sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:353/794)

Wegański smalec :) 223

bardziej się wkręcam w temat wegańskiego jedzenia, tym bardziej zadziwia mnie fasola. Do tej pory jadłam ją głównie jako fasolkę po bretońsku lub w sosie pomidorowym jako dodatek do angielskiego śniadania. A tymczasem okazuje się, że fasola to prawdziwy kameleon. Robi za jajko w majonezie wegańskim (i smak majonezu przypomina ten tradycyjny), robi też za słoninę w smalcu (i smak

chwile dla mnie
102. W nieco innym wydaniu czyli: pizza z rukolowym pesto, krewetkami i gorgonzollą na ziemniaczanym spodzie. 241

znanych placków ziemniaczanych, jest on jednak barrrdziej wilgotny w środku i chrupiący na zewnątrz. Na dodatkowe składniki wybrałyśmy krewetki trygrysie, kapary, mozarellę, ser gorgonzolla oraz pesto z rukoli (zamiast sosu pomidorowego) - które równie fantastycznie smakuje jako dodatek do wszelkiego rodzaju makaronu oraz jako pasta na świeżą, chrupką bagietkę.  Jeśli jesteście ciekawi naszej obiadowej kompozycji, koniecznie wypróbujcie:  Składniki

Symfonia Smaków
pomidory z solą ziołową,pieprzem do zamrożenia na zimę... 153

pomidory mrożone zawsze robię na zimę dość spory zapas, w woreczkach mogę więcej do zamrażarki włożyć niż w pojemnikach w zimie wystarczy tylko taką porcję zamrożoną dodać na zupę pomidorową, sos do mięsa czy gołąbków mocno dojrzałe pomidory umyć, usunąć szypułki i jak pomidory są duże to podzielić je na mniejsze cząstki razem ze skórą do dzbanka miksującego włożyć odpowiednią

W Mojej Kuchni Lubię
Przepis na idealne pierogi..... 437

kółka nie przykleiły ) ...nakladamy farsz i lepimy pierogi... Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju, by pierogi nie przylepiały się do siebie. Moje pierożki podałam z sosem pomidorowym z bakłażanem i parmezanem. Tak po włosku. Smakuja wybornie. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
C... Conchiglioni nadziewane 342

nafaszerowałam" je na 2 sposoby. Składniki: przede wszystkim: 3/4 (lub całe, w zależności jakie macie naczynia i ile głodnych brzuchów) opakowanie makaronu I nadzienie: mięso mielone z pieczarkami w sosie pomidorowym 250g mięsa mielonego* 1 cebula 4-5 pieczarki 1 x pomidory z puszki sól/pieprz/papryka Chilli/czosnek 2 plastry serka topionego  *w zależności od głodnych żołądków II nadzienie: łosoś

Kitchens Alphabet
Focaccia czyli włoski chleb, z oliwkami i solą morską 157

leniwy jesienny wieczór z lampką wina i blachą świeżo upieczonej focacci?...zapach pieczonych oliwek bezcenny… Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj

Anioły w kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem i grzybami / Chicken, mushroom and spinach pasta bake 423

Dziś przedstawiam pomysł na szybki i pyszny obiad w zabieganym tygodniu. Makaron w sosie pomidorowym z kawałkami kurczaka, szpinakiem i grzybami, zapieczony pod grubą warstwą mozzarelli. Takie połączenie zawsze i wszystkim smakuje. Polecam! Scroll down for recipe in English Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem i grzybami (6 porcji) Składniki: 220 g ulubionego makaronu 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 łyżeczka

karmelowy
Burgery z łososia 176

www.mgotuje.pl Zapraszam do mojej kuchni na pyszną i zdrową wersję burgerów z łososia. Podane w domowej bułce z sezamem z tego przepisu , pysznym pomidorowym sosem BBQ z śliwką oraz warzywami. Zachęcam do zrobienia w swojej kuchni, są naprawdę bardzo pyszne Post Burgery z łososia pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Najlepsze ciasto na Pizze 234

minut. Uformować kulę i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu przez ok 2 godziny. Gdy ciasto wyrośnie podzielić na pół, uformować palcami lub rozwałkować na cienki placek. Nałożyć sos pomidorowy oraz ulubione składniki. Pizza powinna piec się w piekarniku nagrzanym do 210°C przez 20-25 min. Smacznego

Złote przepisy
Małe przyjemności - Przystawki z kabaczkiem. 198

Ostudzić. Plastry szynki przesmażyć na oleju. Ostudzić. Ser feta utrzeć z tuńczykiem ,dodać pieprzu do smaku. Plaster (miseczkę)kabaczka wyłożyć szynką szwarcwaldzką i wypełnić farszem serowym. Podawać z keczupem ,sosem pomidorowym

Kulinarny karnet Christophera
Ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem 238

posyp sezamem. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30 min, aż staną się rumiane, a ciasto chrupiące. Upieczone ślimaki chwilę przestudź i podawaj. Dobrze komponują się z sosem pomidorowym lub dipem z pieczonych pomidorów . Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google

Chilli Czosnek i Oliwa
Pomidory, pomidory! 174

likopen . Wskazane są dla osób, które mają problemy z sercem,  Nie zawierają dużo kalorii. Jeśli nie lubisz zajadać się świeżymi pomidorami, zawsze możesz stworzyć ich inna formę: Domowy sos pomidorowy, Pasta pomidorowa, Zupa pomidorowa, Kanapka z pomidorem, Koktajl warzywny/sok, Pieczone pomidory, Suszone pomidory też mogą być dobrym rozwiązaniem :)  Pozdrawiam

Chocolate Stop Tempting
Lasange ziemniaczana z pieprzem bałkańskim 158

spodzie pierwszą warstwę ziemniaków, posypać pieprzem i majerankiem. Następnie ułożyć połowę boczku, cebulę i lekko ją posypać solą i  słodką papryką, przykryć warstwą pomidorów i zalać resztą sosu pomidorowego z puszki. Wysypać połowę startego sera, drugą część boczku i posypać raz jeszcze pieprzem, papryką i majerankiem. Można dodać natkę pietruszki. Na samą górę równo nałożyć starty ser. Zapiekać

Apetyczna babeczka
Szaszłyki wegańskie, wersja II (dieta Dr. Dąbrowskiej) 193

rękawa do pieczenia i zapiekamy w piekarniku w temp. 200 st. C ok. pół godzinki. Można pod koniec pieczenia rozciąć rękaw, żeby warzywa nabrały większej chrupkości. Podawać z sosem pomidorowym . Smacznego

chwile dla mnie
Penne di pomodoro 171

Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką. Następnie dodajemy paprykę i oliwki pokrojone w plasterki. Całość zalewamy domowym koncentratem pomidorowym. Sos mieszamy i przyprawiamy: chilli, papryką, solą, pieprzem i bazylią. Na koniec dodajemy makaron i mieszamy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania