ędlinę kroimy w paseczki. Paprykę kroimy w kosteczkę, k ukurydzę odsączamy z zalewy. Na patelni rozgrzewamy olej. Lekko złocimy cebulę … dodajemy wędlinę. Chwilę razem podsmażamy. CAŁOŚĆ: Ciasto smarujemy sosem pomidorowym ( ja posmarowałam bardzo cienko , gdyż tak lubię , Wy możecie śmiało dodac więcej ). Układamy wędlinę i warzywa. Posypujemy oregano. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 250 stopni
Ostra na Słodkowielbicieli krewetek jak najbardziej! Z całą pewnością przepisy z ich wykorzystaniem będą się tu pojawiały coraz częściej. Dziś mam dla Was przepyszny makaron tagliatelle z krewetkami w sosie pomidorowym z dodatkiem aromatycznego czosnku , pora i świeżej papryki. Odpowiedni doprawiony sprawi , że z tak prostego dania stworzymy przysmak godny najlepszej restauracji! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron tagliatelle – ok. 250 g * krewetki
Ostra na Słodkopieprzem.Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Ok. 1/3 wrzucamy do rozbełtanych jajek i mieszamy. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu.Formę do zapiekania (ok. 20x30cm) smarujemy tłuszczem, wykładamy połowę sosu pomidorowego, pokrywamy 1/2 podsmażonej cukinii. Polewamy częścią (1/2) masy jajecznej. Powtarzamy czynności do wyczerpania składników. Na wierzch wykładamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Górę zapiekanki posypujemy pozostałym startym serem.Zapiekamy
Słodka Stronadrobniutko, żeby dawkować ostrość ;) Ser starłam na grubej tarce, a pomidora pokroiłam w plastry.pizza przed włożeniem do piecaZanim ułożyłam wszystko na cieście, posmarowałam je lekko keczupem. Można również zrobić sos pomidorowy z przecieru lub soku, dodając do tego szczyptę soli, trochę pieprzu, wyciśnięty ząbek czosnku i łyżkę ziół prowansalskichPizzę piekłam w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut
Codzienna kuchnia niecodziennazłoty kolor z obu stron, na średnio rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.Podawać z sosami na bazie jogurtu, pikantnymi sosami pomidorowymi lub mięsnymi.Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaśledzie są wręcz niezbędnym dodatkiem na stole podczas Świąt Bożego Narodzenia. Proponuję je w troszkę innej formie niż tradycyjne marynowane, bo z suszonymi grzybami i śliwkami w aromatycznym sosie pomidorowym z ziołami. Polecam! Przepis powstał w ramach e-booka z 50 przepisami na zbliżające się Boże Narodzenie we współpracy z serwisem z PierwszegoTloczenia.pl oraz Fooder.pl . Możecie go znaleźć pod adresem
karmelowytemperaturze 180°C (aż nasionka się przyrumienią).Kotleciki świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Dobrze komponuj się ze wszelkiego rodzaju sosami np. z hummusem, chutney z mango, sosem pomidorowym, czy chrzanowym. Mogą służyć jako przekąska, część obiadu, czy składnik wegańskich burgerów. Warto eksperymentować! Smacznego
Food Squarezapiekło.Odwracamy filety ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę. Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając. Ryba jest gotowa.Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty.Smacznego
Maminek kulinarnymiską i gotujemy na parze przez 10 minut. Zdejmujemy miskę ( uwaga na gorącą parę! ) i parowce gotowe. Możemy podać na różne sposoby: -ze skwarkami i surówką -z sosem pomidorowym -odsmażane ze skwarkami i np. ketchupem -polane śmietaną i sokiem lub -polane śmietaną i posypane cukrem i cynamonem. Smacznego
Maminek kulinarnyszklanki wody i wszystko przelewamy do naczynia. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 50 minut. Gotowe. Doskonale smakują z sosem pomidorowym i surówką z kiszonych ogórków. Smacznego
Maminek kulinarnyZestawienie składników może dziwić, ale to połączenie sprawdziliśmy i jest świetne.Składniki:-6 dużych pieczarek-6 filetów rybnych ( np. z mintaja )-1 cebula-3
Maminek kulinarnypozostałe mięso i przykrywamy pozostałymi liśćmi. Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 st. C na 45 minut. Zapiekanka jest gotowa. Wystarczy skropić sosem pomidorowym, do tego ogóreczki kiszone z cebulką i mniam, mniam !Smacznego
Maminek kulinarnyWypełniamy papryki farszem i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 45 minut. Podajemy z sosem pomidorowym lub ketchupem. Smacznego
Maminek kulinarnytemperatury 160 st. C na 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy żółty serem i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 minut. Zapiekanka gotowa. Polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem i delektujemy się smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnyminut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze około 10 minut, aż gołąbki się lekko przyrumienią. Do podania możemy przygotować sos pomidorowy
Smakowity Blog Kulinarny