Dziś pierwszy dzień wiosny z tej okazji coś kojarzącego się z ciepłem i słońcem czyli pizza. Nie znam nikogo kto jej nie lubi. Myślę, że sekret pizzy polega na tym, iż możemy sobie dowolnie komponować składniki na niej według własnego smaku i gustu. Ja proponuję dziś jej chyba najprostszą formę margharitę, a Wy oczywiście możecie ją modyfikować w dowolny sposób.Z tej ilości ciasta wychodzą 2 pizze 30 cm.Składniki ciasto:25 g drożdży,1/2 łyżeczki cukru,250 ml ciepłej wody,500 g mąki,1 łyżeczka soli,1 łyżeczka ... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Piszę bloga wraz z moją przyjaciółką.