sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:222/794)

Cukinia faszerowana 194

Cukinia faszerowana jest jednym z moim ulubionych dań na obiad. Polana sosem lub nawet bez sosu, jest przepyszna. Cukinia sama w sobie nie ma wyraźnego smaku, ale w połączeniu z dodatkami, jak np. z dobrze doprawionym mięsem mielonym nabiera charakteru. Ważne, żeby używać cukinii z miękką skórką (młodej), twarda skórka nawet po upieczeniu nie jest zjadliwa. Podobnie do cukinii robię(...)niczym, albo polać gęstą passatą pomidorową ). Kawałki cukinii napełnione farszem ustawić w głębokiej blaszce. Wstawić do nagrzanego w 200 stopnich piekarnika i piec ok.45 minut. Cukinię faszerowaną podawać z sosem pomidorowym, grzybowym, czosnkowym (ja uwielbiam) lub samą, prosto z piekarnika. * Jeśli zostanie nam farsz można zrobić z niego pyszne kotleciki albo całość zapiec jako pieczeń .  * Do pieczenia cukinii używałam

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jajka duszone w grzybach, czyli jesienna szakszuka grzybowa 115

litr oczyszczonych i pokrojonych grzybów. ** Średnio na 1 porcje dodaję 2 łyżki posiekanej natki. Szukasz pomysłu na dania ze świeżymi grzybami? Spróbuj i tego: Leśne grzyby duszone w sosie pomidorowym - można z nich zrobić także grzanki lub tosty Grzybki marynowane w occie jabłkowym - idealne na zimę, do sałatek, sosów i jako przekąska

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki po meksykańsku 129

żeby nie było nudno zaserwowałam moim najbliższym naleśniki po meksykańsku. Bardzo syte, treściwe i po zjedzeniu takiej 1 sztuki można głód zaspokoić na długo:)Możemy podawać z dowolnym sosem pomidorowym, czosnkowym lub bez, wtedy jako dodatek ulubiona surówka. Efektownie wygląda i doskonale smakuje, kiedy wierzch przed podaniem udekorujemy sosem balsamicznym. Zapraszam do przepisu i zachęcam do skorzystania:) Składniki

gotuj ze mną
Pieczony kalafior z pomidorami, czosnkiem i mozzarellą 119

Pora na kalafiora. Pieczony kalafior w zgranym trio z pomidorem i mozzarellą. Niewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos pomidorowy z oliwą i ziołami, który spokojnie można wyjadać tak jak robią to Włosi-zamaczając pieczywo w aromatycznym sosie.  Kalafior piekłam, aż był miękki, czyli 25-30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka penne z salsiccia i wódką 137

wracając do penne …Lubię zapiekane makarony , ciągnący ser. Robię sosy na bazie mielonego mięsa ale często eksperymentuję z surową salsiccia. Salsiccia to włoska kiełbasa, która idealnie pasuje do pomidorowych sosów o risotto . Zapiekanka penne nakarmi całą rodzinę. Makaronowa zapiekanka to praktyczne danie na obiad. Oczywiście wystarczy ugotować sos i wymieszać z makaronem ale dla smakoszy sera polecam zapiec makaron

codojedzenia
WSP SPOŁEM KIELCE- PRODUKTY Z TRADYCJĄ 200

równa się z innymi.  Zapraszam do odwiedzenia również strony internetowej www.wspspolem.com.pl   gdzie możecie się dowiedzieć więcej o produktach Społem Kielce.   PRODUKTY : KETCHUP KIELECKI SPOŁEM Gęste sosy pomidorowe z dodatkiem aromatycznych,  przypraw to kolejna z pysznych propozycji w ofercie WSP „Społem”. Podobnie jak majonezy, musztardy i sosy, również  ketchupy wykonane są najwyższej jakości produktów. Niepowtarzalny

Gotowanie Patki
Roladki z indyka ze szpinakiem + pomidorowa kasza jęczmienna i warzywa 146

ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wlać passatę pomidorową. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.  Dusić do momentu odparowania wody z pomidorów. Na koniec dodać sos pomidorowy do kaszy. Całość wymieszać.  Do pojemnika przełożyć pomidorową kaszę, warzywa oraz roladkę. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Gołąbki wegańskie 160

minuty) W zmiękczone liście nakładać farsz i zawijać gołbki Zwinięte układać ciasno w garnku, podlać wodą Gotować pod przykryciem 20-40 minut (czas gotowania dostosuj do oczekiwanej miękkości)  Sos pomidorowy z cytrynowym aromatem: wywar z gotowania gołąbków 200 g koncentratu pomidorowego tymianek, sól, pieprz, kurkuma sok z 1/4 cytryny zioła prowansalskie Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagotować. Jeśli

pyszne zdrowości
Nadziewana papryka 147

upieczeniu papryki ostrożnie wyjmujemy a do pozostałej wody dodajemy koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki i doprawiamy do smaku sola pieprzem i papryką. I tak mamy nadziewane papryki z sosem pomidorowym. Mówię wam – nadziewana papryka jest pycha ! The post Nadziewana papryka appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Gołąbki bez zawijania 243

