sos pomidorowy do pizzy - 2286 przepisów (strona:54/153)

Calzone 115

łyżeczki, jednak do calzone polecam delikatnie zwiększyć tę ilość. ½ łyżeczki cukru ¼ kostki drożdży (25 g) Sos pomidorowy, np. z TEGO PRZEPISU [Kliknij] Jeśli nie mamy sosu i nie chce nam się robić, w ostateczności można na szybko stworzyć sos, mieszając ze sobą koncentrat pomidorowy, nieco wody, sól, pieprz i bazylię. 250 g sera, np. sera żółtego lub mozzarelli Ulubione dodatki(...)listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Calzone'; listonic_content='3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki cukru ¼ kostki drożdży (25 g) Sos pomidorowy 250 g sera Łosoś Pomidory suszone Oliwki'; document.write(" "); Umieszczamy w misce mąkę, sól i oliwę. Drożdże rozrabiamy w ciepłej wodzie i dodajemy do nich cukier. Przelewamy zaczyn do miski

Proste-przepisy.pl
Calzone 180

parzyć po włożeniu do niej palca. 1 łyżeczka soli Oryginalny przepis mówi o ½ łyżeczki, jednak do calzone polecam delikatnie zwiększyć tę ilość. ½ łyżeczki cukru ¼ kostki drożdży (25 g) Sos pomidorowy, np. z TEGO PRZEPISU [Kliknij] Jeśli nie mamy sosu i nie chce nam się robić, w ostateczności można na szybko stworzyć sos, mieszając ze sobą koncentrat pomidorowy, nieco wody, sól(...)ciasta smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Ja położyłem ser zarówno pod, jak i na pozostałe składniki. Wstawiamy pieroga do piekarnika rozgrzanego do ok. 220°C i pieczemy przez przez ok. 12-14 minut. Gdy ser się stopi, a ciasto zarumieni – calzone jest gotowe. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest ciekawą, niestandardową wersją pizzy. Ile razy

Proste-przepisy.pl
Włoska pizza z szynką, rukolą i parmezanem 178

czasu aż cebula zmięknie. Dodać przecier i koncentrat pomidorowy, przyprawy - słodką i ostrą paprykę oraz zioła - oregano i bazylię. Wszystko dokladnie wymieszac i gotować na malym ogniu od czasu do czasu mieszajac, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem i/lub ziolami. Przełożyć do głębokiego naczynia i dokładnie zmiksować.  Pizza : Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i wstawic(...)pizzy delikatnie wyjąć z piekarnika, postawić na drewnianej desce, wysypać niewielką ilością semoliny i ułożyć na niej ciasto. Placek posmarować sosem pomidorowym, położyć na nim szynkę parmeńską i piec przez kilkanaście minut lub do czasu aż ciasto będzie rumiane. Pizzę wyjąć z piekarnika, położyć na niej rukolę i posypać startym parmezanem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pizza familijna 149

zależy od zasobów naszej lodówki tudzież wyobraźni. Polecam podać z domowym sosem czosnkowym :) Co do sosu pomidorowego to dla zabieganych polecam bazę pomidorową Pudliszki. Nie jest to żadne lokowanie produktu czy reklama marki z mojej strony. Po prostu często z niej korzystam jako sos do pizzy i mogę śmiało Wam ją polecić. Oczywiście jak macie swój sprawdzony przepis na sos(...)pomidorowy to jak najbardziej możecie go użyć :) Składniki na dużą blachę: Ciasto: 600 g mąki 12 g świeżych drożdży 400 ml ciepłej wody szczypta soli szczypta cukru 8 łyżek oleju Dodatkowo: sos pomidorowy (u mnie baza pomidorowa Pudliszki) 2 kawałki kiełbasy/ wędlina 1 papryka lub kilka pomidorków koktajlowych 500 g pieczarek 120 g żółtego sera 3/4 puszki kukurydzy suszone oregano

My simple kitchen
Spaghetti z wołowiny i warzyw 178

charakterystycznym smaku wynikającym z dodatku doskonałego czosnku, idealny do tortilli czy spaghetti  Sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka, frytek, pizzy. To najpopularniejszy sos na świecie pasujący do steków  Remulada duńska - gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, żółtego sera, grillowanych

Różowa kuchnia
Polskie Skarby Kulinarne – Restauracja Kiyrnicka by Saguła 144

wybrałam : Moskol nadziewany oscypkiem serwowany z regionalną bryndzą i masłem . Znakomite połączenie miękkiego moskola z rozpływającym się oscypkiem i kroplami żurawiny.     Na sam początek zjedliśmy znakomitą góralską pizzę, ale o niej opowiem za chwilę.   Pikantna zupa z pstrąga z kluseczkami ziemniaczanymi z mięsem z pstrąga z warzywami . Znakomita, zdjęcia brak bo zupę zjedliśmy w samochodzie, zresztą(...)dojrzewającym rubin, bardzo to było smaczne.     Była jeszcze już wcześniej wspomniana, Góralska pizza – zjedzona od razu pod restauracją w samochodzie, przepyszna ( aczkolwiek ja nie lubię ogórków na pizzy – tu one pasowały znakomicie !) Pizza zrobiona jest na cieście ziemniaczanym, z sosem pomidorowym, oscypiek, borowikiem marynowanym i ogórkiem kiszonym oraz posypana jest szczypiorkiem.   Podsumowując Cóż mogę powiedzieć

