Jak smażyć gołąbki, aby były złociste, miękkie i gorące w środku.

Jak smażyć gołąbki, aby były złociste, miękkie i gorące w środku.

Jak smażyć gołąbki, aby były złociste, miękkie i gorące w środku.

Fot. Krzysztof Jaracz Na patelnię wlewamy olej lub inny tłuszcz, układamy gołąbki jeden obok drugiego i kładziemy ją na niedużym ogniu. Smażymy je na małym ogniu, aby kapusta się lekko zarumieniła, a środek cały się nam dokładnie podgrzał, następnie obracamy je i smażymy drugą stronę także na lekko złoty kolor. Patelnię możemy przykryć pokrywką, wtedy nasze gołąbki szybciej nam się usmażą. Dobrze jest przewrócić każdą stronę dwa razy, aby od razu nie przypiekły nam się za dużo. Usmażone gołąbki układamy na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.