Bakłażan zapiekany z grzybami i pomidorami / Aubergine, mushroom and tomato bake

Bakłażan zapiekany z grzybami i pomidorami / Aubergine, mushroom and tomato bake

Bakłażan zapiekany z grzybami i pomidorami / Aubergine, mushroom and tomato bake

Dziś przedstawiam pomysł na pyszny dodatek do dań głównych lub jako danie obiadowe dla wegetarian. Pyszny bakłażan w ziołowym sosie pomidorowym z grzybami zapieczony pod warstwą mozzarelli i parmezanu, na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie. Wykonanie dania jest bardzo łatwe, najpierw szybko podsmażamy plasterki bakłażana, zalewamy go szybkim sosem z pomidorami i grzybami, posypujemy serem i resztę roboty wykonuje za nas piekarnik. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Bakłażan zapiekany z grzyb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karmelowy

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.