masy uformować okrągłe lub podłużne kotlety, obtoczyć w mące i mocno zrumienić na oleju. Przełożyć do rondla, zalać bulionem i gotować 40-50 minut na wolnym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.**Można też usmażone gołąbki zalać sokiem pomidorowym (750 ml), doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i gotować przez 40 minut. Pod koniec należy zdjąć pokrywkę, by sos się zagęścił.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
RAVIOLI W SOSIE POMIDOROWYM 173

pracochłonność nigdy nie robiłam ich  samodzielnie. Są dostępne u nas w każdym markecie i to z nadzieniem jakie tylko można sobie wymarzyć :)  Dziś u mnie wersja z sosem pomidorowym i ... makaronem nitki, co może wywołać uśmiech :))  Makaron z ... makaronem?!  No tak, moi domownicy zażyczyli sobie właśnie takiej wersji... Składniki: op ravioli (u mnie  z mięsem(...)opakowaniu. Odcedzić. Oliwę rozgrzać, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażyć, dodać posiekany ząbek czosnku. Chwilę smażyć po czym dodać koncentrat pomidorowy (pomidory z puszki) i podlać wszystko szklanką bulionu. Dusić na małym ogniu ok 20 min. Po tym czasie sos lekko zagęścić łyżką mąki rozrobioną w odrobinie bulionu. Na koniec doprawić do smaku: solą, pieprzem, cukrem, bazylią i posypać koperkiem

Walijskie Pichcenie
Pulpety z mozzarellą i zielonym pesto w sosie z suszonych pomidorów 220

Niedawno prezentowałam pulpety w sosie pomidorowym . Dzisiaj podobne danie, ale tym razem mięso mielone kryje w sobie niespodziankę - mozzarellę i zielone pesto. Do przygotowania pulpetów uzyłam mięsa z indyka.. Ponadto sos wzbogaciłam kawałkami suszonych pomidorów. Pulpety podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: 700 g mielonego mięsa (użyłam indyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki zioła(...)jajka 1 sucha kajzerka mąka do panierowania 1/2 słoika lub opakowania suszonych pomidorów, raczej twardszych 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% sól, cukier i świeżo mielony pieprz 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka w proszku 2/3 opakowania kuleczek mozzarelli ok. 4 łyżki zielonego pesto (z bazylią) Na ogniu postawić szeroki garnek i wlać 4 szklanki wody. Zagotować. Kajzerkę namoczyć w zimnej

Czerwień i błękit
5 obiadów za 14 zł i mniej 104

trickowi. Sosu zrobiliśmy znacznie więcej niż potrzeba: z 500 g mielonego indyka. Połowa znalazła się w spaghetti, a drugą połowę zachowaliśmy na dzień następny. We wtorek była Dynia makaronowa zapiekana z sosem al ragu Sos był już gotowy, wystarczyło tylko upiec dynię: rzecz prosta jak grzywka Donalda Trumpa. Czas: 40 minut. Potem 20 minut zapiekania z sosem. Sos al ragu(...)Szpinak 6 zł Natka pietruszki 2 zł Kasze 1/2 opakowania spaghetti 3 zł 1/2 szklanki pęczaku 1 zł 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 1 zł Dodatki 0,75 ml sosu pomidorowego 6 zł 1 szklanka wina 10 zł Nabiał 250 ml śmietanki 1,7 zł Parmezan 14 zł Ser pleśniowy 4 zł Przyprawy Ocet winny Sos sojowy Olej Masło Miód Suszony

Niedzielny kucharz
leśne grzyby konserwowane w pomidorach 148

ostatnich dniach trochę popadało. A po deszczu wiadomo, można się wybrać do lasu na grzyby. Tak też  zrobiłem i dlatego dziś mogę zaprezentować przepis na grzyby w pysznym pomidorowym sosie. Ja nazbierałem kołpaków, ale równie dobrze możemy użyć maślaków, opieniek, czy tez podgrzybków ( byle by były to okazy jędrne i twarde). składniki  10 litrów leśnych grzybów(...)ogniu żeby nie przypalić cebuli). Do przesmażonej cebuli dodajemy  koncentrat pomidorowy, pokruszone liście laurowe, cukier, ocet,  sól, pieprz oraz ostrą paprykę.  Całość mieszamy i  na niewielkim ogniu smażymy jeszcze przez dwie, trzy minuty. Obgotowane grzyby odcedzamy na durszlaku, a następnie łączymy z gorącym sosem. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do czystych ( najlepiej wyparzonych słoików). Słoiki zakręcamy

Miód i pieprz
samo zdrowie--marchewka z papryką 132

Składniki 1 kg marchwi 2 papryki czerwone,lub pomarańczowe,lub mieszane sos pomidorowy tutaj , lub słoiczek przecieru 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka octu jabłkowego sól do smaku olej 2 cebule odrobina miodu,lub cukru do smaku woda Wykonanie Umyta obrana marchew zetrzeć na tarce w plasterki. Obrana cebule pokroić w kosteczkę .   Papryke umyta pokroić w paseczki,lub kosteczkę Cebulę

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania