dłonią lub widelcem. Do rondla dodać olej z puszki sardynek i wrzucić rybki, po uprzednim wyjęciu im kręgosłupów. Całość dokładnie wymieszać, aż sardynki się rozpadną na drobne kawałki. Sos pomidorowy zredukować o jedną czwartą, gotując go bez przykrycia na średnim ogniu. Przyprawić sos solą, pieprzem, ziołami, dodać przesmażonego wcześniej bakłażana. Całość wymieszać i zagotować do podgrzania bakłażana. Podawać z ugotowanym
Karo in the Kitchenpytała kiedy będę robić ten jakiś "inny" sernik :D jak wyjdzie to się pochwalę ^^ Dzisiaj post w całości wegański tak w razie informacji :) czerwona soczewica z cebulką w sosie pomidorowym, ryż jaśminowy Pomidorowa potrawka z ciecierzycy z pieczarkami i cebulką, kuskus Gęsta "zupa" z czerwoną soczewicą i kaszą bulgur Pomidorowa potrawka z ciecierzycy z cebulką, pieczarkami, cukinią
More food, love and dreamsKiełbasa z fasolą - danie jednogarnkowe Danie to wypatrzyłam na stonie BBC Good Food - i od razu miałam ochotę je zrobić! Połączenie fasoli, kiełbasy i warzyw w sosie pomidorowym wydało mi się niezywkle pożywne i rozgrzewające. A właśnie teraz tego mi trzeba - od kilku dni bowiem zmagam się z pierwszym, jesiennym przeziębieniem. Danie to stało się inspiracją do przygotowania własnej wersji(...)lekko zmiękną, dodać do nich pomidory w puszce, całość wymieszać i dusić około 10 minut. Po tym czasie dodać szklankę rosołu oraz koncentrat pomidorowy, ponownie całość wymieszać i gotować przez chwilę, aż nadmiar wody odparuje, a sos zgstnieje. Na koniec dodać odcedzoną z puszki i przepłukaną białą fasolę - całość dusić jeszcze około 2 minut, na koniec danie posypać posiekaną natką
Moje Qulinariawsypujemy część startego żółtego sera. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryka oraz bazylią i ziołami prowansalskimi. Pomidory kroimy w plastry. Pomidory z puszki blendujemy i przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Sos pomidorowy wykładamy na przestudzoną tartę. Układamy na niej plastry salami i zalewamy śmietanowym sosem. Na sos wykładamy plastry pomidorów i starty żółty ser. Tarte wkładamy na ok 30 minut do nagrzanego
ChilliJemyłyżki. Kluski po wypłynięciu gotujemy ok. 5-6 minut, a najlepiej wyciągnąć jedną i spróbować. Wylewamy kluski na sito i przelewamy zimną wodą. Podajemy z sosem. Nasza propozycja to sos pomidorowy z passaty, z kukurydzą i ziołami. Ale możecie podawać je do wszystkiego. Sos: 1 opakowanie passaty 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej szczypiorek oregano, bazylia, pieprz Do rondelka wlewamy passatę
vegetaniesosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką
Ala piecze i gotujeSkładniki: filet z dorsza 4 sztuki, koperek siekany 2 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku, kucharek - do smaku, mąka pszenna 2 łyżki, olej do smażenia - ile potrzeba SOS POMIDOROWY: olej rzepakowy 5 łyżek, cebula 3 sztuki, cukier 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, koncentrat pomidorowy Pudliszki 3 łyżeczki, woda 1 szklanka, koperek siekany 2 łyżki kupiłam nieduże filety świeżego dorsza(...)mocno gorącym oleju usmażyć je na rumiano na oleju zeszklić na złocisto pokrojoną w talarki cebulę, posypać cukrem, kucharkiem, pieprzem dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, wlać wodę i dusić z 10 minut na średnim ogniu gorącym sosem pokryć usmażone filety dorsza, najlepiej smakują po kilku godzinach w lodówce............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięoregano. Redukujemy sos, aż stanie się gęsty. Gdy woda się zagotuje, solimy ją i wrzucamy makaron. Ugotowany al dente makaron przekładamy bezpośrednio z garnka na patelnię z sosem. Gdy sos pomidorowy będzie za gęsty dodajemy łyżkę wody z gotowania makaronu. Mieszamy dokładanie, by sos pokrył cały makaron. Dodajemy pozostałą natkę pietruszki i mieszamy. Przekładamy makaron na talerze, posypujemy startym parmezanem
