szynka gotowana - 6092 przepisów (strona:343/407)

Co na śniadanie? Pomysły na smaczne rozpoczęcie dnia 293

przełom w moich śniadaniach. Opiekacz w moim domu pojawił się gdy miałam kilkanaście lat i kanapki z niego chciałam jeść niemal codziennie. Niemal zawsze mój sandwicz wyglądał identycznie: chleb, szynka, ser . Uwielbiam to zestawienie, jednak szybko się ono nudzi. Po kolejnej sandwiczowej uczcie chowam opiekacz głęboko w szafce i zapominam o nim na co najmniej rok. Kilka lat temu dotarło(...)jajko w koszulce Wystarczy wyłożyć sporym kawałkiem takiej folii małą miseczkę lub filiżankę, spryskać olejem (lub delikatnie wysmarować), wbić do środka jajko, posypać solą/pieprzem i złożyć górę folii. Gotujemy takie jajko ok. 4-5 minut (jeśli jest prosto z lodówki i jest duże – może się gotować minutę dłużej). Potem wyjmujemy i bardzo delikatnie zdejmujemy folię. Żółtko w środku

Poezja smaku
Przepis na tortille. Tradycyjna meksykańska tortilla. 109

wielu potraw. Można z niej przygotować pyszne zawijane wrapy albo meksykańskie taco. Lubiana jest też bardzo przez dzieci, które podskubują po kawałku a sprytny rodzic może w tortillę zawinąć szynkę, warzywa, kurczaka i inne smakołyki, które biegające po domu dziecko zje bez szkody na dywanach i ścianach. Tortilla może też służyć za przekąskę na przyjęciach. Można w nią zawinąć pasty(...)ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Drukuj Przepis na tortille. Tradycyjna meksykańska tortilla. 5 od 1 osoby Autor: ProstePesto Danie: Pieczywo Kuchnia: Meksykańska Trudność: Łatwe Porcje 16 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie 5 min. Kalorie 210 kcal Tortilla to placek naleśnikowy rodem z meksyku. Poznaj sprawdzony tradycyjny przepis na tortillę domową. Taki placek możesz wykorzystać na co dzień. Możesz z nich przygotować

ProstePesto.pl
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 248

kupi kilka kur na rosół. Te sklepowe kury, to nadają się co najwyżej do ugotowania kapuśniaku. Dobrego rosołu się  na nich nie ugotuje, a rzadko który kucharz, będzie gotował rosół jak kiedyś - wołowina, kura, cielęcina, odrobina wątróbki itd Bardzo często zdarza się, że wesele zaczyna się np: o godzinie 17:00, a goście zasiadają do stołu(...)rolad pieczonych - wystarczą 3 gatunki - np. schab pieczony ze śliwką (morelą,karambolą), karkówka szpikowana czosnkiem, rolada z boczku faszerowanego mięsem, galantyna z kurczaka, kaczki itp. 2. półmisek szynek i wędlin -   polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów -  twardych, pleśniowych, kozich do tego kiść winogron, orzechy;  4.dwa  rodzaje sałatek  np. tradycyjna jarzynowa - zawsze

Kulinarny karnet Christophera