Kuchnia na wzgórzu
Sosy do pizzy (pomidorowy i czosnkowy) 202

Wiem, że dla niektórych to profanacja, ale czasem lubię zjeść pizzę z sosem 😉 Sosy wykorzystuję głównie w przypadku pizzy z dodatkiem mięsa i pieczarek. Jako sos pomidorowy używam nadmiaru

Bullio
Pizza z grillowanym kurczakiem, pomidorami i oliwkami 172

duży pomidor kilkanaście czarnych oliwek 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku, drobno posiekane zioła do pizzy olej do smażenia granulowany czosnek i papryka suszona do kurczaka Sos: zioła do pizzy 3 łyżki gęstej pasty pomidorowej   Kurczaka umyć, osuszyć, przekroić w poprzek na pół. Przyprawić solą, pieprzem, suszonym czosnkiem, ziołami do pizzy i czerwoną papryką. Usmażyć

Czerwień i błękit
Pizza fresca 181

Przepyszna pizza na cienkim cieście, zapieczona tylko z sosem pomidorowym i serem. Wszystkie pozostałe dodatki są świeże, dodane już po upieczeniu. Całość polewam sosem balsamicznym. Najlepszy przepis na ciasto

Bullio
Pizza cztery sery (ser żółty, feta, gorgonzola i mozzarella) 251

sery to takie danie bardzo przypadnie Wam do gustu. Oczywiście, ser żółty możecie zastąpić parmezanem.  Składniki na pizzę dla 2 osób: spód do pizzy, np. połowa porcji   z tego przepisu sos pomidorowy   (lub 2 duże pomidory) 100 g sera żółtego 100 g sera feta 100 g sera gorgonzola 1 kulka sera mozzarella zioła prowansalskie

Ugotować
Pizza razowa Trzy sery 89

Coś dla miłośników serów - pyszna domowa pizza na cieście z mąki pełnoziarnistej z pomidorowym sosem i serami: mozzarellą, rokpolem i camembertem. Składniki pasują do siebie tak idealnie, że ten wariant nigdy Wam się nie znudzi

Milion Smaków
Ciasto na pizzę 155

objętości (około 1,5 godziny). Wyrośnięte ciasto uderzamy raz pięścią, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Dzielimy na 3 równe części. Z nich uformować spody na pizzę, pozostawiając grubsze brzegi. Na spód wyłożyć sos pomidorowy, nasze ulubione dodatki, piec około 15 - 20 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (250-260ºC). Ja piekę krócej. Ser nakładać kilka minut przed końcem pieczenia. Źródło

Blondynka Gotuje
Placki ziemniaczane a'la pizza 397

niby nic tylko szczypiorek prawda? A smak potrawy bardzo się zmienia.  Składniki: (na ok 4 duże placki) ziemniaki 1 kg jajko 1 szt. mąka 2 łyżki sól pieprz sos pomidorowy lub keczup ser 100-200 g  salami 20-50 g szczypiorek Przepis bardzo prosty i przyjemny. Na początku obieram ziemniaki i kroje je wzdłuż a to dlatego żeby(...)masłem (ja akurat smażę na oleju kokosowym-REWELACJA) jednego dużego placka żebym mogła zrobić z niego pizze. Równie dobrze można robić małe placuszki i zrobić mini pizze ( i na imprezę jak znalazł ). Teraz zostaje już tylko posmarować placka sosem lub keczupem, posypuję startym serem i szczypiorkiem pokrojonym drobno i układam salami. To moja wersja, Wy możecie dołożyć np. ser feta

Kuchnia Viki
Pizza Prosciutto z rukolą 100

piękny słoneczny, choć trochę wietrzny dzień, poszliśmy na spacer, a na koniec spaceru do Pizzy Hut. Najpierw był plan, żeby pizzę zrobić w domu, ale zanim pizza wyskoczyłaby na stół, umarlibyśmy wszyscy z głodu.  Śmiem przypuszczać, że była to nasza ostatnia wizyta w Pizza Hut. Dawno nie byliśmy, a kiedyś to przecież była najlepsza i najdroższa sieciowa pizzeria(...)przenosimy na gorący kamień lub blaszkę.  Składniki na sos pomidorowy: 4-5 łyżek passaty pomidorowej  1 łyżeczka koncentratu pomidorowego suszone oregano 2 ząbki czosnku sól, pieprz ew. ostra papryka Przygotowanie: W miseczce mieszamy passatę z koncentratem oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku, dodajemy oregano i ew. przyprawiamy wg uznania.  Sos rozprowadzamy równo na cieście. Dodatki: 125 g mozzarelli (1 kulka

bistro mama

Proponowane wyszukiwania