OstryKęskremowy serek pomidory z bazylią jest idealny do zupy pomidorowej - zagęści ją i nada niezwykłego delikatnego smaku oraz aromatu, a serkiem z czosnkiem i ziołami możemy posmarować kawałki sera feta, który dalej panierujemy w bułce tartej i smażymy na patelni lub grillujemy (danie podajemy na sałacie i polewamy ulubionym sosem np. winegret ) - kremowe serki Apetina(...)nadają każdemu daniu nowego wymiaru smaku. Wołowina po burgundzku jest idealna na niedzielny lub świąteczny obiad. Mamy tu duże, rozpływające się w ustach kawałki mięsa, aromatyczne grzyby i kremowy, pomidorowy sos. Polecam z ziemniakami i buraczkami z chrzanem. Smacznego ! ------------------------------------------------------------------------ Liczba porcji: 4 Czas przygotowania : 3,5 godziny ------------------------------------------------------------------------ SKŁADNIKI: 800 g wołowiny bez kości 200 g wędzonego boczku 3 ząbki
Moja Książka Kucharskazdecydowanie do moich ulubionych ziaren, ciągle próbuję się przekonać do soczewicy, lubię ją, ale zdecydowanie przegrywa z ciecierzycą. Dzisiaj pomysł na szybkie i bardzo łatwe danie na ciecierzycę w pomidorowym sosie, którą podałam z kopytkami. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 250 g pieczarek 1/2 szklanki bulionu 500 ml pomidorowej pasaty 1 łyżka creme fraiche 1 łyżka mąki 1 czerwona cebula (adsbygoogle(...)pokrojone w plasterki pieczarki. Wlewamy, bulion, pasatę, dodajemy ciecierzycę. Doprawiamy oregano, ostrą papryką, pieprzem i solą. Następnie dodajemy creme fraiche i rozrobioną w wodzie mąkę. Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje do odpowiadającej nam konsystencji
Delusional Trinesię przyrumieni. Podawać z pieczywem lub ziemniaczanym puree. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecamy również inne przepisy z białą kiełbasą : biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym smażona biała kiełbasa w sosie pomidorowym sałatka z brokułem i białą kiełbasą sałatka z białą kiełbasą i jajkami w sosie chrzanowym The post Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeNaleśniki zapiekane z bakłażanem, mozzarellą i sosem pomidorowym. Składniki ciasta naleśnikowego (6 naleśników): 1,5 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1 jajko 1,5 szklanki mleka 2 czubate łyżki siekanych listków bazylii 1/4 łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu Składniki na farsz: 1 mały bakłażan 10 łyżek oliwy extra virgin 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów płaska łyżeczka(...)podsmażamy 3 minuty. Pomidory z puszki kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zeszklonej cebuli. Na patelnię dolewamy również sok pomidorowy z puszki. Dodajemy pokrojone listki bazylii, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Sos, bez przykrycia, gotujemy 10 minut. Do sosu dodajemy bakłażana. Całość mieszamy. Sos będzie gęsty. Gotowe. Wykonanie naleśników: Składniki ciasta naleśnikowego miksujemy około 4 minuty
Smak mojego domupush({}); W naczyniu do pieczenia układamy warstwowo najpierw trochę przecieru , potem makaron, pulpeciki, znowu przecier pomidorowy, pokrojony w kostkę ser.Zużyć wszystkie składniki i na samej górze polać jeszcze sosem pomidorowym i posypać tartym serem. Zapiekać pod przykryciem 15 minut w temperaturze 180°C. SMACZNEGO
zielonacukinkaprzez około 10 minut. W tym czasie obrać pieczarki i pokroić je na ćwiartki, jeżeli macie bardzo drobne pieczarki, możecie wrzucić je w całości. Pieczarki dodać do sosu pomidorowego, wymieszać, przykryć i dusić przez około 10 minut. Pod koniec gotowania odkryć, aby sos nieco odparował. Podawać natychmiast przybrane świeżą kolendrą. Smacznego
Codzienne GotowaniePrzepyszna pizza na cienkim cieście, zapieczona tylko z sosem pomidorowym i serem. Wszystkie pozostałe dodatki są świeże, dodane już po upieczeniu. Całość polewam sosem balsamicznym. Najlepszy przepis na ciasto
Bullio