tego obieraczka do warzyw :). Natkę pietruszki posiekajcie. Śmietankę wlejcie do rondelka i ustawcie na kuchence na niewielkim płomieniu. Dodajcie pokruszony ser i podgrzewajcie, aż się rozpuści. Do sosu śmietanowego wrzućcie cukinię, wymieszajcie dokładnie. Gotujcie na niewielkim ogniu do momentu, aż cukinia zmięknie- zwykle zajmuje to kilka minutek. Spróbujcie, przyprawcie do smaku, jeśli sos jest zbyt gęsty wlejcie do niego
OliveandThymeBigos Gołąbki w liściach winogron z kurkami Kapusta z grzybami Krem z kurek Krokiety Kurki w cieście naleśnikowym Kurki w sosie śmietanowym Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki z kurkami Tagliatelle
Aga w kuchnijest idealne gdy np. wracamy z pracy, bądź uczelni, a w brzuchu nam kiszki marsza grają i marzymy tylko o czymś ciepłym do jedzenia. Składniki na kurczaka w sosie śmietanowym z makaronem 400 g makaronu np. świderki 1 pierś z kurczaka 2 średnie cebule 400 ml rosołu 200 ml śmietanki 18% do zup i sosów mąka do zagęszczeni sosu
Rozpustne gotowanieSmażone pieczarki to doskonały dodatek do obiadu. Klasycznie podaje się je w sosie śmietanowym. Na diecie bezmlecznej można je przyrządzić z dodatkiem mleka owsianego. Doskonale zastępuje ono śmietanę. Do tego mleko owsiane naturalnie zagęszcza się podczas podgrzewania sprawiając, że sos ma doskonałą konsystencję. Dzięki dodatkowi płatków drożdżowych sos nabiera lekko „serowego” posmaku. Pieczarki przygotowane według tego przepisu możecie
Dieta bez mlekaJeśli szukacie szybkiego obiadu bezmięsnego, to mam coś dla Was 😊 Pyszny makaron Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, a to wszystko skąpane w sosie śmietanowym... Uwielbiam to danie💜 Do makaronu polecam dodatkowo mnóstwo parmezanu i lampkę winka 😊Pyszota! Jeśli spróbujecie tego dania to dajcie znać czy smakowało:-) Miłego dnia! Składniki: sos: szpinak 200 g, cebula 1 szt, czosnek
kulinarne odsłony patiChyba nigdy nie jadłam królika... Spróbuję go zrobić w standardowy i klasyczny sposób. Królik w sosie śmietanowym SKŁADNIKI: 1 tusza królicza (około 1 kg) 1cebula 3 ząbki czosnku mąka pszenna 200 ml śmietany 18% 1l wody kurkuma 1 łyżka masła 1 łyżeczka sosu sojowego suszony koperek, natka pietruszki, tymianek marchewka oliwa pieczone ziemniaczki surówka z marchewki i jabłka
MarciochaKucharzyPrzyznam szczerze, że początkowo chciałam przygotować makaron z łososiem w sosie śmietanowym. Więc dlaczego moje plany się zmieniły? Głównie dlatego, że nie lubię marnować żywności, a w ogródku urosły mi trzy duże cukinie. Mam blender wysokoobrotowy, więc przygotowanie sosu z cukinii jest nie tylko bajecznie proste, ale poza tym pozwala mi przemycić do diety mojego maluszka warzywa, których ostatnio unika
Passions hobbies lifeSmaż z jednej i z drugiej strony maksymalnie po 2 minuty . Łosoś ma być podsmażony, a nie gotowy do jedzenia, aby mógł w piekarniku jeszcze się chwilkę podpiec. Dodaj sos śmietanowy i wymieszaj. Przypraw pietruszką i podsmaż chwilę aż do zagotowania. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanym oliwą z oliwek, wrzuć makaron. Zalej to sosem wraz
Rozdomowionapaski. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na dwie porcje, każdą rozwałkowujemy na placek o śr. około 28 cm, lekko podsypujemy mąką. Placki układamy na wyłożonej pergaminem blasze. Smarujemy sosem śmietanowym posypujemy ziołami. Układamy na nich kurki z cebulką, boczek, mozzarele, przyprawiamy. Całość posypujemy startym serem. Pieczemy w 200 C przez około 15 min. Dobrze komponuje się z sosem czosnkowym
