie naturalnej. Z sosem śmietanowym i suszonymi pomidorami komponowały się idealnie. Pulpeciki: 250g mięsa mielonego 2-3 łyżeczki suszonej pietruszki lub 1/2 pęczka świeżej (posiekanej) 1 małe jajko bułka tarta (ilość zależna
Szefowa kuchniMamy pełnię lata (chociaż właściwie kalendarzowo wciąż trwa wiosna, jeszcze przez tydzień) więc to dobry moment na przerzucenie się z ciężkich śmietanowych sosów na znacznie lżejsze jogurtowe. Ten jogurtowy dressing, który chcę dzisiaj Wam zaproponować idealnie skomponuje się z lekkimi wiosenno-letnimi sałatkami. Bo też teraz znacznie częściej wybieramy właśnie dania lżejsze. Często zamiast sutego obiadu jemy po prostu lekkie
Marder&Marder ManufactureMakaron z brokułami i kurczakiem w sosie serowym jest szybkim daniem dla miłośników wyrazistych doznań smakowych. Ser pleśniowy dodany do sosu nadaje mu charakterystyczny smak. Sosy śmietanowe z dodatkiem serów to jedne z moich ulubionych Jestem pewna, że Wy też je lubicie. Zobacz też: Makaron ze kurczakiem, szpinakiem i serem pleśniowym Przepis na makaron z kurczakiem i brokułami w sosie
Kuchnia Bazyliituńczykiem Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami Śledzie w sosie miodowo-musztardowym Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Karp zapiekany z pieczarkami Świąteczne brownie Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym Ciasto z jabłkami, żurawiną i korzennym karmelem Karp w całości zapiekany z pieczarkami Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami Zupa krem z pieczonych buraków z gruszkami i imbirem Orientalny
karmelowyidealnie komponuje się z łososiem tworząc przepyszne i zjawiskowe danie. Pizza idealna dla osób lubiących poznawać nowe, ciekawe smaki i eksperymentować w kuchni. Domowa Pizza z Łososiem na Sosie Koperkowo - Śmietanowym - (ok. 3 dość duże spody) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka soli(...)Koperkowy: 3 łyżki drobno posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła łyżka mąki pszennej szklanka mleka 100 ml śmietany 18% Domowa Pizza z Łososiem na Sosie Koperkowo - Śmietanowym - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłej wody (nie wrzącej, ani nie bardzo gorącej, ponieważ zabijemy drożdże!). Następnie dodajemy cukier i kopiatą łyżkę mąki - dokładnie mieszamy
Słodka StronaNasza dzisiejsza propozycja to makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym. Jest to idealne danie na szybki obiad. Wymaga nie zbyt wiele pracy, a efekty znacznie przechodzą włożony wysiłek. Dodatki do kurczaka można oczywiście swobodnie modyfikować w zależności od upodobań smakowych i apetytu danego dnia. Sos do tej potrawy jest dość delikatny, dlatego jeśli jesteście wielbicielami
Kolizje Smakówłyżki soli (najlepiej morskiej gruboziarnistej) – skórka otarta z 1 cytryny – sok z połowy cytryny – oliwa – ocet balsamiczny – opcjonalnie rzeżucha i chleb pełnoziarnisty oraz sos chrzanowo-śmietanowy (4-5 łyżek kwaśnej śmietany 18%, 2 łyżeczki ostrego chrzanu, sok z 1/2 cytryny, odrobina oliwy, trochę soli – wymieszać i odstawić do lodówki) Wykonanie: W misce wymieszać cukier(...)wódkę, sól i skórkę z pomarańczy i cytryny; jeśli rezygnujecie z sosu chrzanowo-śmietanowego, dodajcie też chrzan do tej marynaty (ja tak robię). Koperek włożyć do drugiej miski z zimną wodą i przechowywać w lodówce. Filety z łososia włożyć do marynaty, dobrze pokryć łososia mieszaniną; filety z łososia złożyć razem (skórą na zewnątrz), dokładnie (ciasno) owinąć folią spożywczą i włożyć
Pociąg Do Kuchniwięc przygotowuję zazwyczaj coś szybkiego i sycącego zarazem. W takich chwilach niezastąpiony jest stek, gdyż robi się go dosłownie w kilka chwil. Dziś zapraszam na steka z grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem parmezanu. Danie to jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a co najważniejsze – przepyszne! Do tego frytki i obiad jak znalazł. Zapraszam po przepis! Scroll down
karmelowyMoją kolejną propozycją na podanie łososia to połączenie go ze szpinakiem w sosie śmietanowy podany z makaronem, który uwielbiam w każdej postaci. Łosoś i szpinak wydawał mi się dziwnym połączeniem dopóki nie spróbowałam tego dania. A jeśli chcielibyście spróbować tej ryby w nieco innym wydaniu polecam też łososia z sosem tajskim ( kilk ). Polecam obydwa dania. MAKARON z ŁOSOSIEM i SZPINAKIEM
Bon appetit mon amieSchab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem... Miękkie i soczyste plastry schabu. Aromatyczny pieczarkowo-śmietanowym sos. I kawałeczki wysmażonego boczku. Pycha! Składniki: 1 kg schabu bez kości; 500 g pieczarek; 250 g wędzonego boczku; 3 duże cebule; 500 ml słodkiej śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36%; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Schab umyć, osuszyć, oczyścić
Gospodyni Miejska