sos miodowo musztardowy - 471 przepisów (strona:28/32)

Śledź na trzy sposoby 146

Śledź na trzy sposoby Przedstawiam Wam trzy najlepsze przepisy na śledzia. Te wersje goszczą co roku na naszym wigilijnym stole. Ale świetnie

kuron.com.pl
Pełna kolorów sałatka z figami i sosem z mango i musztardy 219

Zacznijmy od pytania? Czy jedliście kiedyś sos musztardowo-miodowy? Jeśli nie, to musicie spróbować, a gdy już jesteście jego wielkimi fanami – wypróbujcie kombinację mango i musztarda To zdecydowanie moje odkrycie roku jeśli chodzi o połączenie smaków! Jako sos – po prostu obłędne! Ale żeby dostarczyć kubkom smakowym jeszcze więcej tego szczęścia, sos z mango i musztardy niech stanie się(...)składnikach sałatki. Składniki SAŁATKA 100 g roszponki 1/2 mango 4 figi (opcjonalnie) ziaren z 1 granata 100 g prosciutto lub innej szynki tego typu 50 g fety Wykonanie SOS MANGO-MUSZTARDOWY Obierz pół mango i zmiksuj miąższ z wodą i musztardą. Jeśli sos jest zbyt gęsty – dodaj odrobinę wody. Polej sosem sałatkę i chrup na zdrowie Składniki SOS MANGO

Eat me! Fit me!
Sałatka z grillowanym serem halloumi 82

Ser halloumi staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Jest to cypryjski ser półtwardy wytwarzany z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego, często z dodatkiem

Natka Pietruszki
Sałatka z grillowanym serem halloumi 72

Ser halloumi staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Jest to cypryjski ser półtwardy wytwarzany z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego, często z dodatkiem

Natka Pietruszki
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 130

Tak, jem mięso i nie, nie uważam, że burger zrobiony w domu z dobrej jakości mięsa to zło (oczywiście inne zdanie mam na temat burgerów kupionych

Fitsweet.me
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 151

Tak, jem mięso i nie, nie uważam, że burger zrobiony w domu z dobrej jakości mięsa to zło (oczywiście inne zdanie mam na temat burgerów kupionych

Fitsweet.me
KURCZAK PIECZONY Z WARZYWAMI 239

jednych faszerowany schab, u innych soczysta wołowina, a jeszcze u innych pyszności z drobiu. I to właśnie na drób dziś mam dla Was przepis! Zapraszam na fantastycznego kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z karmelizowanymi pomidorami i pieczonymi warzywami. Kilka składników… chwila roboty… i pyszny niedzielny obiad mamy gotowy! Ps. podczas przygotowań do Tłustego Czwartku i przy okazji przepisu(...)funkcja parowania. Kurczaka dajemy wyżej, warzywa niżej. Czas pieczenia zależny jest od wagi mięsa – wynosi średnio 1 godzinę na 1 kg mięsa. Mięso co jakiś czas podlewamy sosem tworzącym się podczas pieczenia. Warzywa w połowie pieczenia obracamy. Podajemy gorące! Smacznego! Mięso oraz warzywa przygotowane z dodatkową funkcją pary są fantastyczne i zdecydowanie zyskują na smaku! Różnica w soczystości mięsa

Ostra na Słodko
Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków z winegretem miodowo-musztardowym 133

plasterków cienko pokrojonego salami lub chorizo, albo innej kiełbasy 2 jajka Garść rukoli Kilka łyżek siekanej zieleniny: bazylii, pietruszki, dymki Sos winegret 4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 2 łyżki octu winnego 2 łyżki musztardy dijon lub deserowej lub miodowej 1 łyżeczka miodu 1/3 łyżeczki mielonej lub utartej w moździerzu kolendry Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki dokładnie umyj, nie musisz(...)misie wymieszaj ziemniaki z fasolką, przesmażoną kiełbasą, rzodkiewką, rukolą, polej winegretem, wymieszaj. Posyp zielenią. Podawaj na zimno lub na ciepło. Smacznegk Artykuł Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków z winegretem miodowo-musztardowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Burgery wołowo-jagnięce z marchewką 155

Burgery wołowo-jagnięce z marchewką powstały dzięki MrChef, który przysłał do nas paczkę ze składnikami i swoim przepisem. Przepis na burgery zmodyfikowałam po swojemu, dodałam do

