sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:344/794)

Gołąbki z mięsem i kaszą pęczak 107

garnka wykładamy zewnętrznymi liśćmi, których nie wykorzystaliśmy podczas parzenia. Przygotowane gołąbki wkładamy do garnka, zalewamy wodą z parzenia liści i dusimy ok 1-1,5 godziny. Podajemy z sosem pomidorowym który przygotowujemy następująco: 1 szklanka wody z kapusty 1 puszka pomidorów pól szklanki wody łyżka masła 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 2 łyżki mąki Zagotowujemy wodę z puszką pomidorów. Blendujemy

Marder&Marder Manufacture
Papryka faszerowana kurczakiem, quinoa i groszkiem 124

Papryka faszerowana to moje ulubione danie z dzieciństwa. Dzisiaj w troszkę innej odsłonie, zdrowszej – z komosą ryżową, kurczakiem i groszkiem w sosie pomidorowym. Zapraszam. Do przygotowania 10 porcji (połówek papryk) potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Dżem truskawkowy, Trattoria Al Forno 184

naprawdę mało czasu. O Trattori kiedyś pisałam tutaj. Na zdjęciach: olbrzymie calzone, a właściwie jego połowa (pieróg z ciasta drożdżowego w wersji wegetariańskiej: nadziewany warzywami i mozzarellą), penne w sosie pomidorowym i smażone banany. Bardzo smacznie i duże porcje. Strawberry jam If you use gelling sugar, all the vitamins and taste will have been preserved and the preparation time will

Qlinarnie i Qlinarnie
Wyróżnienia. I pierogi z dynią, orzechami i cebulką 159

foody? Zdecydowanie nie :) I to wcale nie z powodów kalorycznych czy zdrowotnych. Po prostu tego typu dania najzwyczajniej mi nie smakują. Wyjątkiem jest tutaj pizza, najlepiej z dużą ilością sosu pomidorowego :) 4. Wolisz kawę czy herbatę? Trudne pytanie :) I kawę i herbatę piję w hurtowych ilościach i nie wyobrażam sobie dnia bez jednego czy drugiego trunku :) Jeśli kawa - to obowiązkowo

My simple kitchen
Kotlety soczewicowe 202

przepis jeszcze trochę dopieścić i pewnie wkrótce sie pojawi :) Co do kotletów - bardzo dobre :) Najlepiej smakują na świeżo. Następnego dnia sa już trochę suche, ale idealnie się nadadzą do pomidorowego sosu. Jeśli soczewica jest już ugotowana (ostatnio zawsze gotuję więcej) to kotlety robi sie szybko - to ważne dla zapracowanych ;) Składniki : 260 g (kubek) czerwonej soczewicy 4 łyżki mielonego siemienia lnianego

pyszne zdrowości
Razowa focaccia z czarnuszką 108

Focaccia rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch. Przypomina pizzę, ale bez sera i sosu pomidorowego. Włosi podają ją na ciepło z oliwą i octem balsamicznym przed głównym posiłkiem. Focaccia to także doskonały dodatek do innych dań.  Składniki 250 g mąki pszennej razowej 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki ziołowej oliwy z oliwek 8 g suchych drożdży 2 łyżki czarnuszki

My Chcemy Jeść
Focaccia z suszonymi pomidorami 157

oliwą z oliwek lub aromatycznym olejem, którym należy ją obficie skropić lub po prostu w nim umoczyć.  Jedni określają focaccia jako suchą bazę dla ciasta na pizzę (bez sosu pomidorowego i sera), ja jednak bardziej skłaniałabym się ku określeniu jej jako rodzaju chlebka.  Istnieje wiele odmian focaccia, od suchych, najczęściej z solą morską i ziołami, na którą znajdziecie

Garniec Magalie
Papryka faszerowana kurczakiem, quinoa i groszkiem 131

Papryka faszerowana to moje ulubione danie z dzieciństwa. Dzisiaj w troszkę innej odsłonie, zdrowszej - z komosą ryżową, kurczakiem i groszkiem w sosie pomidorowym. Zapraszam. Do przygotowania 8-10 porcji potrzbujemy: - 4-5 czerwonych papryk - 5 łyżek komosy - 2 filiżanki groszku - pierś z kurczaka (ok 400g) - koncentrat pomidorowy Całość zaczynamy od przygotowania papryk - przecinamy na połówki i wycinamy gniazda nasienne. Komosę

Szybko Tanio Smacznie
Naleśniki z wołowiną i młodymi zielonymi warzywami 175

smarując patelnię olejem. Na każdy naleśnik nakładać farsz na sam środek i zwijać w rulon. Obsmażyć na niewielkiej ilości klarowanego masła lub oleju (wówczas są lekko chrupiące). Podawać z sosem pomidorowym

Czerwień i błękit
SMACZNA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PULPECIKAMI I BROKUŁEM 410

publikuję przepisy na zapiekanki ...jak kiedyś średnio nam smakowały, tak teraz nie możemy się nimi najeść :). Dzisiejsze danie jest bardzo syte i aromatyczne, dzięki pysznym pulpecikom i marinarze (rodzaj sosu pomidorowego). polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Zgrzewana ciabatta z bresaolą i serem 232

szybko a smakują świetnie. Składniki zachowują odpowiednią wilgotność i świeży smak i nie tracą zbyt wielu wartości odżywczych. Kompozycji można wymyślać bez liku. Dziś czas na klasykę włoskich kanapek: sos pomidorowy, ser i długo dojrzewająca bresaola

Milion Smaków
Zapiekane roladki kapuściane 134

Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.  Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym

Tradycyjna Kuchnia
Krokiety z kaszy jaglanej z serem 88

Następnie ostudzić, dodać starty ser, posiekaną zieleninę i jajka. Przyprawić do smaku i formować owalne krokieciki. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać do obiadu najlepiej z sosem pomidorowym i surówkami lub z ketchupem

Tradycyjna Kuchnia
10 pokarmów, które powodują że twoje zęby są żółte. Czyli jak mieć zawsze białe i lśniące zęby. 145

Ocet balsamiczny świetnie wzbogaca smak sałatki. Niestety kombinacja koloru brązowego i używanych do jego produkcji kwasów rewelacyjnie wzbogaci potrawę jak i nasze białe   zęby , ale w plamy . 7. Sos pomidorowy jest smaczny, ale to nie jest przyjaciel białych zębów. 8. Napoje gazowane zawierają bardzo dużo cukru , który prowadzi do próchnicy . Dodatkowo w ich składzie są różne kwasy , które przy

IzaGotuje
Polenta 158

Polenta – włoska potrawa ludowa sporządzana pierwotnie z mąki kasztanowej, obecnie na ogół z mąki kukurydzianej lub kaszki kukurydzianej, niekiedy z dodatkiem sera i różnych sosów, np. sosu pomidorowego. Rodzaj mamałygi. Popularnym sposobem podawania i przygotowywania polenty jest przełożenie gotowej mamałygi do niskiego naczynia. Po ostygnięciu kroi się ją na dowolne kawałki, a następnie grilluje z każdej strony

mojewypiekiinietylko