sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:111/794)

Grzanki z pastą rybną z twarogiem 155

tylko pomysł, aby przygotować ciekawą przekąskę z całkiem zwyczajnych produktów. Aby zróżnicować posiłki w swoim domu, przygotowuję różne pasty do kanapek. Tym razem wystarczy tylko konserwa z rybą w sosie pomidorowym i trochę twarogu, aby powstała smaczna i zdrowa przekąska. O takiej paście już Wam pisałam, ale tym razem połączyłam z grzankami. Czyli na śniadanie mamy grzanki z pastą rybną(...)twarogiem . Składniki: - ryba w sosie pomidorowym (1 puszka) - 125 g twarogu półtłustego - sól, pieprz - olej roślinny o naturalnym aromacie dymnym (ewentualnie) dodatki: - kilka kromek pieczywa - sezam Przygotowanie: Twaróg i rybę z sosem miksuję w blenderze na gładką masę. Do smaku dodaję sól i pieprz. Jeśli chcę, aby miała smak wędzony, dodaję kilka kropel oleju roślinnego o naturalnym aromacie dymnym. Dokładnie

Kuchnia co dnia
Szakszuka z bakłażanem, pieczarkami i mozzarellą 220

Szakszuka (Shakshouka) to danie kuchni tunezyjskiej, dosłownie oznacza „bałagan”, w praktyce są to gotowane jajka w sosie pomidorowym z różnymi dodatkami, takimi jak papryka, bakłażany, cukinia, pieczarki. W podstawowej wersji zawiera jajka, sos pomidorowy, cebule i paprykę. Ale nie ma co się ograniczać, wrzucajmy na patelnię to na co akurat mamy ochotę! Zapraszamy do wypróbowania naszej wersji. Smacznego! Ilość

Podwójnaporcja
Adwent 2016 - potrawy wigilijen 122

Cześć Dzisiaj 27 dzień Adwentu, a już jutro Wigilia. Ja już zaczęłam przygotowanie świątecznych potraw. Ryba w sosie pomidorowym jest już gotowa, a sałatka jarzynowa jest już prawie gotowa. Przepis na rybę w sosie pomidorowym znajdziecie tutaj , a przepis na sałatkę jarzynowa tutaj . Wczorajsza zupa grzybowa wyszła dość smaczna. Chociaż osobiście wolę zupę grzybową z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Gościłam w Radiu Katowice i opowiadałam o swoich pasjach 73

małym ogniu, często mieszamy. Czekam, aż powstanie gęsty dżem. Dżem przekładamy do słoika. Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Składniki: makaron pappardelle czyli szersze wstążki na dwie porcje sos pomidorowy z ziołami orzechy włoskie do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Sos przekładamy do garnka, podgrzewamy i gasimy płomień. Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu pomidorowego

Moja smaczna kuchnia
Grzanki z chleba z salami, serem brie i pomidorami 128

szybką kolację, przystawkę czy śniadanie. Dobre, bardzo dobre.. - 7 lub 8 kromek chleba - łyżka masła - 10 plastrów salami - 1 krążek sera brie  - pół szklanki sosu pomidorowego lub ketchupa - 2 pomidory - łyżka pieprzu czarnego mielonego Kromki posmaruj masłem cienko! Teraz posmaruj sosem pomidorowym lub ketchupem, na nim poukładaj plasterki salami (cienkie) , a na salami brie. Na brie poukładaj plastry

Pasje Jolki
Gołąbki bez zawijania 218

przygotowuję je sama, to nie wyobrażam sobie innych niż tych bez zawijania. Mięso jest w nich soczyste i kruche. Jest jeszcze jedno co w nich doceniam bardziej. To pyszny pomidorowy sos o intensywnym aromacie. Jest to idealny zestaw na rodzinny obiad. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 1 kg mięsa mielonego wołowego (może być wieprzowe(...)soku pomidorowym (minimum do połowy). Do nagrzanego piekarnika (180 stopni) wstawiamy naczynie żaroodporne. Całość pieczemy przez około 1 godzinę. Następnie po upieczeniu blendujemy sos. Gołąbki podajemy polane przygotowanym sosem pomidorowym. Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Marokańska shakshouka 431

