Cukinia wyjątkowo nam obrodziła w tym roku. Przerabiam ją na wszystkie możliwe sposoby. Nie mam niestety czasu by to wszystko opisać i tu dodać. Moim ostatnim produktem, jest sos pomidorowy z papryką, cukinią i cebulą, który świetnie się sprawdził do lasagne. Zrobiłam większą ilość i zapakowałam w słoiki. Zimą będzie jak znalazł. Dobrze się komponuje zarówno z wieprzowiną
Wiem co jemWiększość osób, które znam zazwyczaj jada grzyby w śmietanie. Ja uwielbiam je w sosie pomidorowym. W towarzystwie białego wina i czosnku smakują znakomicie. Gulasz ma gładką, aksamitną konsystencję. Jest gęsty i aromatyczny. Zazwyczaj wybieram do niego same kapelusze takie o średnicy około 3-4cm i nie kroję ich, tylko używam w całości. Najpierw obsmażam je na oleju, a następnie
Wiem co jeminny sposób. Użyta przeze mnie kapusta włoska jest delikatniejsza od białej, zaś mięso indycze zdrowsze i zawiera mniej tłuszczu niż wieprzowina. Zazwyczaj na bazie wywaru przygotowuję gęsty pomidorowy sos, ale tym razem mąż miał ochotę na gołąbki posypane słodką czerwoną papryką. Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem indyczym Składniki: Główka kapusty włoskiej – moja ważyła 1,5 kg sól pół kilograma
Kuchenne zapiski EdytyOstatnio mam fazę na pomidory, więc na jeden z obiadów przygotowałam kotleciki nadziewane pomidorkiem i podałam je na pomidorowym sosie z pełnoziarnistym makaronem. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytyrazem zachęcona przez apetyczne fotki z gotujmy.pl, postanowiłam zrobić nietradycyjne, z kaszą i boczkiem. Smakują zupełnie inaczej, ale jak stwierdził mój mąż: całkiem dobrze. Można je podać z sosem pomidorowym, ale mnie zwyczajnie zabrakło cierpliwości na jego przygotowanie i zjadłam takie "golaski". Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytykucharze robili oddzielne posiłki dla wegetarian i wegan, i to nie jakieś ugotowane warzywka z torebki, owszem, dania na bazie warzyw, ale bardzo ciekawe i smaczne, np. fasola w sosie pomidorowym z makaronem pełnoziarnistym, grillowane bataty, były też jakieś sojowe kotlety. Osoba z nietolerancją laktozy zawsze dostawała to samo co inni, ale oczywiście w wersji lakto-free. Gdy danego dnia
breakfast of dreamsweguś" , sznycelki a'la cielęce "weguś" , masło orzechowe z kokosem , masło orzechowe czekoladowe , musztarda łagodna BIO , buraczki BIO , tahini naturalne , masło sezamowe słodzone agawą , hummus naturalny oraz pulpety w sosie pomidorowym "weguś" Już niedługo recenzje produktów oraz przepisy z ich wykorzystaniem :) A Was zapraszam na stronę Primavika gdzie trwa konkurs w którym możecie wygrać super nagrody
breakfast of dreamszostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie wałkujemy na taki kształt jaki mamy formę, formę natłuszczamy i wykładamy ciastem. Ciasto smarujemy sosem jaki lubimy (u nas sos pomidorowy) i na górę kładziemy nasze składniki. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy pizzę przez około 20 minut. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres
Marder&Marder Manufacturesałatka nie zawsze będzie typową sałatką, dzisiaj na przykład będą to grillowane pomidory. Ale pomidory to roślina więc zalicza się do sałatek :) Tak samo zresztą jak pizza, przecież ma sos pomidorowy :) A po drugie: będziemy co jakiś czas publikować przepisy na jakieś wędliny i tym podobne produkty, już nie koniecznie typowo grillowe. Zatem w pierwszym wydaniu Weekendu z grillem
Marder&Marder Manufacturecytryny oliwa z oliwek Z pomidorów ścinamy wierzchołki i wydrążamy gniazda nasienne, czyli ogólnie cały środek. Ten środek już nam nie będzie potrzebny, możemy go przerobić później na jakiś sos pomidorowy. W środku wydrążone pomidory posypujemy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Chowamy do lodówki i przygotowujemy szpinak. Szpinak drobno siekamy i mieszamy z również drobno pokrojoną mozzarellą oraz
Marder&Marder Manufacturegarnka wykładamy zewnętrznymi liśćmi, których nie wykorzystaliśmy podczas parzenia. Przygotowane gołąbki wkładamy do garnka, zalewamy wodą z parzenia liści i dusimy ok 1-1,5 godziny. Podajemy z sosem pomidorowym który przygotowujemy następująco: 1 szklanka wody z kapusty 1 puszka pomidorów pól szklanki wody łyżka masła 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 2 łyżki mąki Zagotowujemy wodę z puszką pomidorów. Blendujemy
Marder&Marder ManufacturePapryka faszerowana to moje ulubione danie z dzieciństwa. Dzisiaj w troszkę innej odsłonie, zdrowszej – z komosą ryżową, kurczakiem i groszkiem w sosie pomidorowym. Zapraszam. Do przygotowania 10 porcji (połówek papryk) potrzebujemy
Szybko Tanio Smacznienaprawdę mało czasu. O Trattori kiedyś pisałam tutaj. Na zdjęciach: olbrzymie calzone, a właściwie jego połowa (pieróg z ciasta drożdżowego w wersji wegetariańskiej: nadziewany warzywami i mozzarellą), penne w sosie pomidorowym i smażone banany. Bardzo smacznie i duże porcje. Strawberry jam If you use gelling sugar, all the vitamins and taste will have been preserved and the preparation time will
Qlinarnie i Qlinarniefoody? Zdecydowanie nie :) I to wcale nie z powodów kalorycznych czy zdrowotnych. Po prostu tego typu dania najzwyczajniej mi nie smakują. Wyjątkiem jest tutaj pizza, najlepiej z dużą ilością sosu pomidorowego :) 4. Wolisz kawę czy herbatę? Trudne pytanie :) I kawę i herbatę piję w hurtowych ilościach i nie wyobrażam sobie dnia bez jednego czy drugiego trunku :) Jeśli kawa - to obowiązkowo
My simple kitchenprzepis jeszcze trochę dopieścić i pewnie wkrótce sie pojawi :) Co do kotletów - bardzo dobre :) Najlepiej smakują na świeżo. Następnego dnia sa już trochę suche, ale idealnie się nadadzą do pomidorowego sosu. Jeśli soczewica jest już ugotowana (ostatnio zawsze gotuję więcej) to kotlety robi sie szybko - to ważne dla zapracowanych ;) Składniki : 260 g (kubek) czerwonej soczewicy 4 łyżki mielonego siemienia lnianego
pyszne zdrowości