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ŻEBERKA Z GRILLA 144

wykorzystać w kuchni nie tylko do słodkich dań. Miodowa marynata świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs. Odkryjcie więc żeberka na grilla na nowo. Marynowane w miodzie, ciemnym piwie, keczupie, musztardzie i ziołach żeberka to 100 % niepowtarzalnego smaku.  Przepis na soczyste grillowane żeberka  Żeberka w przepysznej glazurze miodowo-musztardowej, marynowane 2-3dni w naturalnych ziołach i przyprawach(...)odpowiednimi dodatkami będzie jeszcze lepsze i ciekawsze. Oto kilka pomysłów na żeberka na grilla: żeberka z grilla, marynowana papryka z miodem i kromka chrupiącego pieczywa żeberka z grilla z sosem chrzanowym i chrupiącym chlebem żeberka z grilla z sałatką " Duch Korsyki" żeberka z grilla z pieczonymi ziemniakami i korniszonami Smacznego :)   Zobacz również przepis na karkówkę z grilla

Moja Książka Kucharska
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 145

Kurczak zagrodowy pieczony w marynacie miodowo-musztardowej. Kurczaka można przyrządzać na wiele sposobów. Smakosze twierdzą, że najlepszy jest wtedy, kiedy tuszkę piecze się w całości. Kurczaka nacieramy ziołami i przyprawami. Dzięki marynacie miodowo-musztardowej kurczak po upieczeniu ma naprawdę chrupiącą skórkę. Mięso jest delikatne i aromatyczne.  Kurczak po Polsku faszerowany. Wersja z farszem z wątróbki, zwana kurczakiem po polsku(...)lekcji, a będziecie mogli to klasyczne danie włączyć do swojego repertuaru. SKŁADNIKI: kurczak  zagrodowy około 2 kg 1- 2 łyżki czerwonej papryki wędzonej mielonej 4 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka miodu 4 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy) ok. 3 łyżki oliwy sól, pieprz farsz: 20dag wątróbek drobiowych czerstwa kajzerka szklanka mleka 2 jaja 2-3 łyżki masła

Moja Książka Kucharska
Grillowane żeberka na słodko 195

Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowanie w plenerze z grillem przenośnym + przepisy na mięsa z grilla 77

rozgrzanego grilla i grillujemy około 20 minut, co jakiś czas obracając i polewając marynatą. 2) Kofta z indyka z sosem tzatziki Kofta czyli szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznymi, orientalnymi przyprawami. Wykonane w drobiowej wersji - z udźca indyka. Podane z sosem tzatziki na bazie majonezu oraz jogurtu, z dodatkiem zielonego ogórka, czosnku oraz koperku. Smakują genialnie! Składniki: 500 g mięsa(...)surowe. Sos: Ogórka obieramy ze skóry, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. W misce mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy odciśniętego z soku ogórka, czosnek oraz koperek. Dokładnie wszystko mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 3) Polędwiczki wieprzowe w marynacie musztardowej Polędwiczki wieprzowe

Kuchnia MagdaLeny
Grillowanie w plenerze z grillem przenośnym + przepisy na mięsa z grilla 77

rozgrzanego grilla i grillujemy około 20 minut, co jakiś czas obracając i polewając marynatą. 2) Kofta z indyka z sosem tzatziki Kofta czyli szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznymi, orientalnymi przyprawami. Wykonane w drobiowej wersji - z udźca indyka. Podane z sosem tzatziki na bazie majonezu oraz jogurtu, z dodatkiem zielonego ogórka, czosnku oraz koperku. Smakują genialnie! Składniki: 500 g mięsa(...)surowe. Sos: Ogórka obieramy ze skóry, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. W misce mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy odciśniętego z soku ogórka, czosnek oraz koperek. Dokładnie wszystko mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 3) Polędwiczki wieprzowe w marynacie musztardowej Polędwiczki wieprzowe

Kuchnia MagdaLeny
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 121

Udka w miodowo-musztardowej glazurze, najlepsze hamburgery, kebab drobiowy z kuskusem, polędwiczka zawijana i pieczona w boczku, rocking beef – oto pięć obiadów na ten tydzień roboczy. Koszt jednego lanczu to około 10 zł. Newsem ubiegłego tygodnia w świecie kulinarnym i celebryckim była informacja o bankructwie sieci restauracji Jamiego Oliviera, 42-letniego kucharza i swhowmana, który w 2010 r., a więc(...)życzymy miłeg tygodnia. Czekamy na Wasze opinie i uwagi to tego menu, jak i naszego sposobu gotowania. A oto całe menu na ten tydzień: Poniedziałek: Udka z kurczaka w miodowo-musztardowej glazurze Przyprawić dobrze kurczaka jest nie lada sztuką. Całe to macerowanie, marynowanie, to jednak poświęcony czas i zawracanie głowy. Można pójść na skróty i stosują prosty trick przyrządzić bardzo

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania