sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:338/794)

Pizza na kalafiorze 169

najdrobniejszych oczkach), zioła i przyprawy.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ciasto wykładamy na wysmarowaną olejem formę. Podpiekamy w piekarniku ok. 30-35 minut. Po upieczeniu na cieście rozsmarowujemy sos pomidorowy i wykładamy wcześniej podsmażone wszystkie dodatki. Na wierzch posypujemy starty ser żółty. Wstawiamy jeszcze raz do piekarnika na ok. 5 minut, aby ser się rozpuścił.  Smacznego

Salonik smaków
Ciasto na pizzę z majerankiem. 167

dokładnie wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Rozwałkowujemy nasze ciasto na cienki placek i wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem lub olejem. Zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia a następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy warzywami ,pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut.  Jest to przepis na bardzo dobre ciasto,nie jest ono twarde

Przepisy i porady kulinarne
Kurczak w sosie pomidorowym. 143

Kurczak w sosie pomidorowym. Składniki :                    4 porcje 1 kurczak około 1,20 kg 50 dkg ziemniaków 2-3 łyżki oleju 1 puszka (425ml) pomidorów bez skórki 30 dkg porów pikantna papryka 1 szklanka wody sól pieprz mielony zielona natka pietruszki

Przepisy i porady kulinarne
Jak smażyć gołąbki, aby były złociste, miękkie i gorące w środku. 167

układamy na talerzykach, możemy je polać sosem np. pieczarkowym, posypać czerwoną mieloną papryką i udekorować zieloną natką pietruszki. tak podane na pewno będą nam smakowały. Można też oblać je sosem pomidorowym. Tutaj znajdziesz przepis na pyszne gołąbki . Oczywiście zamiast włoskiej kapusty można zrobić je ze zwykłej kapusty. Ja w tym roku zrobiłem ze zwykłej kapusty i były pyszne ! Polecam

Przepisy i porady kulinarne
Impanata Siciliana – pizza sycylijska 309

pszenną 500 MŁYN KOPYTOWA  i ciasto zrobiłam w automacie do pieczenia chleba. Nadzienie -mrożony szpinak -ser koryciński swojski Czesławy Zarzeckiej u mnie  suszone pomidory, bazylia i czosnek -sos pomidorowy lub pomidory krojone w puszce -czosnek -sól , u mnie różowa himalajska -bazylia świeża oliwa z oliwek  OLITALIA  Indexfood Wykonanie tej tradycyjnej pizzy musi być łatwe i pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Fruit pizza with summer fruit 138

potrawa kuchni włoskiej, obecnie szeroko rozpowszechniona na całym świecie. W wersji podstawowej jest to płaski placek z wytrawnego ciasta makaronowego, znacznie później zaczęto także używać ciasta drożdżowego (focaccia), posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem mozzarella i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, lecz rozpowszechnione jest jedzenie jej również na zimno. Źródło http://pl.wikipedia.org

ClauditteMissCooking
Piersi z kurczaka po Meksykańsku 208

Składniki: 4 piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli z kukurydzą w sosie pomidorowym 1 natka pietruszki 1 główka czosnku 2 łyżki suszonej papryki 3 łyżki oliwy 2 duże cebule 1 ogórek przyprawy: garam masala, świeżo zmielony pieprz, szczypta soli, majeranek 1 duża czerwona papryka zielone i czarne oliwki 1/4 kostki sera feta Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy

ClauditteMissCooking
Pizza z książki - ABC Sztuki Kulinarnej- Paulina Fedak 161

ciasto do Pizzy ABC Sztuki Kulinarnej- Paulina Fedak 2 szklanki mąki, 20 g drożdży, 3/4 szklanki letniej wody, łyżka oleju, sól, szczypta cukru Ciasto przygotował mi mój tato. Dodatki: sos pomidorowy z bazylią ( z przetartych pomidorów) pieczarki czarne oliwki szynka ser czerwona cebula Zdjęcia gotowej pizzy brak :) Nie było już warunków technicznych do jego zrobienia

ClauditteMissCooking
GOŁĄBKI NA DZIKO W SOSIE POMIDOROWYM 393

GOŁĄBKI NA DZIKO W SOSIE POMIDOROWYM Składniki: - 1500g biała kapusta - 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 150g ryżu białego długoziarnistego - 200g koncentratu pomidorowego - 2 białe cebule - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki cukru - 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej - szczypta  pieprz czarny mielony - szczypta  majeranek - olej do smażenia - 2 kostki rosołowe z lubczykiem - szczypta oregano - 1 łyżeczka lubczyku otartego - 1 łyżka

Mentor Smaku
Kurczak Cacciatore po mojemu 235

dodać na tą samą nie umytą patelnię ( w razie potrzeby dodać troszkę oliwy ) jak już lekko zmiękną wlać wino i chwilę gotować. Dodać kurczaka, rozgnieciony czosnek, oliwki i sos pomidorowy. Wszystko dobrze wymieszać, doprawić do smaku.  Dusić z 10 - 15  min niech smaki się wymieszają , posypać szczypiorkiem i ....................... Smacznego Ja zrobiłam go z pieczonymi ziemniakami Ale z innymi

Gaździnka warzy
Papryka na parze z kurczakiem i warzywami 249

Polać olejem, wymieszać z posiekaną natką pietruszki.  Nafaszerować przekrojone na pół papryki i ugotować na parze ok 10-15 min (tak żeby nie rozgotować papryki). Świetnie smakują z sosem pomidorowym jak i bez............ Smacznego

Gaździnka warzy
Domowa pizza na cienkim spodzie 195

czasie, lekko je przerabiamy i wykładamy na blaszkę, za pomocą rąk rozciągamy ciasto na cała wielkość blaszki. Piec w temperaturze 240 stopni przez 20 minut. Do naszej użyliśmy sos pomidorowy który posypałam oregano, następnie ułożyliśmy kiszone ogórki, kukurydzę, ananasa, boczek,cebulę, salami  oraz szynkę i na 5 minut przed końcem posypaliśmy startym serem

Krakowskie smaki Ani
Pieczeń chwała południa 215

bułką, cebulą, czosnkiem, musztardą, keczupem oraz przyprawami. 5. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć mięso, wierzch posmarować keczupem. Piec w 190C ok 1 godziny. Podawać na ciepło z sosem pomidorowym lub na zimno jako przystawkę - wtedy należy przygotować ją dzień wcześniej i wstawić na całą noc do lodówki aby dobrze stężała. Mojemu mężowi najbardziej smakuje pokrojona w grube plastry

Kto ugości moich gości?
Mój paprykarz rybny 221

cytryny by całość przypominała nam ulubiony paprykarz :), ale dla mnie jest o niebo lepszy w smaku. Paprykarz podzieliłam na 2 części; do jednej dodałam keczup, a do drugiej pomidorowy sos chili. Ta wersja z sosem chili  była pikantniejsza

Proste Potrawy
ZWIJAM WARZYWA 221

cytryny, aby podkręcić nieco smak warzyw. Po usmażeniu przestudzić i zmiksować na dość gładką pastę. Gotowy farsz rozsmarować na naleśnikach. Można podawać od razu. Ja zapiekałam je z odrobiną sosu pomidorowego i żółtym serem. Smacznego

KUCHARNIA