Przepis na : obiad
Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej to moja propozycja na szybki oraz nie wymagający wielkich umiejętności smaczny obiad. Gotowe mięso jest niezwykle aromatyczne, doskonale doprawione i z łatwością odchodzi od kości. Połączenie miodu z musztardą nadaje żeberkom niepowtarzalnego charakteru, który sprawia, że ciężko zrezygnować z dokładki. Polecam! około 700g żeberek wieprzowych Marynata: 1 łyżki miodu (płaskie) (*) 2 łyżki musztardy 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cz... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...