Dzisiaj zapraszam na pyszne, kolorowe śniadanie w stylu marokańskim. Pikantny sos pomidorowy przełamany delikatnością na wpół ściętych jajek w towarzystwie aromatu świeżych ziół i przypraw, podany z chrupiącym pieczywem to doskonały pomysł na rozpoczęcie pysznego dnia. Danie banalnie proste w przygotowaniu, zdolne zaspokoić głód i dać prawdziwą rozkosz podniebieniu. Do przygotowania dania użyłem: 4 dużych jaj, 1 puszki pomidorów(...)łyżeczek koncentratu pomidorowego, 2 łyżek oliwy, 1 łyżeczki nasion kminu rzymskiego, 1 łyżeczki mielonych suszonych pomidorów, 1 łyżki octu balsamicznego, soli, czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od sosu pomidorowego. Na patelnie rozgrzałem 2 łyżki oliwy i dodałem do niej drobno posiekaną cebulę, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i drobno posiekaną papryczkę chili wraz z pestkami. Całość smażyłem

Wyprawy kulinarne
Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami 120

drobno kroimy. Połówki bakłażana oprószamy solą i odstawiamy na 20 minut. Cukinię kroimy w kostkę, podobnie obrany czosnek. Na oleju rzepakowym podsmażamy miąższ bakłażana, z czosnkiem i cukinią. Wlewamy sos pomidorowy i dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory, wędzoną, słodką oraz ostrą paprykę w proszku. Dusimy, aż warzywa będą miękkie. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dolewamy nieco wody(...)koniec dodajemy suszone oregano oraz doprawiamy do smaku, mieszamy. Przygotowujemy farsz. Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Gotowy przekładamy do naczynia z warzywami w sosie pomidorowym. Starannie mieszamy. Połówki bakłażana osuszamy. Każdą faszerujemy kuskusem z warzywami. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem rzepakowym. W naczyniu układamy bakłażana. Pieczemy przez 25 minut w temp. 180 st. C. Podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Kasza jaglana z ryżem w sosie pomidorowym 70

Kasza jaglana z ryżem w sosie pomidorowym – wiem, że brzmi to dość ekscentrycznie, ale uwierzcie mi! To jest pyszne ;) Kaszę jaglaną w tej wersji możecie wykorzystać jako farsz do pieczonej papryki lub jako nadzienie do zapiekanej cukinii, czy The post Kasza jaglana z ryżem w sosie pomidorowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Domowa pizza 182

minut do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, każdą część oprószyć mąką i rozwałkować tak, by uzyskać cienki placek. Przełożyć na blaszkę delikatnie nasmarowaną oliwą i dokładnie wylepić brzegi. Wierzch nasmarować sosem pomidorowym, wyłożyć ulubione dodatki i ser (używam mozzarelli), posypać oregano i piec ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 230 stopni Celsjusza. Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów w zalewie

W SMAK
Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo 135

sosem buffalo Składniki: 500 g skrzydełek z kurczaka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sos buffalo 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1/3 szklanki sosu pomidorowego lub 6 łyżek keczupu Przygotowanie: Krok 1 Osusz skrzydełka ręcznikiem papierowym. Odkrój końcówki (zachowaj do rosołu), a następnie przekrój skrzydełka na połowy. Przełóż do głębokiej misy, posól, popieprz, dodaj(...)Piecz 20-25 minut. Krok 3 W międzyczasie przygotuj sos. Rozgrzej w rondlu masło – 2 łyżki, kiedy się zapieni, dodaj dwie łyżki miodu, dobrze rozmieszaj, a następnie wlej sos pomidorowy. Gotuj na wolnym ogniu przez czas pieczenia skrzydełek. Krok 4 Wyjmij skrzydełka z piekarnika Przełóż do dużej misy, polej sosem buffalo i wymieszaj tak by sos dobrze pokrył mięso

