Zastanawiałam się wczoraj co zrobić na obiad..w lodówce leżała kapusta pekińska...więc plan już był..mięso mielone ..w zamrażarce..ale szybko się odmroziło [ w super
Moje domowe kucharzenieWyśmienite, niezwykle pożywne i jednocześnie lekkie danie jednogarnkowe? Zdecydowanie, to musi być gulasz! Dzisiejszy jest nietypowy, inny niż tradycyjny - mocno pomidorowy, z dużą ilością mięsa
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Gorąco okrutnie, ale jeść trzeba, niezależnie od temperatury, po pysznym chłodniku ogórkowym , dzisiaj coś konkretniejszego, wszak na dworze już tylko 29"C. Wręcz chłodno przy
Smaczne Zdrowepasztet_szlachecki_mojprzepisna.pl mojprzepisna.pl | Pasztet szlachecki Specjalność mojego męża Pasztet szlachecki, przygotowywany na każde święta i większe uroczystości rodzinne czy dla przyjaciół. Przepyszny, aromatyczny, smakuje nawet niejadkom, z
moj przepis naPomysł na to pyszne danie podsunęła mi Beatka z Katalog Smaków. także zajrzyjcie również TU Moje danie całkiem podobne, ale mięsko i farsz
W kuchennym oknie EwyPodjęłam wyzwanie Ramy Smaż jak szef kuchni "100 pomysłów na.." Dostałam wspaniałą paczkę z Ramą Smaż jak szef kuchni. W paczce oprócz oczywiście Ramy znajdowały się
Kuchnia z widokiem na ogródRóżne rodzaje faszerowanego schabu są dość popularne w naszym kraju, a do najbardziej znanych odmian tego dania należy niewątpliwie schab faszerowany suszonymi śliwkami. Uchodzi on przy
Kulinarna PokusaKolejna propozycja na szybkie i smaczne danie. Kurczak w tej wersji nabiera wyrazistego charakteru :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style
Symfonia smakowaZrazy wołowe to mięsne danie, które nieodłącznie kojarzy mi się z polską kuchnią. Lubię łączyć nieoczywiste ze sobą dodatki, dlatego poniższe zrazy nadziałam kaszą i suszonymi grzybami. Dodatkowo, zasmażane buraczki podmieniłam na plasterki pieczonych buraków. W ten sposób, lekko odchudziłam całe danie. Przepis na zrazy w nowoczesnej odsłonie przygotowałam na konkurs „#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie innych pomysłów(...)małym ogniu). Podawanie Upieczone buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Na talerze rozłożyć plasterki buraków, a następnie na nich ułożyć przygotowane zrazy. Ewentualnie całość polać sosem, który powstał po ugotowaniu zrazów. Od lewej strony: gotowy farsz i wygląd zrazów przed zawinięciem Od lewej strony: obsmażanie zrazów i ich duszenie
Ugotowaćprzepisu półtorej porcji, wychodzi mi wtedy 20 babeczek, zużywam wtedy jedną dużą kulkę mozzarelli. Babeczki można zrobić wcześniej i tylko wstawić je do piekarnika przed podaniem. Skala smaku 10/10 z sosem najlepiej czosnkowym smakują wyśmienicie, osobiście polecam przyprawę HOT&SPICY tj.z serii Deluxe w Lidlu. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)Babeczki ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C na 10-15 min.Muszą być delikatnie rumiane. Po tym czasie babeczki wyjąć z foremek, wypełnić farszem mięsnym, posypać serem mozzarella. Zapiekać jeszcze 5 min. aby ser się roztopił. Smacznego
Kubki smakużelaza, z zaburzenia pracy przewodu pokarmowego oraz z zaburzeniami neurologicznymi. Witamina B1 to niezbędny element prawidłowego przebiegu procesów metabolicznych w organizmie. Jest wykorzystywana w komórkach tkanek serca, wątroby i mięśni. Uczestniczy w produkcji energii i białek. Podane poniżej składniki koktajlu dotyczą jednej porcji, która może nam np. zastąpić II śniadanie, czy podwieczorem. Taka jedna porcja dostarcza ok. 245 kcal. @media(...)Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną – fit! Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami The post Odchudzający koktajl z buraka i awokado wg Ewy Chodakowskiej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojehttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/08/filet-w-warzywach-i-kasza-jaglana.html KASZA......SKLADNIKI. 300 ml wody sól morska 1 łyżka oliwy
w mojej kuchniziemniaczane, za to ryżowe bardzo rzadko. Gdy tylko myśl ta wybrzmiała w mojej głowie, wiedziałam, że kolejna zapiekanka musi być właśnie ryżowa. Postawiłam na dużą ilość warzyw i mięsny dodatek w postaci kiełbasy. Wyszło bardzo smacznie i lekko. Zapiekanka pomimo iż nie zalewa jej się żadnym płynem (śmietaną itd), wcale nie wychodzi sucha. Ja na części wyłożyłam gęsty serowy beszamel(...)dodajemy 2 łyżki mąki i energicznie mieszając, smażymy tak razem przez około 2 minuty. Następnie wlewamy półtorej szklanki mleka i gotujemy aż do zgęstnienia. Mieszamy co jakiś czas, by sos się nie przypalił. Zdejmujemy z palnika i doprawiamy gałką muszkatołową oraz solidną porcją soli i pieprzu. Gdy lekko przestygnie dodajemy 1 żółtko oraz garść drobno startego sera. Beszamel wylewamy
Smaki Na TalerzuDziś zapraszam Was na proste, pyszne i naprawdę sycące danie. Młoda kapusta z kiełbasą jałowcową, papryką i pieczarkami , to idealny majowy obiad. Osobiście uwielbiam takie dania
Słodkie okruszki