sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:214/794)

Bakłażan z sardynkami w pomidorach – ekspresowy sos do makaronu 159

dłonią lub widelcem. Do rondla dodać olej z puszki sardynek i wrzucić rybki, po uprzednim wyjęciu im kręgosłupów. Całość dokładnie wymieszać, aż sardynki się rozpadną na drobne kawałki. Sos pomidorowy zredukować o jedną czwartą, gotując go bez przykrycia na średnim ogniu. Przyprawić sos solą, pieprzem, ziołami, dodać przesmażonego wcześniej bakłażana. Całość wymieszać i zagotować do podgrzania bakłażana. Podawać z ugotowanym

Karo in the Kitchen
Kilka pomysłów na... 160

pytała kiedy będę robić ten jakiś "inny" sernik :D jak wyjdzie to się pochwalę ^^ Dzisiaj post w całości wegański tak w razie informacji :)  czerwona soczewica z cebulką w sosie pomidorowym, ryż jaśminowy  Pomidorowa potrawka z ciecierzycy z pieczarkami i cebulką, kuskus Gęsta "zupa" z czerwoną soczewicą i kaszą bulgur  Pomidorowa potrawka z ciecierzycy z cebulką, pieczarkami, cukinią

More food, love and dreams
Kiełbasa z fasolą - danie jednogarnkowe 211

Kiełbasa z fasolą - danie jednogarnkowe Danie to wypatrzyłam na stonie BBC Good Food - i od razu miałam ochotę je zrobić! Połączenie fasoli, kiełbasy i warzyw w sosie pomidorowym wydało mi się niezywkle pożywne i rozgrzewające. A właśnie teraz tego mi trzeba - od kilku dni bowiem zmagam się z pierwszym, jesiennym przeziębieniem. Danie to stało się inspiracją do przygotowania własnej wersji(...)lekko zmiękną, dodać do nich pomidory w puszce, całość wymieszać i dusić około 10 minut. Po tym czasie dodać szklankę rosołu oraz koncentrat pomidorowy, ponownie całość wymieszać i gotować przez chwilę, aż nadmiar wody odparuje, a sos zgstnieje. Na koniec dodać odcedzoną z puszki i przepłukaną białą fasolę - całość dusić jeszcze około 2 minut, na koniec danie posypać posiekaną natką

Moje Qulinaria
Tarta z pomidorami i sosem czosnkowym na kruchym spodzie 204

wsypujemy część startego żółtego sera. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryka oraz bazylią i ziołami prowansalskimi. Pomidory kroimy w plastry. Pomidory z puszki blendujemy i przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Sos pomidorowy wykładamy na przestudzoną tartę. Układamy na niej plastry salami i zalewamy śmietanowym sosem. Na sos wykładamy plastry pomidorów i starty żółty ser. Tarte wkładamy na ok 30 minut do nagrzanego

ChilliJemy
Kluski kładzione i modra kapusta :) 180

łyżki. Kluski po wypłynięciu gotujemy ok. 5-6 minut, a najlepiej wyciągnąć jedną i spróbować. Wylewamy kluski na sito i przelewamy zimną wodą. Podajemy z sosem. Nasza propozycja to sos pomidorowy z passaty, z kukurydzą i ziołami. Ale możecie podawać je do wszystkiego. Sos: 1 opakowanie passaty 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej szczypiorek oregano, bazylia, pieprz Do rondelka wlewamy passatę

vegetanie
Mięsa 214

sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką

Ala piecze i gotuje
małe filety dorsza z koperkiem smażone czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – ryby 135

Składniki: filet z dorsza 4 sztuki, koperek siekany 2 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku, kucharek - do smaku, mąka pszenna 2 łyżki, olej do smażenia - ile potrzeba SOS POMIDOROWY: olej rzepakowy 5 łyżek, cebula 3 sztuki, cukier 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, koncentrat pomidorowy Pudliszki 3 łyżeczki, woda 1 szklanka, koperek siekany 2 łyżki kupiłam nieduże filety świeżego dorsza(...)mocno gorącym oleju usmażyć je na rumiano na oleju zeszklić na złocisto pokrojoną w talarki cebulę, posypać cukrem, kucharkiem, pieprzem dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, wlać wodę i dusić z 10 minut na średnim ogniu gorącym sosem pokryć usmażone filety dorsza, najlepiej smakują po kilku godzinach w lodówce............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti z pomidorami 264

oregano. Redukujemy sos, aż stanie się gęsty. Gdy woda się zagotuje, solimy ją i wrzucamy makaron. Ugotowany al dente makaron przekładamy bezpośrednio z garnka na patelnię z sosem. Gdy sos pomidorowy będzie za gęsty dodajemy łyżkę wody z gotowania makaronu. Mieszamy dokładanie, by sos pokrył cały makaron. Dodajemy pozostałą natkę pietruszki i mieszamy. Przekładamy makaron na talerze, posypujemy startym parmezanem

OstryKęs
WOLOWINA PO BURGUNDZKU W KREMOWYM SOSIE POMIDOROWO-BAZYLIOWYM 116

kremowy serek pomidory z bazylią jest idealny do zupy pomidorowej - zagęści ją i nada niezwykłego delikatnego smaku oraz aromatu, a serkiem z czosnkiem i ziołami możemy posmarować kawałki sera feta, który dalej panierujemy w bułce tartej i smażymy na patelni lub grillujemy (danie podajemy na sałacie i polewamy ulubionym sosem np. winegret ) - kremowe serki Apetina(...)nadają każdemu daniu nowego wymiaru smaku. Wołowina po burgundzku jest idealna na niedzielny lub świąteczny obiad. Mamy tu duże, rozpływające się w ustach kawałki mięsa, aromatyczne grzyby i kremowy, pomidorowy sos. Polecam z ziemniakami i buraczkami z chrzanem.  Smacznego ! ------------------------------------------------------------------------ Liczba porcji: 4 Czas przygotowania : 3,5 godziny ------------------------------------------------------------------------ SKŁADNIKI: 800 g wołowiny bez kości 200 g wędzonego boczku 3 ząbki

Moja Książka Kucharska
Ciecierzyca w pomidorowym sosie 98

zdecydowanie do moich ulubionych ziaren, ciągle próbuję się przekonać do soczewicy, lubię ją, ale zdecydowanie przegrywa z ciecierzycą. Dzisiaj pomysł na szybkie i bardzo łatwe danie na ciecierzycę w pomidorowym sosie, którą podałam z kopytkami. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 250 g pieczarek 1/2 szklanki bulionu 500 ml pomidorowej pasaty 1 łyżka creme fraiche 1 łyżka mąki 1 czerwona cebula (adsbygoogle(...)pokrojone w plasterki pieczarki. Wlewamy, bulion, pasatę, dodajemy ciecierzycę. Doprawiamy oregano, ostrą papryką, pieprzem i solą. Następnie dodajemy creme fraiche i rozrobioną w wodzie mąkę. Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje do odpowiadającej nam konsystencji

Delusional Trine
Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie 218

się przyrumieni. Podawać z pieczywem lub ziemniaczanym puree. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecamy również inne przepisy z białą kiełbasą : biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym smażona biała kiełbasa w sosie pomidorowym sałatka z brokułem i białą kiełbasą sałatka z białą kiełbasą i jajkami w sosie chrzanowym The post Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Naleśniki zapiekane z bakłażanem, mozzarellą i sosem pomidorowym 174

Naleśniki zapiekane z bakłażanem, mozzarellą i sosem pomidorowym. Składniki ciasta naleśnikowego (6 naleśników): 1,5 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1 jajko 1,5 szklanki mleka 2 czubate łyżki siekanych listków bazylii 1/4 łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu Składniki na farsz: 1 mały bakłażan 10 łyżek oliwy extra virgin 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów płaska łyżeczka(...)podsmażamy 3 minuty. Pomidory z puszki kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zeszklonej cebuli.  Na patelnię dolewamy również sok pomidorowy z puszki. Dodajemy pokrojone listki bazylii, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Sos, bez przykrycia, gotujemy 10 minut. Do sosu dodajemy bakłażana. Całość mieszamy. Sos będzie gęsty. Gotowe. Wykonanie naleśników: Składniki ciasta naleśnikowego miksujemy około 4 minuty

Smak mojego domu
Makaron zapiekany z pulpecikami i serem 189

push({}); W naczyniu do pieczenia układamy warstwowo najpierw trochę przecieru , potem makaron, pulpeciki, znowu przecier pomidorowy, pokrojony w kostkę ser.Zużyć wszystkie składniki i na samej górze polać jeszcze sosem pomidorowym i posypać tartym serem. Zapiekać pod przykryciem 15 minut w temperaturze 180°C. SMACZNEGO

zielonacukinka
Curry pieczarkowe 131

przez około 10 minut.  W tym czasie obrać pieczarki i pokroić je na ćwiartki, jeżeli macie bardzo drobne pieczarki, możecie wrzucić je w całości.  Pieczarki dodać do sosu pomidorowego, wymieszać, przykryć i dusić przez około 10 minut. Pod koniec gotowania odkryć, aby sos nieco odparował.  Podawać natychmiast przybrane świeżą kolendrą. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pizza fresca 172

Przepyszna pizza na cienkim cieście, zapieczona tylko z sosem pomidorowym i serem. Wszystkie pozostałe dodatki są świeże, dodane już po upieczeniu. Całość polewam sosem balsamicznym. Najlepszy przepis na ciasto

Bullio