Poniedziałek: Udka w glazurze miodowo-musztardowej

Poniedziałek: Udka w glazurze miodowo-musztardowej

Poniedziałek: Udka w glazurze miodowo-musztardowej

Świetny przepis na dobrze doprawionego kurczaka w glazurze, którego… przyprawiać wcale nie trzeba. Całą sprawę załatwia glazura, którą trzeba pokryć upieczone mięso i zapiec. Czas przygotowania: 5 minut Czas pieczenia: 35-40 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Glazurowane udka to najprostszy i najszybszy sposób na smacznego, przyprawionego kurczaka, bez tony przypraw, macerowania i marynowania całymi godzinami. Prosty trick polega na tym, żeby upieczone mięso pokryć glazurą i wstawić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, udka , kurczak, mięso, kapustą, sosy, pieczone udka, kurczak pieczony, udka z kurczaka, podudzia z kurczaka, kurczak z papryką , kurczak wędzony , bez pieczenia, sos miodowo musztardowy

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.