sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:206/794)

Ziołowy ryż z dorszem w sosie pomidorowym 170

Ziołowy ryż z dorszem w sosie pomidorowym to udany mariaż kuchni włoskiej i azjatyckiej :) Chuda ryba w aromatycznym sosie podana z ryżem jaśminowym i dużą porcją superfood - niepozornej rukwi wodnej, która m.in. oczyszcza i wzmacnia organizm, działa antyrakowo, poprawia trawienie i wygładza zmarszczy.  Czas przygotowania: 20 minut Porcja: 3 Składniki: 200 g ryżu jaśminowego pęczek rukwi wodnej (rukoli, bazylii

SzczyptaSmaQ
Makaron z tuńczykiem w pomidorowym sosie 226

dworze upał, długie gotowanie nie wchodzi w grę. Dlatego kombinuję z makaronem i włoskimi sosami. Dziś na tapecie … Przeczytaj cały artykuł Post Makaron z tuńczykiem w pomidorowym sosie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Biała fasolka z cielęcymi kiełbaskami w sosie pomidorowym z grzankami czosnkowymi. 177

klarowane -pieprz, sól -sos sojowy Na rozgrzanym maśle szklimy posiekanego pora, dorzucamy pieczarki i przesmażamy. Dodajemy łyżeczkę sosu sojowego. Dorzucamy paprykę i cukinie. Przesmażamy chwilkę i zalewamy fasolką z sosem pomidorowym, wrzucamy kiełbasę i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut do zgęstnienia sosu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu i nacieramy obranym ząbkiem czosnku

BaRepas
Lasagne 234

ząbki czosnku Cebule kroimy w kostkę i wrzucamy do podsmarzenia na rozgrzaną patelnię Do cebuli dorzucamy mięso i sprasowany czosnek  Wszystko razem smarzymy ok 30 min  Sos pomidorowy:  200g koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki bazylii sól pieprz Do miski przekładamy koncentrat pomidorowy  Dodajemy bazylję, sól i pieprz do smaku Mieszamy razem i gotowy sos  Sos mieszamy

Klaudynkowa kuchnia
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 203

posiekałam. Resztę składników starłam na grubej tarce. Podzieliłam wyrośnięte ciasto na 2 części. Wywałkowałam. Posmarowałam pastą pomidorową i wyłożyłam nadzienie. Zalepiłam pierogi.  Znowu wyszły gigantyczne. Jeśli chodzi o sos pomidorowy i czosnkowy to odsyłam do poprzednich pizzowych wpisów , jako że nic się w ich względzie nie zmieniło. Również jeśli chodzi o wyrobienie ciasta i przygotowanie blachy także nie zmieniam

Kuchnia po mojemu
Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym 132

roku przed wyjazdem na wakacje, musimy przygotować nasze żołądki na śródziemnomorskie pyszności :) Tym razem Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym SKŁADNIKI: 300-400 g makaronu mule (świeże lub ze słoika w sosie własnym) 2 puszki pomidorów krojonych 100ml białego wina 3 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz, papryczka chili, oregano, parmezan, bazylia Cebulki  pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać

MarciochaKucharzy
Pióra Penne z sosem pomidorowym 236

czasie pokroić paprykę i pora, a fasolkę szparagową ugotować. Na rozgrzanej patelni z 2 -3 łyżkami oleju usmażyć kurczaka, dodać pora, paprykę, podsma żyć, a na końcu sos pomidorowy z pomidorami ( doprawić w razie potrzeby ). Wszystko wymieszać i dusić, aż sos lekko zgęstnieje. Wyłączyć ogień spod patelni i wmieszać do sosu fasolkę.  Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, polać

Gaździnka warzy
Pizza bianca z mascarpone, szparagami i prosciutto 220

jest równie pyszna. Jej podstawą jest ciasto, zawierające dużą ilość wody, dzięki czemu po upieczeniu ma jasny kolor. No i oczywiście jak na biancę przystało próżno w niej szukać sosu pomidorowego, wystarczy tylko odrobina oliwy z oliwek lub tak jak u mnie, sos z serka mascarpone.Składniki na ciasto (6-8 placków pizzy