Podróż w kulinariaokoło 5 łyżek wody, którą wlewamy do miseczki z kremówką i żółtkami. Odcedzony makaron z powrotem wkładamy do garnka, który stawiamy na bardzo małym ogniu. Do makaronu dodajemy sos śmietanowy, następnie czosnek z natką pietruszki oraz kawałki tuńczyka. Całość podgrzewamy na małym ogniu, delikatnie mieszając. Nie podgrzewamy zbyt długo, aby żółtka za bardzo się nie ścięły, nasz sos musi
Blondynka Gotujesezonie śliwkowym nie można ich nie zrobić. My przepadamy za knedlami nie tylko z śliwkami ale również z truskawkami. Te podałam z śmietanowym sosem który po raz pierwszy zrobiłam do zapiekanego ryżu z jabłkami klik . Sos jest obłędnie pyszny. Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu półtłustego 1,5 szkl mąki ziemniaczanej 0,5 szkl mąki pszennej
Ala piecze i gotujeCarbonarę ugotowałam pierwszy raz jakieś 3 miesiące temu. Nad zrobieniem go zastanawiałam się dość długo, gdyż miałam obiekcje co do sosu śmietanowego. Wydawało mi się, że to jakoś nie mój smak… no ale jak się okazało, byłam w błędzie. Teraz to nasze ulubiony makaron. Przebija smakiem nawet tradycyjne spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, które uwielbia chyba każdy. Jedynym
Mania GotowaniaSezon grzybowy trwa więc kontynuujemy dania na bazie grzybów, tym razem zapraszam na grzyby w sosie śmietanowym z makaronem długie wstążki od Lubelli. A u Was jakie wykorzystanie grzybów można spotkać? Ja najwięcej grzybów ususzyłam inne zamroziłam a jeszcze inne wykorzystałam na bieżąco do zup i sosów. Zapraszam również do konkursu pod hasłem „LubelLOVE Inspiracje – LUBELLA I KOSZ GRZYBÓW” Składniki
Życie zaczyna się w kuchnibazie żeberek nie ma sobie równych. Fakt, może i są kaloryczne i tłuste. Ale ich smak wynagradza wszystko, nawet dodatkowe kilogramy. Żeberka można podawać w panierce czy w śmietanowym sosie . Tym razem jednak zachciało mi się czegoś bardziej tradycyjnego. Duszone żeberka z cebulą i czosnkiem- idealne nie tylko na niedzielny obiad. Składniki: 1,50 kg żeberek 2 duże czerwone
Pobite gary BarbaryKomu, komu ekspresowy ale przepyszny makaron? Dziś proponuję go w towarzystwie brokułów i suszonych pomidorów w obłędnym sosie śmietanowym z rozpuszczonym serem z niebieską pleśnią. Jest to doskonały pomysł na obiad po ciężkim dniu , a rodzinka głodna;) Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Makaron z brokułami w sosie z serem pleśniowym (4 porcje) 1 brokuł, podzielony na różyczki
karmelowysię Piccadilly. Zamówiliśmy tam: jagnięcinę z sałatką grecką, ryżem oraz pieczonymi ziemniakami (tak-dla mnie też było zdziwieniem, że do ryżu jeszcze pieczone ziemniaki) oraz makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym - uwaga - nie była to śmietana taka jak u Nas - gęsta i biała - nawet nie potrafię tego opisać - było to coś w rodzaju delikatnego sosiku jednocześnie nie tłustego i prawie(...)było przepyszne - podawane w restauracji w naszym hotelu. Popularne tez były owocowe lub śmietanowe pianki, lecz nie przypadły mi one do gustu. Moim faworytem były warzywa podawane na gorąco tzw. leczo z cukinii, bakłażanów, pomidorów oraz pieczone ziemniaczki. Ziemniaki świetnie smakowały z popularnym tam sosem tzatziki. Typowym, greckim daniem, które było oferowane w każdej restauracji i tawernie na wyspie była
MintTastebardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Dzisiejsza propozycja to mięso z udek kurczaka nadziane serem żółtym, obsmażone w boczku, a na koniec duszone na kapuście kiszonej, w kremowym sosie śmietanowym. Przepyszny obiad, wspaniałe mięso, zrobi wrażenie na całej rodzinie Podsmażony z mięsem boczek nadaje niesamowitego aromatu całej potrawie, a ser który w trakcie gotowania wydobywa się z udek, sprawia
NiePieprz.pl