sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:343/794)

Ryba w cieście 228

zapiekło.Odwracamy filety ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę.   Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając.   Ryba jest gotowa.Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty.Smacznego

Maminek kulinarny
Parowce 158

miską i gotujemy na parze przez 10 minut.    Zdejmujemy miskę ( uwaga na gorącą parę! ) i parowce gotowe. Możemy podać na różne sposoby: -ze skwarkami i surówką -z sosem pomidorowym -odsmażane ze skwarkami i np. ketchupem -polane śmietaną i sokiem lub -polane śmietaną i posypane cukrem i cynamonem. Smacznego

Maminek kulinarny
Gołąbki z kaszą, mięsem i grzybami 212

szklanki wody i wszystko przelewamy do naczynia.    Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 50 minut. Gotowe.    Doskonale smakują z sosem pomidorowym i surówką z kiszonych ogórków. Smacznego

Maminek kulinarny
Ryba zapiekana z pieczarkami 386

   Zestawienie składników może dziwić, ale to połączenie sprawdziliśmy i jest świetne.Składniki:-6 dużych pieczarek-6 filetów rybnych ( np. z mintaja )-1 cebula-3

Maminek kulinarny
Zapiekanka z włoską kapustą 216

pozostałe mięso i przykrywamy pozostałymi liśćmi.   Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 st. C na 45 minut.   Zapiekanka jest gotowa.   Wystarczy skropić sosem pomidorowym, do tego ogóreczki kiszone z cebulką i mniam, mniam !Smacznego

Maminek kulinarny
Papryka faszerowana 237

Wypełniamy papryki farszem i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 45 minut.    Podajemy z sosem pomidorowym lub ketchupem. Smacznego

Maminek kulinarny
Zapiekanka z makaronem i białą kiełbasą 238

temperatury 160 st. C na 20 minut.    Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy żółty serem i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 minut.    Zapiekanka gotowa. Polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem i delektujemy się smakiem. Smacznego

Maminek kulinarny
Gołąbki z soczewicą 212

minut do piekarnika nagrzanego  do 180 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze około 10 minut, aż gołąbki się lekko przyrumienią. Do podania możemy przygotować sos pomidorowy

Smakowity Blog Kulinarny
Żołądki kurczaka gotowane w pikantnym sosie pomidorowym 306

żółknąć i opadać, co oznaczało, że trzeba zmienić ich funkcję z dekoracyjnej na konsumpcyjną :).  Pierwsze dwa czerwone sopelki trafiły do dania z kuchni portugalskiej. Żołądki kurczaka w pikantnym sosie pomidorowym to domowa, smaczna i prosta kuchnia. Moje żołądki są dość pikantne, jednak wystarczy zmniejszyć ilość papryczek, lub usunąć z nich nasiona i błony żeby złagodzić smak.   Czas przygotowania

SzczyptaSmaQ
Ekspresowa zupa na jesień, z kapustą i fasolą 209

zastąpić np. płatkami chilli, ja chciałam pozostać we włoskich klimatach), oraz odrobiną kwaśnego octu winnego. Powstała bardzo smaczna zupa o cudownych właściwościach kojąco-rozgrzewających. I wcale nie smakuje jak sos pomidorowy z kapustą - w czasie krótkiego gotowania pomidory przejmują warzywny smak i danie smakuje jak należy. Spróbujecie? Ekspresowa zupa na jesień  z kapustą i fasolą na 4 porcje czas

Chilli Czosnek i Oliwa
328. 178

Czego nigdy w życiu nie spróbujesz? (chodzi o jedzenie) Robaków, człowieka, psa, kota i innych domowych stworzeń. 7. Najlepsze dodatki do pizzy, to.. klasyka czyli ser, sos pomidorowy, pieczarki, szynka, kukurydza i papryka 8. Gdzie najchętniej odpoczywasz?   W domu. 9. Jaki powinien być mężczyzna idealny? Ideałów nie ma. Ale przede wszystkim powinien byś szczery, wierny, miły, zabawny

More food, love and dreams
Papryki zapiekane z farszem mięsnym i kaszą jaglaną 227

najwięcej, i jak najczęściej. Można ją podawać w sałatkach, jako dodatek do mięsa lub nawet przyrządzać z niej desery. U nas kasza wystąpiła jako dodatek do mięsa w sosie pomidorowym zapieczona pod serem w paprykach. Wyszło pysznie i zdrowo. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3 Składniki: 4 papryki 0,5kg mięsa mielonego z indyka Puszka krojonych pomidorów 2 małe

Kolizje Smaków
Kurczak w sosie pomidorowym z kaparami 283

pokroić w paski i to wszystko dodać na 5 minut przed końcem duszenia do mięsa. Wsypać kapary i pietruszkę. Mięso ułożyć na oddzielnych talerzach lub na półmisku i polać sosem pomidorowym. Posypać żółtkiem. Rada. To hiszpańskie danie jest podawane często w małych ilościach jako przystawka. Zamiast kaparów mogą być czarne oliwki

Kulinarny karnet Christophera
Zupa z dorsza 227

tarce o dużych oczkach. Wrzucamy do naszego wywaru, dajemy grubo mielony pieprz w ilości mniejszej niż połowa łyżeczki. Gotujemy jeszcze 10 minut. Kroimy i dodajemy odcedzone warzywa, 2 łyżki sosu pomidorowego lub 1 pomidora pokrojonego w kostkę. Posypujemy świeżym koperkiem lub natką pietruszki. I to jest wszystko. Smacznego. CMOK Ja podaje do zupki filety z dorsza usmażone na gorącym oleju

Pasje Jolki
Tosty na kolację 300

Pieczarki obierz i pokrój, następnie podsmaż bez dodatku soli ok.5-6 minut. Ser zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry, kiełbasę pokrój w talarki. Włącz piekarnik na 200°. Tosty posmaruj zmiksowanym sosem pomidorowym, rozłóż  pieczarki i kiełbasę, przykryj wszystko serem żółtym i do piekarnika na 8-10 minut. Kontroluj, aby nie spalić. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki