sos miodowo musztardowy - 471 przepisów (strona:24/32)

10 najlepszych dressingów 112

otworzy się otchłań i będzie na nas łypać z pogardą. Surówki i sałatki wymagają sosów. Najpopularniejsze zestawienie w tym pięknym kraju to sól, cytryna, oliwa i czasem czosnek. A co gdyby zaszaleć? Gdyby każdy dzień to inny sos? Pokażę wam 10 moich sosów, które kocham i wielbię. Postaram się napisać, do czego pasują, ale chciałabym, żebyście zaszaleli, znaleźli swoje smaki(...)ostrzej) ½ pęczka posiekanej, świeżej kolendry sok z jednej całej limonki + otarta z niej skórka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ciepłej wody sól, pieprz do smaku. 7. Dressing miodowomusztardowy 250 ml oleju roślinnego 2 łyżki musztardy stołowej lub kremu z gorczycy z miodem Konik 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz do smaku. 8. Dressing

ladykitchen
Sałatka brokułowa z ciecierzycą, kukurydzą i gotowanymi jajkami 196

gotowane jajka polane sosem musztardowym. Sałatka bardzo smaczna i pożywna. Aby dodać jej lekkiego charakteru, sałatkę przed podaniem posypałam kiełkami rzodkiewki.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1 brokuł 4 jajka 1 puszka cieciorki 1/2 puszki kukurydzy kiełki rzodkiewki do dekoracji sól, pieprz z chilli 2 łyżki sezamu sos  1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżeczka miodu

Ugotować
Pyszny sernik z czekoladową masą budyniową 194

Trudno wyobrazić sobie ważną uroczystość rodzinną czy święta bożonarodzeniowe bez przepysznego sernika na stole. Niezwykle smaczny jest nieco inny od tradycyjnego, sernik z budyniem czekoladowym. sernik

sierotka maRysia w kuchni
Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 2040

tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane ziemniaki, ryż lub kaszę. To proste i smaczne danie na jesienny obiad.  Czas przygotowania: 2 h Porcja dla 2-3 osób Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 500 g podudzia z kurczaka 7 szt. selera naciowego SKŁADNIKI na marynatę miodowo-musztardową: 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka

kulinarnyJa
Ziemniaczane placuszki z sosem ogórkowym – placki ziemniaczane z sosem tzatziki 171

Placki ziemniaczane z sosem tzatziki są pysznym daniem, które może być podane jako szybki obiad, czy obiadokolacja. Wyjątkowego smaku dodaje im sos z dodatkiem świeżego ogórka

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z rukoli i orzechów z dressingiem miodowo - musztardowym 184

dressingiem miodowo - musztardowym W prostocie siła. Składniki: 2 spore garści umytej i osuszonej świeżej rukoli 1 garść ulubionych orzechów (u mnie arachidowe) Dressing do sałatki z rukoli: 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżka octu winnego 1 szczypta soli  1 szczypta pieprzu 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 1 łyżka miodu  Wykonanie: Składniki do sosu dobrze ze sobą wymieszać

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z rukoli i orzechów z dressingiem miodowo - musztardowym 269

dressingiem miodowo - musztardowym W prostocie siła. Składniki: 2 spore garści umytej i osuszonej świeżej rukoli 1 garść ulubionych orzechów (u mnie arachidowe) Dressing do sałatki z rukoli: 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżka octu winnego 1 szczypta soli  1 szczypta pieprzu 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 1 łyżka miodu  Wykonanie: Składniki do sosu dobrze ze sobą wymieszać

Wino Francja Kuchnia
Śledzie w musztardowym sosie 205

razem w musztardowym sosie,pyszne spróbujcie bo przecież karnawał trwa...... Składniki: 6 filetów śledziowych składniki na marynatę do śledzi:  1 szklanka wody  1/4 szklanki octu jabłkowego ( 6 %  )  1/4 szklanki cukru  2 szczypty soli 3 ziarna ziela angielskiego  2 liście laurowe  1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu  na sos: 3 łyżki musztardy francuskiej(...)ziarnami gorczycy)  2 łyżki musztardy miodowej  2 łyżki majonezu  5  łyżek gęstej śmietany lub naturalnego jogurtu   2 łyżki soku z cytryny   1 łyżeczka miodu  1 duża biała cebula   2 jabłka   pieprz  Przygotowanie: śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin ,żeby nie były  za słone

Swojskie jedzonko
Poniedziałek: Udka w glazurze miodowo-musztardowej 153

Wymieszaj dokładnie. Krok 3 Wyjmij udka z piekarnika, przestudź, następnie przełóż do głębokiej misy, polej glazurą, obtocz w niej dokładnie mięso. Przełóż z powrotem na tackę (odlej z niej sos jaki wytworzył się podczas pieczenia). Wstaw do piekarnika na 10 minut. Jeśli udka będą się za bardzo przypalać, zmniejsz temperaturę. Zrób keczup: połącz wszystkie składniki w miseczce (pół szklanki passaty(...)łyżeczce susznej czebuli i czosnku) i energicznie wymieszaj. Dopraw o smaku solą i pieprzem. Podawaj z pieczonymi frytkami i surowką z kapusty. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Udka w glazurze miodowo-musztardowej pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Cukinia w zalewie musztardowej 137

sosie musztardowym - od razu przypadł mi do gustu z dwóch powodów - uwielbiam cukinię i musztardę :-). Połączenie tych smaków na początku nie wydawało mi się interesujące jednak po za-pasteryzowaniu powstał naprawdę świetny dodatek do zimowych obiadów. Cukinia w zalewie musztardowej łatwe ok 20 słoiczków ok 40 minut + studzenie zalewy Składniki: * 5 kg cukinii * 3 szklanki octu * 200 g musztardy miodowej

sierotka maRysia w kuchni
Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej 134

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej to moja propozycja na szybki oraz nie wymagający wielkich umiejętności smaczny obiad. Gotowe mięso jest niezwykle aromatyczne, doskonale doprawione i z łatwością odchodzi od kości. Połączenie miodu z musztardą nadaje żeberkom niepowtarzalnego charakteru, który sprawia, że ciężko zrezygnować z dokładki. Polecam! około 700g żeberek wieprzowych Marynata: 1 łyżki miodu (płaskie) (*) 2 łyżki musztardy 1 łyżka(...)oleju  1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki papryki ostrej wędzonej Dodatkowo: 2 listki laurowe      Umyte i osuszone żeberka porozcinać na mniejsze kawałki, a składniki marynaty dokładnie wymieszać w osobnej miseczce. Następnie powstałą mieszanką dokładnie natrzeć mięso. Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki minimum

Di gotuje
Mięsa 217

buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami   Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Pierś z gęsi Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki w sosie szałwiowym Rolada(...)grzybami i kurczakiem Roladki z kabanosem Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem i jajkiem Roladki w serowej panierce Sakiewki z kurkami Schab nadziewany śliwką Schab w sosie Schab w sosie musztardowym Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki drobiowe z piekarnika Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami, ananasem i cukinią Szpinakowe roladki Tortille z kurczakiem i warzywami Udka

Aga w kuchni
Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym 204

bardzo wyrazistym sosem bazyliowo-musztardowym to świetny pomysł na pełnowartościowy, łączący wiele smaków obiad. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 125g dzikiego ryżu Marynata: 40g orzeszków ziemnych solonych 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 3 łyżki świeżej posiekanej kolendry 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz Sos bazyliowy(...)listków świeżej bazylii 2 żółtka 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy miodowej 45ml oliwy z oliwek 15ml soku z cytryny 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1.  Marynata: Do malaksera wrzucić orzeszki, dodać miód i miksować do momentu uzyskania konsystencji masła orzechowego. Następnie dodać pokrojony czosnek, papryczkę, sok i skórkę z cytryny, oliwę z oliwek i całość zmiksować

Szalona Kuchnia Eweliny
Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym 175

bardzo wyrazistym sosem bazyliowo-musztardowym to świetny pomysł na pełnowartościowy, łączący wiele smaków obiad. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 125g dzikiego ryżu Marynata: 40g orzeszków ziemnych solonych 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 3 łyżki świeżej posiekanej kolendry 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz Sos bazyliowy(...)listków świeżej bazylii 2 żółtka 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy miodowej 45ml oliwy z oliwek 15ml soku z cytryny 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1.  Marynata: Do malaksera wrzucić orzeszki, dodać miód i miksować do momentu uzyskania konsystencji masła orzechowego. Następnie dodać pokrojony czosnek, papryczkę, sok i skórkę z cytryny, oliwę z oliwek i całość zmiksować

Szalona Kuchnia Eweliny
Pyszny kurczak w czosnku – marynata czosnkowa do kurczaka 160

Czosnek to nie tylko niezwykle zdrowe warzywo posiadające działanie bakteriobójcze. Wszystkie dania mięsne przyrządzone na bazie marynat z dodatkiem czosnku mają niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju

sierotka maRysia w kuchni