Food Square
Tagliatelle z klopsikami 229

Proste i ekspresowe danie, makaron z klopsikami i sosem pomidorowym. Klopsy są z mięsa drobiowego, więc delikatniejsze w smaku, do tego sos na bazie domowych pomidorów, świeże zioła, pełnoziarnisty makaron i wyszedł obiad pierwsza klasa. Porcja na 4 osoby. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Śledzie z rodzynkami 396

moje wspomnienie z dzieciństwa. Pamiętam jak rodzice robili te śledzie na patelni, ja byłam wtedy mała, śledzi nie lubiłam, ale uwielbiałam wyjadać z nich rodzynki. Pyszne, miękkie rodzynki w pomidorowym sosie. Te rodzynki, które przygotowałam dziś smakują dokładnie tak samo, jak tamte (za śledzie też mogę ręczyć). Na pewno posmakują każdemu, kto lubi śledzie w nieco słodszym wydaniu.  kilka(...)godzin). Następnie pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Smażyć na patelni, aż stanie się szklista. Dodać przecier pomidorowy, gałkę, liść laurowy, ziele, sól, pieprz i rodzynki. Gotować ok. 5-10 minut na wolnym ogniu, sos nieco zgęstnieje. Następnie dodać miód i jeśli potrzeba doprawić do smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty można rozrzedzić odrobiną wody. Ostudzić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Papryka faszerowana po wiejsku 197

letni obiad. 2 porcje: Składniki: 3 papryki czerwone 1 szklanka kaszy kuskus 2 marchewki  2 cebule 2-3 plasterki boczku 2 plastry sera żółtego 1 łyżeczka słodkiej papryki Sos pomidorowy: 1 spora łyżeczka masła lub margaryny 1 cebula 1 łyżeczka mąki 1 szklanka bulionu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka śmietany sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie  Kaszę kuskus(...)mąkę i wymieszać. Nie przerywając mieszania wlewać partiami bulion aż beszamel nabierze gładkiej konsystencji. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz ziołami prowansalskimi. Na końcu dodać łyżkę śmietany. Gotowe papryki podawać z sosem

My simple kitchen
Przepis #33 Niedzielny obiad - filet z kurczka na warzywach 171

słodka papryka Dodatek - młode ziemniaki Wykonanie Warzywa obieramy i myjemy. Następnie kroimy na plasterki. Mięso dzielimy na grubsze plastry. Przyprawiamy je solą, pieprzem, czosnkiem oraz papryką. W międzyczasie przygotowujemy sos pomidorowy. W rondelku łączymy passatę z przyprawami, mieszamy do momentu zagotowania. Do naczynia żaroodpornego wlewamy na dno odrobinę sosu i rozprowadzamy po całej powierzchni. Następnie układamy

Health-Fit-Life
Mielone na bogato 166

Kotlety mielone na bogato, czyli trzy w jednym. Kotlety z komosą ryżową, brokułem i parmezanem zapiekane w piekarniku. Do tego sos pomidorowy i posiłek gotowy :) 500 g mięso mielone z indyka 300 g brokuły gotowane 30 g tartego parmezanu 150 g komosy ryżowej 1 jajko kurkuma, czubryca, sól – do smaku Komosę gotujemy w 300 ml wody z dodatkiem kurkumy(...)papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 minut, jeśli możemy, na koniec – grillujemy przez ok. 5 minut. Sos można wykonać ze świeżych pomidorów lub passaty. Ja zmiksowałam pieczoną dynię z przecierem pomidorowym, czosnkiem i czubrycą

Kucharzyca
Szybka Lasagne 401

znika ze stołu w ekspresowym tempie. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 500 g płatów lazanii (suchych) 350 g szynki gotowanej w plastrach 1 litr passaty (gęstego przecieru pomidorowego) ok 1 litr wody 2 kulki mozzarelli 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 100 g sera żółtego 60 ml czerwonego wina 3 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki soli Cebulę pokroić(...)Doprowadzić do wrzenia a następnie gotować przez 5 minut pod przykryciem. Jajka oraz mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dno naczynia wlać dwie chochle rzadkiego sosu pomidorowego następnie ułożyć warstwę z płatów lasagne - zużywając mniej więcej 1/4 . Wlać kolejna porcję sosu, tak aby pokrył całą powierzchnię makaronowego ciasta i rozłożyć 1/3 plastrów szynki oraz 1/3 pokrojonych

Złote przepisy