Niedzielny kucharz
Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo 120

bardziej chrupiące. Składniki: 500 g skrzydełek z kurczaka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sos buffalo 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1/3 szklanki sosu pomidorowego lub 6 łyżek keczupu Przygotowanie: Krok 1 Osusz skrzydełka ręcznikiem papierowym. Odkrój końcówki (zachowaj do rosołu), a następnie przekrój skrzydełka na połowy. Przełóż do głębokiej misy, posól, popieprz, dodaj(...)Piecz 20-25 minut. Krok 3 W międzyczasie przygotuj sos. Rozgrzej w rondlu masło – 2 łyżki, kiedy się zapieni, dodaj dwie łyżki miodu, dobrze rozmieszaj, a następnie wlej sos pomidorowy. Gotuj na wolnym ogniu przez czas pieczenia skrzydełek. Krok 4 Wyjmij skrzydełka z piekarnika Przełóż do dużej misy, polej sosem buffalo i wymieszaj tak by sos dobrze pokrył mięso

Niedzielny kucharz
Lasagne "parmigiana" z bakłażanem (Lasagne con melanzane) 160

bakłażany 250 g makaronu typu lasagne 200 g sera scamorza (lub innego żółtego sera typu gouda, ementaler, cheddar) 50 g parmezanu   oliwa z oliwek s ó l, pieprz Sos pomidorowy 500 ml passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 10 listków bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano s ó l, pieprz  oliwa z oliwek Sos beszamelowy 500 ml mleka(...)sale e lasciatele per circa 1 ora a spurgare. Scolate le melanzane, strizzatele e asciugatele con cura. Friggete le fettine di melanzane in una padella in olio ben caldo. Sos pomidorowy Passat ę  przelewamy do miseczki. Dodajemy 1 łyżeczkę suszonego oregano, 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę oraz drobno pokrojone listki bazylii. Doprawiamy

La grande e la piccola cuoca
Spaghetti chili con carne 100

nieco jej dodać. ;) Potrzebujemy: 500 g mięsa z karkówki wieprzowej 1 burak 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 słoik sosu pomidorowego z bazylią LaSelva 2 łyżeczki bazylii w oliwie z oliwek LaSelva 1 puszka kukurydzy  sól, pieprz 1 opakowanie makaronu pełnoziarnistego spaghetti LaSelva kiełki czerwonej kapusty lub inne ulubione(...)podsmażamy na oliwie z oliwek. Do warzyw dodajemy zmielone mięso i dusimy wszystko razem około 25 minut. Następnie patelnie odkrywamy i odparowujemy wodę i soki. Po odparowaniu dodajemy sos pomidorowy, bazylię i kukurydzę. Całość doprawiamy, mieszamy i gotujemy razem około 3 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron według wskazówek producenta. Gorący sos mieszamy z odcedzonym makaronem. Podajemy z kiełkami czerwonej kapusty

MamaOskarka
Pomidorowy gulasz z pieczarkami 150

Dzisiaj na obiad proponuję Wam gulasz- drobiowy, w sosie pomidorowym z pieczarkami. Gulasz wymaga trochę więcej czasu niż inne potrawy, musi się przegryść, żeby smak był idealny. Jest to potrawa którą można zrobić tak na prawdę z czegokolwiek, możemy dorzucić to, co nam zalega w lodówce ;)  Moja dzisiejsza wersja wygląda tak: Składniki: 1 pierś z kurczaka 25 dag pieczarek(...)się lekko zarumieni dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę, po tym czasie dolewamy trochę wody, tak żeby pokryły mięso do 3/4 wysokości, dodajemy  sos pomidorowy i dusimy tak 5-10 min. Pomidorki kroimy na mniejsze części dodajemy z bazylią do gulaszu, doprawiamy i podduzamy chwilkę, zagęszczamy sos mąką i dusimy jeszcze z 10 min. Gotowe

Idę coś wszamać